216 кокетни противогазни костюми в НЕМСКАТА тема

• 22 398
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
PapaPanda  не ти трябва бутон и стена с изрезки. Сложи едно "красив, умен, прилично дебел мъж в разцвета на силите си" ...

#Reina останала съм с впечатление , че киндер и райзепас са различни ?
А има и вариант клипкарте мит билд, но май не става за пътуване ?
Но може и да бъркам. За райзе при нас искат задължително двамата родители или куп документи от липсващия.
Но това няма никакво значение. Важно е вие да извадите това, което ви трябва. Успех.

# 166
Иначе верно, че в ДМ имаше опция да изкарваш снимки за паспорт на автоматите.

Служител ти я прави, не я вадиш на автоматите.

# 167
kmalik22, благодаря за информацията. Дано и при нас няма проблем.
Bella_ciао, за бащиното и аз това имах предвид, с декларация да решиш дали да е като второ лично, не да сменяват имена. Иначе за родено тук дете е както си го написала. В акта за раждане е личното и бащиното са изписани на един ред и в скоби уточнено кое какво е.
Още веднъж благодаря на всички, който ми отговориха!
Бибит, тъкмо да напиша, че рано сутрин пускат свободните термини, но ти си видяла. Така успя ММ да мине месец по-рано за смяна на шоф. книжка. Снима се в ДМ, снимките получи след 15мин. И на него му дадоха термин за получаване, а след 10 дни книжката дойде по пощата.

# 168
ясно. не знаех за декларация.

# 169
Няма как с декларация да направиш бащиното си име като второ лично, а и е доста тъпо първото ти име да е Мария Иванова. Но няма и как да стане. 

За книжките не е еднакво навсякъде. Аз моята я смених преди месец. Термин ми дадоха след като поисках такъв по имейл. Само по имейл или телефон е възможно при нас. Готовата книжка никой не ми я изпрати, взех си я с термин уговорен по телефон. В НРВ съм, като Бибит. С приятелка в Дюселдорф преди два месеца по същия начин се случиха нещата.

# 170
Така го записват. Защото имат 2 полета за имена и 3 имена. Слагат първите две в първото и третото във второто.

# 171
Така го изписват, но Иванова не е второ Vorname и не може с декларация да стане такова. Имената са такива, с каквито каквито си записан в регистрите на държавата, чийто гражданин си.

Тази дискусия е от типа "имигрантски легенди". Има такива хора, които си измислят щуротии, дискутират ги на широко и съм забелязала, че все се консултират с адвокат заради тях. 😶

Спирам.

# 172
Разбира се . Аз имах в предвид изписване в немски документи. Те просто нямат трето поле.
Не съм разбрала, че се има в предвид да ти става второ име .

Иначе доколкото знам смяна на име не става с някаква декларация, а мисля се в съда. И май не е евтино.
Но това знам от един познат, който се чувствал дискриминиран че името му завършва на ов и по този начин веднага бил възприеман като чужденец . Ами махна ов със съдебно решение и сега според мен името му звучи турско и пак не немско.
Измислен пример - например Маджаров като махнеш ов и става Маджар. Павлов ще стане Павло, Бараков ще стане Барак ... и изобщо пак не звучи немски. Пък и е ясно, че никога няма да станем родени немци . Но явно някои си го причиняват това с имената.

# 173
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Да ви кажа в ДЕ два пъти поставят под съмнение, че децата са мои и им вадят след месец акт за раждане след скандали и разправии. И това, защото след сватбата си смених фамилията и изписването на първото име. То завършва на -я и вместо -уа, сега е -а.
Голям проблем!!!! Не съм била същата личност като от свидетелството за брак!!!!
Сега на малката го и дадаха, само защото имам и друго дете и съм вписана като майка в неговия акт за раждане!!! Личната карта не ми я признаха за документ!
🤷♀

# 174
Поне в Бг е точно така смяната на името - води се дело, предполагам и тук е така.

# 175
Иначе верно, че в ДМ имаше опция да изкарваш снимки за паспорт на автоматите.

Служител ти я прави, не я вадиш на автоматите.
И това и има опция на автоматите да извадиш паспортни снимки.
Голяма обърквация е с тия имена. И от това което съм чела много несъответствия идват от некомпетентност на служители. Затова законово трябва за се гледа пък сой как минал е друг въпрос.
Аз бащиното име си го задържах защото си ми е мило. Обаче май само по паспорт съм с три имена. Иначе окончание -ов/ова може да се махне при вземане на немско гражданство.
Ася трябва да си вземеш тогава нов аузцуг може би от свидетелството за брак който е акуализиран или не знам..да не ти правят по границата проблеми.

# 176
  • Берлин
Аз съм единствено в новата карта от АОК с второ име. Вчера забелязах, че на поканата ми за ваксина съм с 3 имена  *** Димитрова ***. За пръв път в Де ми се появява Димитрова. Ама все тая. В ЕС сме от години, да се научат какви са документите, издадени от страните членки. Не са стотици все пак.

Тръгнах си от работа. Потя се като кон, повръща ми се и ми се вие свят. Сутринта си бях супер. Явно ваксината ме подкара по всички протеини и РНК-връзки разни и безобразни.
Бибит, радвам се, че си добре.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 12:15 от PAPURCHE MEHURCHE

# 177
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Reina, не мога да си взема, защото тогава така ми изписваха името.
Всичко идва от безумната транслитерация кирилица-латиница!

Един път съседите бяха на почивка и аз им празнех пощенската кутия. На едно писмо бяха изписани всички имена на съседката: 8!!!!!
Значи 6 собствени и две фамилни ( моминско и по мъж) 🤣

# 178
Аз си смених изписването на името и си махнах презимето при получаването на немско гражданство. Нямах намерение да го правя, но служителката тогава рече, че мога каквото си искам име да си сложа. 🤔 За малко да се пиша  Princess Consuela Banana Hammock, но се въздържах. 🤪 Изписването няма да го променям в българските документи, защото засяга само латиницата.

# 179
Може ли пак да попитам за банките и контотата . Може ли с опит с шпаркасе да ми кажете имат ли към контото безплатна кредитна карта , тагесгелд конто и как стоят нещата с тегленето на пари на банкомат в чужбина, напр. българия на банкомат и плащане на каса ма магазин например ?

Общи условия

Активация на акаунт