Колко е нормално?

• 24 218
  • 700
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Кое не отпада? Да бдя над чуждата вярност и да не мигвам ни денем, ни нощем? От какъв зор.
Себеподобен до доказване на противното, после - ама какво стана̀?!

Аз само за моите действия мога да отговарям, да съм благодарна, че са ми били отдадени без условности.

# 286
Верността е просто избор. А я избираш, ако си щастлив с нея (с верността си).
Но не избираш дали да си щастлив с нея. => Нищо не избираш, само следваш състоянията, в които ти е добре, зададени от устройството на собствената ти психика.
"Избирам" обаче създава илюзията за свобода и контрол и за разни практични илюстрации си е ок.

# 287
Свободата да избираш, често те поставя във собствения ти капан.

# 288
  • София
Може ли да поясните като за мен за какво става въпрос? Съвсем изпуснах нишката на последните постове.

# 289
  • София
Кое не разбра, Андариел?

# 290
  • София
Нищо не разбрах.

# 291
  • София
За верността, като качество на любовта говорим.
Полага ли се, дължи ли се, изисква ли се.

# 292
И преди това, навъртяните бройки
А верността я изисквам и досега съм я получавала, без условия

# 293
  • София
За мен верността в една връзка се подразбира, тя е основно условие за съществуването на връзката. Ако не може един човек /мъж да бъде верен на такова базово ниво какво да очакваме на по-висшите нива? И не, не искам някой сега да тръгне да обяснява за полигамният човешки род. Той хубаво да си е полигамен, ама и много проблеми си създава заради полигамията - любовните триъгълници и четириъгълници често завършват с драми с чужди бебета, полиция или болница.

# 294
Андариел,
Ма, то секса за една нощ не се брои за изневяра, платеният също.

# 295
  • София
Всичко се брои за изневяра, щом си във връзка или в брак. Няма уговорки. За свободните - ако щат и през час да ги сменят или да си плащат. За обвързаните - вярност. Няма вярност под условие. Има и емоционална изневяра - примерно единият си разменя мили чатове или поддържа твърде тясна връзка с някого, ясно е за какво става въпрос. Всеки много добре знае кога не е верен и кога другият не му е верен, дори не е нужно да има физическа изневяра.

# 296
Броиш, ако знаеш.

# 297
  • София
Винаги истината излиза наяве. Най-малкото изневеряващият започва да става небрежен, защото смята, че и този път ще му се размине. Изневярата не се случва в момента, в който физически се случва - тя винаги се случва вчера.

# 298
Мда, някои бракове са като Аушвиц. Бягството невъзможно. Проверките са повече от летището в Ню Йорк. 5Д секюрити сикрет сървиз.

# 299
  • София
Защо, всеки може да подаде молба за развод, както и да си събере багажа и да си тръгне. Бракът е доброволен и на влизане, и на излизане. Особено щом вече има изневяра. Да, някои хора си живеят така, не им пречи, но до момента, в който започне да им пречи и забъркат още по-големи каши. Никой не е ок с изневярата, освен ако по някакви причини трябва да се прави, че няма изневяра - дали за да печели нещо, дали за да не изгуби нещо. Но вътрешно няма как някой да приема изневярата за нещо нормално.

Общи условия

Активация на акаунт