Колко е нормално?

• 24 063
  • 700
  •   1
Отговори
# 600
Истинската любов не е изпълнена само с положителни трепети. Не е пълнокръвна иначе. Винаги има контрасти. Превратности. Само хубо не е на хубо, са казали не знам и аз кои. И са прави.
Лично аз предпочитам по-вълнуваща любов с амплитуди (не насилие и ексцесии) от розова безоблачна еднотипна любов.

Разбира се, че е болест. Разбърква хормони, мозък, мислене, поведение. Прави те трескав, неспокоен. Другото не ми е любов на мен, някакви делови отношения. Уин-уин.

# 601
  • София
Когато си осъзнат относно себе си не се изисква да се обичаш, за да обичаш качествено друг. Даже може да си по отдаден на другия отколкото на себе си.
Докато ако се обичаш много, то трудно някой ще е достоен да сподели любовта ти. С времето ще намериш начин да си кажеш заслужавам повече, без значение кой е до теб.

Ако си осъзнат относно себе си и не се обичаш, какъв си точно, защото не звучи като да си много качествен човек?

Иначе бъркаш любовта към себе си с нарцисизма. По-честият случай е някой, който не се обича достатъчно, да стои в токсична връзка, защото смята, че не заслужава по-добро. Не случайно такива хора, токсични, нарцистични, се опитват да сринат чуждата самооценка, защото ако тя е висока, даденият човек не би търпял отношението, което получава от такива хора.

# 602
пак бъркате нещата. Нарцисизмът, харесването на себе си и самооценкатат не са задължително свързани. Добрата самооценка може да изключва харесване на себе си. Примерно, човекът може да си знае, че е с 20 кила отгоре, с увиснал корем или да не е напълно грамотен. Но да си знае тези неща, да ги преценява и да е адекватен. Без задължително да ги харесва във себе си.

# 603
  • София
Когато си осъзнат относно себе си не се изисква да се обичаш, за да обичаш качествено друг. Даже може да си по отдаден на другия отколкото на себе си.
Докато ако се обичаш много, то трудно някой ще е достоен да сподели любовта ти. С времето ще намериш начин да си кажеш заслужавам повече, без значение кой е до теб.
Е, глупости сега.
А, ако се обичаш малко, ще си способен да обичаш друг?
Здравословната любов колко килограма е?

Нарцисизма е нездрава лична любов, викам смятам сте наясно.

# 604
  • София
Аз вече се объркАх кой какво си обича, кого обича, па болен здрав носи. Сега, обичаме ли се, за да обичаме или не?

# 605
  • София
Всъщност, в дъното на нарцисизма е нестабилна лична оценка, оттам и нуждата постоянно да бъде подхранвано егото, както и свърхчувствителността към критика.

Човек може да не харесва неща у себе си, но за да има стабилно самочувствие, няма как да не харесва нищо у себе си. И обикновено върху тези неща, които харесва, се гради самочувствие. Ако знаеш, че за нищо не ставаш във всяко отношение, но въпреки това имаш самочувствие до небето, значи с в някаква патология.

# 606
  • София
Ти обикновено никога нищо не си разбрала Laughing

# 607
  • София
Затова питам. Все викам на децата - като не ти е ясно нещо - питай -аз мисли не чета.

# 608
  • София
Тук не е детската градина.

# 609
Всеки разбира любовта, от собствената си гледна точка и устройсто.  Аз давам любов, но искам същото от другата страна и няма никакво значение личната самооценка за успешни взаимоотношения, ако си срещнеш твоя човек.

# 610
Кой ще ми дава по левче за всяко споменаване как перфектното не било хубаво?

# 611
Никой. Кое мислиш за съвършено?
Съвършена е Вселената. Можеш ли да ми предложиш нещо подобно?

# 612
  • Пловдив
Аз само искам да попитам - до какъв извод се стигна относно бройките на сексуалните партньорки на 40-годишния мъж? И ако може за 40 г жена? Да си сверя часовника.

# 613
Не може. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 614
  • София
Може да пробваме да използваме поговорки, клишета, крилати фрази, заглавия от песни, филми, книги и т.н., за да го илюстрираме по по-по-най начин. Да звучи интелигентно, а не просташки.
Примерно
- за мъжете - дават ли ти - еж, гонят ли те - беж
- за жените - по-добре късно, отколкото никогаааа

Общи условия

Активация на акаунт