216 кокетни противогазни костюми в НЕМСКАТА тема

• 22 392
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Правилно ли разбирам... някои от вас се ваксинират само заради карантината/тестването?

Аз заради това ще се ваксинирам плюс, че скоро ваксинираните ще имат пак свободата си в ежедневието. Сам по себе си вирусът не ме плаши повече от другите болести, така че да, заради тестове, карантина и глътка свобода ще се ваксинирам.

# 136
  • Варна
И аз точно затова и вече нямам търпение, но едва ли ще ме огрее преди есента. Искам си стария живот.
Днес даваха изказване на Байдън, че в щатите, този, който е ваксиниран, не носи повече маска. И аз чакам този момент.

# 137
Да, вчера го решиха още за маските в САЩ.

# 138
И аз съм на мнението на Soft Click. Проблем с ваксини нямам, винаги ги понасям безпроблемно и вярвам в тях.

# 139
Рейна, сега внимателно се зачетох Grinning в сайта на нашия Бюргерамт, че сутринта в 8 часа раздавали онлайн или по телефон термини за деня.
Провери и при вас да не е така.
Утре сутринта ще цъкна да видя при нас какво е точно положението. Не мога да си представя, че няма друга възможност с паспортите.
Да, освобождават се термини или звъниш всяка сутрин, но искат и тест не по-стар от 24часа..аз първо да снимам детето, така ще ми е по-спокойно и на момента може да решавам, но до нас фотографа е затворен.
Иначе Бела май писа, че можело и другаде да се изкарва. При нас не може. Освен това явно има разлики и в други неща. При нас един родител е достатъчен и ти дават паспорта веднага. Знам защото съм вадила на голямото.

# 140
#Reina не мога да повярвам , че един родител е достатъчен. Паспорта за немците е както за българите пълномощното от родител. Т.е. дал ли е съгласие за задграничен паспорт , то дава съгласие детето да пътува извън страната.
Може би този Киндерпас е нещо различно от международен паспорт ?

# 141
  • Am Dorf (BB)
Снимката няма нужда да е правена при фотограф. За деца важат по-леки условия и е важно единствено да отговаря на изискванията им по шаблон (виж в интернет). Аз сама правих с телефона си снимка на детето ми за паспорт, изкарах я в Мюлер и така. Със сигурност да отидеш във фото е по-приятния вариант, но ако всички студиа са затворени, гореописаното също е възможност.

# 142
  • Немция
Рейна, не искам да те обърквам, но по-миналата година удължих паспорта на малкия и не стана веднага.
Преди години първият паспорт на големия стана веднага, затова и се учудих, че за малкия беше по-различно. Попитай за всеки случай.
Трябва да проверя по телефона (който днес никой не вдигна), защото трябва в такъв случай термин и за вземане на документи....

В ДМ може да ти направят паспортна снимка. Ще питам тези дни дали искат негативен тест.

В нашия Бюргерамт има вътре автомат за паспортни снимки. Никога не сме го ползвали.

Белла, за детски паспорт може и писмено съгласие от другия родител, който не присъства.
Не си спомням дали пълномощното е в свободна форма.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 18:31 от Бибит

# 143
На мен много ми се иска до началото на юли да съм приключила с двете дози, но не знам дали ще ме огрее. Да не тичам за тестове, не за друго. Иначе самият вирус въобще вече не ме вълнува. Знам че го има, като много други вируси и болести, но не мога да мисля за него.

При мен втората доза е чак 15.07 с Астра-кво-беше. Точно 12 седмици след първата. Другите се бият в по-кратък период, за това трябва да гледаш кво бият.

# 144
# 145
С Астра става бавно. Аз нея не я искам, а и не е за възрастовата ми група.

# 146
Не знам Бибит. Явно е различно, но на нас ни искаха за първи задграничен задължително двамата. За всеки следващ по един. Важно беше да има предишен .
Но различно. И тест не пише че искат. Само маска.

# 147
Бела, трябва да занеса копие от паспорта на бащата и подписано от него съгласие за издаване на паспорт. В интернет пише, че става на същия ден. То остава и да не ми го направят. Така беше 2 пъти при голямото. Знам ли ги сега. Но няма причина да не стане веднага, в крайна сметка изготвят само една страница със снимка и данни. Паспортите ти имат там в бюрото си. Искат детето да е с мен.
Това, че в ДМ правят снимки го бях забравила. Ще попитам задължително. Иначе не мисля, че мога да направя биометрична снимка с телефона. Иначе щеше да го пише в интернет. Да не говорим, че дете на една годинка няма как да снимам сама мирно стоящо. А тези автомати ставали за деца над 6 год.

# 148
#Reina  аз предполагам че разбрах. Ти не правиш райзепас, а киндерпас. Аз никога не съм правила. Ние правим райзепас за децата.

# 149
  • Берлин
Бибит, как си след ваксината? Аз имах световъртеж, но поспах и сега съм ок. Малко мравучкане в ръката и лека болка, нищо кой знае какво. Аз се ваксинирах доброволно. Мисля, че масовата ваксинация ни е шансът за връщане към някогашния ни живот. Бонус са ми всички останали предимства след ваксината.
Мм е изключителен антиваксър. След като сестра му на косъм оцеля, а в два поредни дни починаха родителите на най-добрата ми приятелка и братът на най-добрия му приятел,търси вариант за бързо ваксиниране.

Общи условия

Активация на акаунт