Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 47 330
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Искаш да кажеш, че ако сега пусна тези хормони и не започна стимулацията веднага, другия месец преди стимулацията пак трябва да ги пусна? Така ли ?
[/quote]
Да , като и в двата случая си ги плащаш, както и прегледа.

# 106
  • Пловдив
Благодаря ви Purple Heart Сега ми се поизясниха нещата
А после какво следва? Какво е дълъг протокол и къс?

*Редактирам се! Прочетох за тия протоколи, но това значи ли, че ако съм по къс, на следващия ден след резултатите, веднага се почват хапчетата? И кога се прави пункция за изваждане на яйцеклетките? Предполагам още същия месец, ама да ви питам.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 13:01 от *Soulmate*

# 107
Soulmate, фонда покрива 6 бр. ехографски преглед за следене около стимулация, 10 бр. хормони, които се пускат, отново за следене на фоликулите докато си в стимулация. Пункцията, процедурата по оплождане, както и част от замразяването, трансфера ти се покриват от фонда. Всичко останало се покрива от вас. Също така преди старт на стимулация и двамата трябва да пуснете вирусология, защото ако има инфекции и други неща трябва да се махнат преди почване на оплождане. И да, както каза Ирен - преди стимулация си пускаш хормони и ти правят преглед, които ти си ги заплаща. Не знам в коя клиника сте и как процедират там, но при нас имаше договор, в който си пишеше точно и ясно какво се поема от нас и какво от фонда. Зависи много от фактор и т. н., но винаги изкача по още нещо за плащане. Също така е добре да знаеш, че фонда не поема нищо от изследванията на мъжа ти, които е вероятно да искат от клиниката.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 13:02 от Nirvana08

# 108

В сайта на "Надежда" има добро резюме кой протокол какво представлява - https://www.nadezhda.bg/reproduktivna-medicina/art-in-vitro-ivf- … l-dalag-protokol/

Мисля, че единствено не е споменато инвитро на "лимитиран" цикъл, което общо взето е това, което наричат естествен цикъл с лека стимулация.

# 109
Здравейте ,много се извинявам ,но четейки нещо се оплетох Flushed На мен на 3ти ден ми пуснаха хормони и започнах противозачатъчни.На 10ти бях на преглед,взеха ми влагалищен с-т и ми казаха на 18ти да отидем двамата.Аз за ПКК и Биохимия,а ММ за спермограма и микробиология .И казаха ,че тогава ще ми кажат кога да спра хапчетата и да започваме.Въпросът ми е - спирайки хапчетата, чакам цикъл и пак хормони?

# 110
  • Пловдив

В сайта на "Надежда" има добро резюме кой протокол какво представлява - https://www.nadezhda.bg/reproduktivna-medicina/art-in-vitro-ivf- … l-dalag-protokol/

Мисля, че единствено не е споменато инвитро на "лимитиран" цикъл, което общо взето е това, което наричат естествен цикъл с лека стимулация.

А има ли някъде информация по дни? В смисъл в кой ден какво се прави? Или е строгоиндивидуално за всеки?

# 111
Соул, понеже съм правила процедури в 2 различни клиники - в едната още на 2-ри ден почнахме стимулация, а в другата на трети. Обикновено 3-4 дни след старта те викат за нов преглед. Стимулацията е между 10 и 14 дни, като всичко е индивидуално. В последния ден слагаш таймираща инжекция и 36ч след нея е пункцията. Към края на стимулацията те викат или през ден или всеки. За стимулация ти трябва микробиология, вирусология и тест за ковид и за двамата партньори, като всичко си плащате вие. Допълните лекарства извън инжекциите също са си за ваша сметка.

# 112
Ирен ти е обяснила всички неща.  Самите дози за инжекциите се определят от амх, години, хормони и килограми. Там вече си е строго индивидуално за всеки и зависи от конкретния случай. За останалите разходи, които не са по фонда ние доплатихме някъде към 2800лв или отгоре не помня.

# 113
  • Пловдив
Соул, понеже съм правила процедури в 2 различни клиники - в едната още на 2-ри ден почнахме стимулация, а в другата на трети. Обикновено 3-4 дни след старта те викат за нов преглед. Стимулацията е между 10 и 14 дни, като всичко е индивидуално. В последния ден слагаш таймираща инжекция и 36ч след нея е пункцията. Към края на стимулацията те викат или през ден или всеки. За стимулация ти трябва микробиология, вирусология и тест за ковид и за двамата партньори, като всичко си плащате вие. Допълните лекарства извън инжекциите също са си за ваша сметка.
Значи да си приготвя едни 1000 лева, за да покрия допълнителните неща? * Сега прочетох и Нирвана - 2800 си звучи сериозно! Flushed
До тук добре. После, какво следва ... СГ на ММ и оплождане? Предполагам!
Четох, че е хубаво на 3-5 ден да се върне ембриона. Което значи ли, че да кажем 5-6 дни след пункцията ще ми върнат ембриона?

# 114
Ембриона може да се върне на третия или петия ден, също така може и ЗЕТ трансфер. Аз например още не съм върнала, реших да си почина от стимулациите и вече месец си седи в клиниката и чака. Даже се зачудвам дали още време да не изчакам да се изчистя и да дам възможност организма ми да се възстанови. Защото след тази стимулация имаш още една с хапчета, за стимулиране на овулацията. 🙂

# 115
Покрай 1-то инвитро допълнителните ни разходи бяха около 3хил, а за второто около 4хил,като и за двете основните лекарства сме ги купували от Турция, а там са с пъти по-евтини - само за пример кутия утрогестан тук е към 24лв,а там еквивалентът е 8лв, в по-голямата доза тук плащаш 48лв,а там - 14лв. Първо след пункция се гледа колко яйцеклетки са извадени, после колко от тях са годни. Оплождат се и вече е решение на ембриолозите, док и вас на кой ден и колко ще се върнат и дали ще бъде СЕТ или Зет

# 116
Здравейте, момичета! Имам останала една блокираща. Пишете ми на лично за подробности, ако има заинтересовани.

# 117
  • Пловдив
iren11, с някаква фирма ли сте поръчвали лекарствата от Турция или с ваши хора?

# 118
Качвам си се на колата, отивам, пазарувам и се прибирам.

# 119
Момичета виждам че от кринон гела имам като не разтвори ло се. Не усещам диско форт може и щото го поставям 4ти ден. Това нормално ли е.

Общи условия

Активация на акаунт