Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 47 518
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Момичета пак съм аз в четвъртък ми беше пункцията извадиха 11 яйцеклетки следващите дни бях добре лека болка и подуване но от тази сутрин като се събудих имам много силна болка в матката без болкоуспокояващи не се седи можете ли да дадете съвет?

# 421
Аз бях на но шпа и доктора ми каза да не го спирам, доста хапчета на ден. Иначе освен протеин и вода друго не знам.

# 422
Здравейте, момичета! Нова съм в темата ,но ви следя редовно.
Eirini0,и аз имах силни болки след пункцията, трябва да приемаш много течности, яйчниците ,за да се възстановят им трябва вода. Можеш да вземеш ибопрофен за болката,но съвет обади се в клиниката,ако е нетърпимо. Може да имаш наранен яйчник. Бързо оздравяване!

# 423
Момичета пак съм аз в четвъртък ми беше пункцията извадиха 11 яйцеклетки следващите дни бях добре лека болка и подуване но от тази сутрин като се събудих имам много силна болка в матката без болкоуспокояващи не се седи можете ли да дадете съвет?
Аз бих звъннала веднага. Не съм сигурна, че е от дупченето на яйчниците, щом е започнало няколко дни по-късно.
Аз съм си малко паника де, но не мисля, че е редно да имате нетърпима болка.

# 424
  • до най-прекрасния мъж
Иди да те види лекар, може да е хиперстимулация, нищо че са само 11 Я. Аз имах лека със 7 Я. Повече вода, протеини и почивка.

# 425

Как се чувстваш днес Eirini0? Мислиш ли да отидеш на лекар? Надявам се всичко да е наред.

# 426

Как се чувстваш днес Eirini0? Мислиш ли да отидеш на лекар? Надявам се всичко да е наред.
Добре съм днес не ме боли съвсем лек дискомфорт благодаря ви успех на всички 🍀❤

# 427
Здравейте момичета, днес бях на преглед 5 дни след начало на стимулацията. Имам 7 фоликула. Струват ми се малко, но дано да са читави Simple Smile Стискам палци на всички!

# 428
Здравейте,
Нова съм в тази тези. Преди около седмица ме диагностицираха с две напълно непроходими тръби, както знаете лек няма, единствената ми надежда е моят най- голям страх ин витро. На второ мнение не съм ходила, понеже знам, че напълно запушени тръби не се лекуват... Пациент съм на д- р Шефкетова и мисля да се оставя изцяло в нейните ръце. Та.. въпросите и притесненията са много, чакаме удобрение от фонда и при първа възможност ще започнем. Като цяло изследванията са ми ок. АМН ми е 9, но съм с лека поликистоза и яйчниците не ми овулират. Каза, че ще сме с къс протокол и лека стимулация. Дано организма ми реагира добре. Сега може и да ми се посмеете, но един от най- големите страхове е пълната успойка, изпадам в ужас само като си помисля🥺. Дали все още се прави тест за коронавирус? Знам, че се пуска вирусология и още хормони преди започването на стимулация. Всичко ми е като кошмар...

# 429
Здравейте,
Нова съм в тази тези. Преди около седмица ме диагностицираха с две напълно непроходими тръби, както знаете лек няма, единствената ми надежда е моят най- голям страх ин витро. На второ мнение не съм ходила, понеже знам, че напълно запушени тръби не се лекуват... Пациент съм на д- р Шефкетова и мисля да се оставя изцяло в нейните ръце. Та.. въпросите и притесненията са много, чакаме удобрение от фонда и при първа възможност ще започнем. Като цяло изследванията са ми ок. АМН ми е 9, но съм с лека поликистоза и яйчниците не ми овулират. Каза, че ще сме с къс протокол и лека стимулация. Дано организма ми реагира добре. Сега може и да ми се посмеете, но един от най- големите страхове е пълната успойка, изпадам в ужас само като си помисля🥺. Дали все още се прави тест за коронавирус? Знам, че се пуска вирусология и още хормони преди започването на стимулация. Всичко ми е като кошмар...

Изобщо недедй да се притесняваш толкова - има страшно много жени с 2 напълно запушени тръби, които си имат живи и здрави дечица от инвитро процедура. Инвитрото не е толкова страшно! Пълната упойка се прави при пункцията само (при трансфера не се слага, доколкото знам) и е за не повече от 15 минути. Нищо няма да усетиш. Също така има опцията да си без упойка - доста жени тук във форума са споделяли, че има дискомфорт, но е съвсем търпимо - не е някаква болка голяма да кажеш. Сега вече това е въпрос на лично решение, но може да разпиташ докторката дали би ти предложила такава опция. Миналият месец все още се правеше тест за коронавирус - антигенен. Другото е, както си го написала - вирусология и полови хормони на няколко пъти Simple Smile Успех и гледай позитивно на нещата, за да се получат! Yum

# 430
Peneloppa , съмнявам се да ти направят без упойка пункция, обикновено така се процедира само при ин витро на ЕЦ, когато се аспирира 1 фоликул. За сметка на това упойката е като приятна дрямка, няма нищо страшно. При първата ми пункция, явно док не беше преценил дозата и бях в полубудно състояние и им слушах през цялото време разговора . Втория път добре ме приспаха, но се събудих , точно когато приключиха ваденето на яйчицата и чух док , като каза колко е извадил. Поне имаше приятна музика и си тактувах на масата, нищо че бях вързана и акушерките се забавляваха с мен.
Изследвала ли си се за ИР, обикновено СПКЯ и ИР са свързани и сподходящ режим на хранене и добавки нещата се регулират .

# 431
Да, имам леко завишен инсулин. От 4м съм на режим и хапчета. Моето не било синдром ама имам лека поликистоза. И сега като съм с проблемна овулация това ще бъде ли спънка за ин витро или точно тази стимулация включва и това?

Peneloppa , съмнявам се да ти направят без упойка пункция, обикновено така се процедира само при ин витро на ЕЦ, когато се аспирира 1 фоликул. За сметка на това упойката е като приятна дрямка, няма нищо страшно. При първата ми пункция, явно док не беше преценил дозата и бях в полубудно състояние и им слушах през цялото време разговора . Втория път добре ме приспаха, но се събудих , точно когато приключиха ваденето на яйчицата и чух док , като каза колко е извадил. Поне имаше приятна музика и си тактувах на масата, нищо че бях вързана и акушерките се забавляваха с мен.
Изследвала ли си се за ИР, обикновено СПКЯ и ИР са свързани и сподходящ режим на хранене и добавки нещата се регулират .

# 432
Момичета имам въпрос, направик кръвен тест за бременност на 7-ми ден от трансфера,на 5 дневен бластоцисти. Резултата от изследването  е 5.11. Какво мислите добър резултат ли е?

# 433
Галя_85 , резултатът е граничен. Направи нов тест в същата лаборатория след 48ч и тогава ще имаш повече яснота какво се случва.

# 434
  • София
Галя_85, защо толкова рано правите теста? Поне 10-12 дни да са минали....

Общи условия

Активация на акаунт