Отговори
# 555
Дами, как си броите седмиците? 12+1 като 12-та или като 13-та?

# 556
Аз като 12 г.с

# 557
# 558
  • Ботевград
Ами като 13.Затова са 12 навършени и 3 дни от 13..Демек в момента се кара 13..

# 559
_Мама_ стискам палци да се види пола 😍

Welt аз така макар, че ми е втора бременност не ги оправям седмиците 🙈

Иначе аз съм на преглед в понеделник и се надявам да кажат и пол 😍 с баткото бях сигурна, че е момче ама сега нямам никакво усещане 🤷‍♀️  Мога да се похвала, че не повръщам вече и гадене нямам, но нямам и апетит заради жегите 🙈

# 560
Аз съм в събота на скрининг и се чудя дали има шаанс да ни кажат пол. Не че е толкова важно, най-важно е всичко да е наред, но лека-полека почва да ме гризе любопитството.
И за седмиците ще питам на прегледа как да ги броя. Joy

# 561
Здравейте, скъпи Мами. Днес бях на преглед 12+2 съм,но отговаряме на 11+2 ,заради късната ову. И моя бебчо беше заспал,но го поразбудихме и взе да скача и да маха с ръчички 🥰 В понеделник сме на Бхс+фм ,надявам се всичко да е наред (естевствено се притеснявам...моля ви , кажете ми, че е нормално 😁) Погледнах в монитора днес и попитах др. дали има нужда да питам за пол или имам право да вярвам на видяното,а тя с лека усмивка ми каза,че е на същото мнение като мен (според нас е момченце ❤️ ) ,но ми каза, че е доста рано и да не бързам. Аз не бързам,ще се радвам каквото и да е ,просто тръпката да разбереш пола ми е голяма. 😊 Интересува ме много кръв ли се взима за БХС,понеже той е в понеделник,а вторник трябва да пускам и други стандартни + aptt и d-dimer , за да следим и тромбофилията,та малко се притеснявам 2дена подред ако трябва да ми точат по 5моновети,че съм с трудни венички... Благодаря предварително...желая много здраве на всички мами,бебочетата и семействата им! 🍀

# 562
Аланче, аз в понеделник съм на БХС и ФМ и също съм се притеснила. Вероятно е нормално Grinning За БХС не знам колко кръв вземат, но за тромбофилията е малко. Гадното е, че в 3-та градска бодат с гадни олд скуул игли и ми беше доста неприятно взимането на кръв. Нищо общо с Цибалаб, например.

Момичета, да се оплача. Тъкмо си живях 2 седмици без гадене като бял човек и реших, че всичко се е разминало вече....и от 3 дена наново. Дано отшуми скоро Sad

# 563
Аланче, аз в понеделник съм на БХС и ФМ и също съм се притеснила. Вероятно е нормално Grinning За БХС не знам колко кръв вземат, но за тромбофилията е малко. Гадното е, че в 3-та градска бодат с гадни олд скуул игли и ми беше доста неприятно взимането на кръв. Нищо общо с Цибалаб, например.

Момичета, да се оплача. Тъкмо си живях 2 седмици без гадене като бял човек и реших, че всичко се е разминало вече....и от 3 дена наново. Дано отшуми скоро Sad
И на мен от вчера почна да ми се гади пак. Вечер, около осем часа. Ям само салати и газирана вода със сок лимон/грейпфрут.
И аз се притеснявам за БХС. Мъжът ми ми два кураж, а аз съм една отпусната и апатична. Кофти ми е.
Имате ли списък с въпроси, които да зададете на БХС?

# 564
Всички се тревожим за бхс, мисля че е нормално. Аз съм в сряда 14.07.
Днес пак бях на преглед за зацапване... общо взето ходя през 10 дни на преглед🤦‍♀️ но е добре бебо... още като сложи видеозона и се видяха мятащи се две ръчички❤ днес е 11+4, според видеозона 12г.с. Радостната новина е, че за разлика от предния преглед (преди 8 дни) нухалната гънка е 1см. Беше 3....
Та камък ми падна от сърцето❤

# 565
Аз утре отивам да давам кръв за пренаталния и на преглед. Другата седмица вероятно ще ходя да се записвам за ЖК. Според вас след като правим пренаталния трябва ли да ходя на БХС или ФМ нещо друго? Май не правя разлика между различните изследвания.... Извинявам се, ако звуча глупаво.

# 566
Според мен от БХС няма нужда, но фетална между 20-23 - да.

# 567
Док ми каза, че БХС отразявал и други рискове освен тризомиите и беше канегоричен, че трябва. За ФМ-също.

Аз утре отивам да давам кръв за пренаталния и на преглед. Другата седмица вероятно ще ходя да се записвам за ЖК. Според вас след като правим пренаталния трябва ли да ходя на БХС или ФМ нещо друго? Май не правя разлика между различните изследвания.... Извинявам се, ако звуча глупаво.

# 568
Пренаталният тест проверява много точно за 3-4 високорискови синдрома. Докато феталните морфологии преглеждат цялото бебе. Примерно може да се види ако има сърдечен дефект. Аз бих ходила и на двете фм, а ако ми кажат, и на трета.

# 569
Момичета, лекарите следят ли хормони и витамини или сами взимате решения да си ги изследвате?
Чудя се дали да не пусна предварително, че следващата седмица съм на лекар или той ще ми даде направление за изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт