Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 47 369
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
При мен е същотото, левият янчник е по високо стоящ. Обикновено е по трудно достъпен за пункцията, но успяват и от него да извадят нещо.
Аз също съм със ендометриоза и това се води причина за невъзможността за естествено забременяване при нас.
Амо попаднеш на опитен пунктиращ би сшедвало да успее да го достигне, при мен на предишната пункция бяха викали главния лекар за да извади една яйцеклетка от левия яйчник.

# 196
  • до най-прекрасния мъж
Аз бях така - 5 Ф в десен и 2 в ляв. По принцип левия не ми е в много добро състояние, предвид 38-те ми години и се очакваше да реагира по-зле. Извадиха ми 7 Я, от които 5 се оплодиха.

# 197

Преди започване на стимулацията другата седмица,имах пуснати изследвания. Днес излязоха,как мислите всичко наред ли.

# 198
Момичета, според вас ембрион на 3ти ден с 3 клетки само (ако съм разбрала правилно) има ли шанс? Благодаря за стиснатите палчета, пунктираха 2 Я, само 1 се оплоди 😔
Галя 85, не мога да помогна за съжаление!

# 199
  • София
Миличка, не искам да те разочаровам, но изоставането му е голямо и шанса му е нищожен, явно нещо не му е на ред. Ако имаше по-малко изоставане например да е на 5-6 кл. по има шанс да навакса.
Стискам парчета за ембриончето ти, дано е борбено Flowers Four Leaf Clover

# 200
Благодаря, pepita5! Честно казано и аз така мисля, но понеже ми дадоха надежда, че докато не е спряло развитие има шанс, реших да попитам дали някой има такъв опит...

# 201
Момичета, четох по темите (както и в сайта на "Надежда" май), че след пункция ще получим репорт от ембриология с ембрионите, снимки, как са се развили и т.н
При нас има само едно ембрионче де, но ми беше любопитно да го видя този репорт, а все още нищо не съм получила - беше замразен на 10-ти. Знаете ли дали наистина се получава такова нещо и кога?

# 202
Чета ви ,но нямам време да пиша ,че сме претоварени в работата Frowning1Ние от днес започваме стимулацията,стиснете по едно палче,че нещо са ми потънали гемиите.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 10:57 от denni82

# 203
Здравейте, дами. Възможно ли е стимулацията да повлияе на качеството на яйцеклетките? При мен се получи доста силна хиперстимулация и от 14 яйцеклетки, 10 оплодени, всички ембриони спряха развитие. Отделно имаха и много фрагменти. Лекарят ни каза, че стимулацията не влияе на качеството на яйцеклетките, но все пак ако някоя от вас сподели мнение, ще съм благодарна 🙂

# 204
  • София
Естествено, че стимулацията влияе на качеството. Затова се казва количеството е за сметка на качеството.
Защо тогава много жени вадят Я на ЕЦ по1-2Я, защото може да са малко, но са с доста по високо качество.
Просто тази стимулация, която са ти направили не е била добре дозирана за твоя организъм и това е довело до хиперстимулация и лошо качество на Я.

# 205
Misha, стимулацията влияе на качеството. С какво те стимулираха?

# 206
Здравейте! Искам да попитам тези от вас, които са си пускали изследвания за стартиране на стимулацията в лабораторията в Тутракан, изследванията на партньора ви, във вашето досие ли трябва да излезнат или трябва да имат отделен код?

# 207
Мериоферт 225 и от 5-ден започнах и цитротид 0.25.

# 208
Мериоферт 225 и от 5-ден започнах и цитротид 0.25.
И на мен последната стимулация ми беше с Мериоферт. Всичките ми яйцеклетки бяха с лошо качество и не стигнаха 5 ден. Сега ще започна стимулация но с два медикамента, както са били предишните ми стимулации. Доктора ми обясни , че Мериоферт го дават като по- силен медикамент демек за повече яйцеклетки. Но това се оказа много лоша стимулация при мен
 Сега като чета явно не съм единствената.

# 209
Привет, момичета! След неуспешен свеж трансфер колко време е необходимо, за да се направи ЗЕТ?  Приключих с БМ опит на свеж трансфер в началото на април. Този месец трябваше да правим ЗЕТ на естествен цикъл, но не се развиваше добре фоликулчето и лекарят ми предпочете да отложим. Има ли смисъл да се надявам за юни или трябва повече време за възстановяване?

Общи условия

Активация на акаунт