216 кокетни противогазни костюми в НЕМСКАТА тема

• 22 437
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Ася дано се орпавите бързо. Аз не очаквах такова развитие и тъкмо щях да ти дам идея за утре. Но сега няма да дразня. Стискам палци .

# 526
  • Primum non nocere !
Ася, нормално е да има постваксинални реакция. Наблюдавай го още два едни, ако не се освежи , и има някакви конкретни симптоми от “ лошо ми е” го закарай в спешното.
Дай му един Аспирин 500 мг.

Всичко е политика, политиката пари. Парите власт.  Такава стъкмистика е с тези числа...Но ще започнат да отварят. Нямат друг избор.
За 2019 година, четох, че 17% от населението (при възраст за пенсиониране)не стигнало до пенсия. Според мен е завишен процентът, но има истина. А се опитват да прокарат ПВ до 70 години.
И тук ще ни удари криза.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 22:05 от Шехи

# 527
И аз видях нещо от сорта всеки 4 до 69, но моите подозрения са, че или средна възраст от онко и какви ли не други автоимунни и какви ли не сърдечни , съдови и др. каккви ли не, или ако все пак надминат средната то след 70 ...
Нямам стаистика, а само подозрения, че много хора умират така да се каже @млади@ . Т.е. на средна.
Затова пенсията на 67 не оправя нещата. Т.е. една от причините според мен.

Шехи ти ме накара да се замисля за нордзее

# 528
  • Primum non nocere !
Да, де, но е парадокс! Спестяват се пари при рентето, а повишават възрастта.
Бела по Pfingsten ли?
Тогава да бухна и аз. Hug
Ще вземем и Вечерница. И още някой друг беше навит..

# 529
ще видя. още ме дразнят с неясни правила. н
само се замислям все повече. Simple Smile

ако умират от болести сравнително млади хора , на които е плащано за образование и специализация и за обучение по фирмите ... не е пестене от пенсия. Обратното е . Ако умират на 67,5 е най- икономично за фондове. Обаче според мен ако някой прехвърли 60 то има шанс да достигне доста повече .

Но това са само мои наблюдения и мнение. Не мога да кажа че е така. Статистиката както казваме не ми е достъпна.

# 530
  • Primum non nocere !
Не съм съгласна!
За мен критичният период  за здравни проблеми и висок риск за смъртност е от 60 до 70 години.
Мога да го обясня, но е дълга тема.

# 531
Случва се някой да се спомине точно преди пенсия, мдам. Миналата година секретарката на нашия отдел почина внезапно (беше много пълна и се движеше клатушкайки се) 3-4 месеца преди да се пенсионира. А май с нетърпение чакаше заветната пенсия. Тази нагласа, че животът започва след пенсионирането ми е много Neutral Face.

asyalein, бързо да се оправяте!
Позната, работеща в ДГ, сподели, че при тях 90% от ваксинираните с АЗ развили сериозни симптоми след първата доза. Тя също. Явно кофти партида.

Ние днес си направихме чудна разходка в съседната област и се сдобихме с първите за годината ягоди и аспержи. Много е хубаво, когато не работят лифтове и заведения (за тях не е, де Sad) – имаше много малко хора. Мързеланковците не са имали повод да излязат. Laughing

# 532
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Днес много крив ден. Не стига, че и двамата сме с главобол, малката само реве, големия вика 🙈
Носът ми е трайно запушен, ни лук помага, ни нагревки.

Свекърът си замина 2-3 г след пенсия, като преди това все болежки имаше и болничен престой. Свеки не успя да го завлече на всички набелязани дестинации.
Аз не вярвам в конструкта “пенсии”. Поне за нас.

Бела, ще те питам като се осиферя... 😁

# 533
Ася мой тип беше утрешен . Но може и занатам да мине. Добре че всичко е в интернет.

Шехи може напълно да си права, но моя приятелка раздава часове в местната онкоболница. Голяма болница и известна. И ми е казвала за възрастта на пациентите. Отделно родители на деца, които са в класовете на мои деца. В първи клас умря от рак майката на едно момченце с което много играеха. На съседната улица живееха. Тя пък абсолютно на никой не беше казала . НА децата си последната седмица. Сигурно се е надявала да се оправи някак. Две момчена имаше.
Няколко такива случаи. Хора под 40 и около 40 .
Познавам и човек, който се пенсионира на 65 на висока длъжност и с висока пенсия и няма и година след това умря от рак. Агресивно заболяване . За 2м. умря. Диагнозата я поставиха в деня , когато се родиха внуците му, близнаци. На погребението му бяха на 2м. бебетата.
Така че ... не знам . Ако имаш информаця значи сигурно имаш и право. Аз съдя от лични наблюдения и нямам достъп до официална информация и пр.
Така че няма да споря по въпроса.

Днес ми подариха 20 коренчета малини . Един съсед на улицата има малини и каза, че му пълзят със страшна скорост. Като бурен.  Утре ще сеем малини . Но всичко това се случи вечерта и ... ами не успях да купя пръст . Сега ще видя какво мога да извадя от компостера.

# 534
  • Primum non nocere !
Бела, точно това ще обясня и напиша някой ден, само ако ви интересува, защо има висока смъртност от 60 до 70 години.
Който прескочи 70 има многооо големи шансове да живее още 20 г.

За майката на момчета..не се е надявала, а е знаела . Ти били казала на твоите че умираш?
Аз не.
Нещо позитивно ... радвам се са малините!
Обожавам малини!

# 535
Simple Smile дано станат още тази година.
много се разпространявали. догодина и аз ще раздавам.

За другото не знам. Предполагам зависи от времетраенето. А за 60-70 не знам коя държава имаш в предвид. За България може да го видя логично, но за Германия не го разбирам добре. Но и тук не познавам много хора в тази възраст лично.

# 536
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бела, тази година не вярвам да имаш малини. Или ако имаш, ще са малко.
Миналогодишните израстъци плододават тази година.

# 537
Много млади хора си отиват. Вчера разбрах за водещия на "Добро утро Германия". Стана ми много криво, гледах го когато можех. На 47 год, явно много кратко е боледувал. Знам и аз за примери пред пенсия или малко след..
Не знам винаги ли е било така и сега просто чрез медии, социални мрежи сме конфронтирани с тази тема повече отколкото когато е нямало такива неща.
Ася да се оправяте. За градината ти ще си прецениш колко ще ти е съвестно ако я пращаш. Моето дете тръгва на Notbetruung, последните 2 сед не вървят нещата при него и му се отразява много зле. Писала съм, че няма контакти с други деца. Говорих с класния и той каза да го записвам.

# 538
#Reina не знам как е било преди, но ако по едно време не се ли пенсионираха жените на 50 , а мъжете на  55 у нас ? Ами да ти кажа ако между 50 и 70 ми се вижда по-добре от между 70 и 90. Някак дори и тогава да е имало смъртност като сега, а аз не знам как е било , не съм се интересувала конкретно , но все пак е имало време човек да си поживее нормално, без да му трепери на раб. място, че отиде ми пенсията. Защото аз знам мног ослучаи на живи - виенички , но малко преди пенския съкратена позиция и назначени отново на каквато и да е позиция под всякакво ниво на преднот озаплащане ... и съответно пенсионирани на минимум при положение , че са работили цял живот работа с висок ценз, отговорности и голям стаж.
Изобщо системата колкото и да се води лява според мен не е много или по-скоро и лявото стана на бизнес и политика.
Но не ми се занимава вече да мисля неща, които не разбирам изцяло, а и явно не мога да променя.

# 539
Мдам… затова се живее тук и сега, а не с планове за след 30 години.
Аз обръщам палачинката и започвам да консумирам безобразно както прави 95% от населението. С моето и без моето пестене след няколко милиона години земята ще се е отърсила от щетите, които човеците са ‘и нанесли. Satisfied Хм… 3 чифта нови обувки ли ми трябват или 5? Или може би 7? И поне 7 различни бански, че не мога да се появявам с един и същ всяка седмица… на терасата. Слънчеви очила не ползвам, но мога да си ги затъкна на главата за ‘убост… поне 2 различни чифта. Май ме е напекло слънцето, но шопингът върви с пълна пара.

Общи условия

Активация на акаунт