216 кокетни противогазни костюми в НЕМСКАТА тема

• 22 407
  • 751
  •   2
Отговори
# 180
Виж в сайта им, де. Сравни си кое те устройва.

https://www.sparkasse-koelnbonn.de/de/home/privatkunden/girokont … n/girokonten.html

# 181
Аз намирам информация , но не знам ако ползвам картата в българия на каса на магазин имам ли такса или ако ползвам на банкомат каква такса имам. това не го намирам. също намерих за кредитната, не е зле като оферта, но не намерих за тагесгелдконто.
Намерих си банка, на която всичко ми изнася. Само имат малко банкомати в страната на които мога да тегля без такса.
Сега съм на Шпаркасето с един компромис срещу тази с друг компромис. И се чудя .

# 182
Аз тегля в реве-то и да ви кажа честно последната година дали 2-3 пъти съм теглила. В Бг плащам с кредитна карта като свърши кеша, на Баркли още от студентските ми години, когато никой друг не издаваше на студенти (ако се покрие до месец няма лихва, после режат глави).

# 183
  • Deutschland/HE
Бела, заплащанията в магазини в България, нямаш ли сметка в българска банка? Аз съм си оставила една с дебитна карта към нея и превеждам пари от немската сметка, без такси и в България тегля или плащам с тази карта. За мен това е най-удобния и с най-малък риск вариант.

Сметката ни е в банка с малко банкомати, но имат договор с Фолксбанк и от техни банкомати теглиш безплатно (така както Дайчебанк, Комерцбанк и Пощенска).

# 184
За плащания в магазини или въобще на терминал, досега не съм виждала да има такса в никоя държава, от тези в които съм била. И не само с немска карта. За теглене в брой, зависи от банката от чийто банкомат теглиш пари. Примерно с карта на Комерц, в ЦКБ таксата е много малка, докато в Райфайзен режат главата през кръста. И лимитите са различни. В ДСК даже не успях да изтегля пари.
Аз по принцип отивам в България с достатъчно пари в брой и почти всичко плащам с карта, но миналото лято купувахме на майка ми електроуреди и най-случайно им се развали терминалът и поискаха пари в брой. В чудо се видяхме, едва събрахме парите от всичките банкомати, които обиколихме. Единият нищо не дава, другият дава само 400 лева с огромна такса, третият не разпознава картата, въобще ужас. Накрая уцелихме с ЦКБ и се получи.

Но за плащания с карта няма нито проблеми, нито такси. Не бих поддържала българска сметка само за това.

# 185
На мен миналото лято ми взимаха на няколко пъти по 1,50 евро за плащане на каса, например на била с карта на комерц.
За това ,че има такси на банкоматите знам, но че са различни не знаех. Тук поне знам коя банка в коя група е , а в БГ не знам.
Мерси за инфото.

# 186
Аз в Бг карта НЕ нося със себе си. Нося кеш и ако ми свършат, мама дава и аз ѝ пращам през онлайн банкирането, до 24часа ги е получила.
Да кажем, че имам познати,  дълбоко в бизнеса с карти, та... не, мерси. Не че тук няма опасност, ама там е много по-голяма.

# 187
Че те БГ бригадите не точат карти в България, отдавна даже не и в Европа. Сериозно ли не ползвате карти в България?

Бела, и в Била пазарувах няколко пъти с карта на Комерц, една стотинка не са ми взели. Бъркаш нещо.
Всъщност който каквото иска да прави, аз просто казвам каквото знам, защото се коментира.

# 188
А< ок, щом казваш. Не искам да коментаритам темата публично.

# 189
Ама дори и да ти дръпнат пари, винаги можеш да спреш плащането. Рискът е за банката, не твой. Само дето не се случва. Нали не мислиш, че хората в България не плашат с карти? Даже всички са обзаведени с Виза и Мастър. Аз от 10 години не съм там, но предните 10 и аз с карти почти само плащах и след това пак така. Да не говорим, че вече има дигитални инструменти, с които даже няма нужда да носиш картата със себе си. Хората масово и с часовници плащат.

Както и да е, всеки с предпочитанията си.

# 190
И аз плащам с часовник, ама у немско. У Бг си играя по други правила. Туй съм аз. Всеки има своя истина.

Кажете ся, Хейнеман магазина на летището, смятат ли да го отварят някога? Rolling Eyes

# 191
Скрит текст:
Че те БГ бригадите не точат карти в България, отдавна даже не и в Европа. Сериозно ли не ползвате карти в България?

Бела, и в Била пазарувах няколко пъти с карта на Комерц, една стотинка не са ми взели. Бъркаш нещо.
Всъщност който каквото иска да прави, аз просто казвам каквото знам, защото се коментира.

И на мен ми взимат 1.50 на всяко плащане на терминал в България с карта на Комерц. И аз мислех, че е безплатно, плащат някакви сметки от сорта на 5-10 лв, накрая като погледнах банкинга, ми стана зле : сигурно имах 60-70 евро от такси. Close

# 192
И при плащане на ПОС терминал в БГс ЕС карта на пощенска банка има такса.

# 193
  • в сърцето на един мъж...
От Комерц като теглиш на пост терминал, е горе долу по-малко като пари. На ДСК на банкоматите винаги е най-малко. Аз ползвам бг карта, предпочитам така - препращам си пари без такси и после ползвам бг картата. Иначе ми е 4 лв на теглене.

# 194
  • Deutschland/HE
И аз като ПапаПанда не искам да рискувам с немската карта в България. Прехвърлям пари по българска карта и само с нея плащам. Годишните ми такси за бълг. карта от скоро станаха 30лв (2.50лв/месечно), което не е много. Пари кеш не нося, аз обичам плащанията с карти, но с премерен риск.

Общи условия

Активация на акаунт