Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 47 466
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Аз лично съм на мнение, че трябва да се трансферират толкова, колкото жената иска да роди. Тоест, ако искаш близнаци - тогава 2, ако искаш 1, тогава едно по едно. Винаги съм се шокирала, когато прочета как някои жени правят трансфер на 3 и после правят редукция. Аз много исках близнаци и затова трансферирахме 2 първия път, въпреки съветите на лекарката ми, че с 2 трансфера на по 1 ембрион имам по-голям шанс за бременност.

# 526
Аз много исках близнаци. Първият път трансферирахме 3 и се хвана 1. Третият път трансферирахме 2 и се хвана 1, но се раздели на две за еднояйчни близнаци. Бременността има много особености,  но бих казала че не се различаваше кой знае колко от тази с 1 бебе.

# 527
Обсъждали ли сте предварително, колко ще върнат или по преценка на док. / ембриолозите. Все пак някои може да искат различна бройка от това, което смятат лекарите. И дали се съобразяват с желанията, в границите на разумното и законовото разбира се. Ако някой не иска да рискува с близнаци, а те са предвидили да върнат 2 или обратното. Утре ми е последен, надявам се преглед, преди ЗЕТ и се чудех как се процедира.

# 528
Обсъждали ли сте предварително, колко ще върнат или по преценка на док. / ембриолозите. Все пак някои може да искат различна бройка от това, което смятат лекарите. И дали се съобразяват с желанията, в границите на разумното и законовото разбира се. Ако някой не иска да рискува с близнаци, а те са предвидили да върнат 2 или обратното. Утре ми е последен, надявам се преглед, преди ЗЕТ и се чудех как се процедира.
То зависи и колко са и в каква комбинация  са замразени. Мен си ми бяха 2 снежинките и двете ми ги върнаха.

# 529
Аз имам и по 2 и по 1. И затова се чудя. Освен това, не знам дали съм разбрала правилно, док. спомена нещо че има вариант за разделяне, на тези, които са по 2, което не ми звучи мн добре. Но за последното не съм мн сигурна

# 530
То вариант има, ама няма гаранция , че ще се получи.

# 531
Моята лекарка си беше подготвила 1 ембрионче за свеж трансфер, без изобщо да ме пита. Точно 5 минути преди трансфера и казах, че искаме 2. Започна да ми обяснява, че с 2 има риск за близнаци и че бременността е много по-рискова, но аз и казах, че ние за близнаци се борим и искаме 2. Буквално на стола трябваше да решавам, защото не ми се даде възможност преди това. Но става въпрос за свеж трансфер, тоест до последно не знаех колко ембриона имаме. При замразен има много повече време за обсъждане на тези неща и много повече яснота колко са ембрионите, така че не би трябвало да е проблем. Но това е изцяло ваше решение, а не на лекаря, няма той да ги износва, ражда и отглежда после, а ти и съпруга ти. Много ме дразнят лекари, които се опитват да взимат решения за моя живот и тяло, вместо мен. Лекарят трябва да дава препоръки и информация на пациента, но решенията са само и единствено на пациента.

# 532
Kris_ti , в първата клиника не ми дадоха възможност за никакъв избор - нито до кой ден да чакаме, нито колко да трансферираме, а направо казаха идваш за трансфер на 3 ден, без даже да знаеха нещо ще оцелее ли до тогава. Във втората клиника решавах аз след обсъждане с ембриолозите и ММ, там пък док не се меси.

# 533
  • до най-прекрасния мъж
Аз не питах нито какви, нито колко. Върнаха ми две 3-дневни. На прегледа за установяване на бременността докторът изкоментира, че се е хванало 1 и това е оптималното.

# 534
Ние попълнихме документи за броя, който искаме да трансферират, начинът на оплождане и ако искаме някакви екстри като МАКС. Цялото това беше още преди пункцията и ако искаме обсъждаме преди попълването, ако не-си попълваме. Съобразиха се с желанията ни, но на едно момиче в Турция док ѝ е казал, че не иска едно да ѝ трансферира. Сложиха две, хвана се едно.
Болници и начини бол. Пожелавам ви да има да решавате колко да сложите, че иначе боли много...

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 15:41 от Fairytale11

# 535
Охх  вие сте подновили дискусията по моята дилема. И аз имам още време да реша колко искам да върнем. Уж всичките са с топ качество и продължавам да се чудя какво да правя. В никакъв случай не държа да са близнаци (не че ще ги върнем де хахах), но пък и искам да увелича възможността да се хване поне едно. Док настоява за едно, предвид че ми е първо инвитро, но ще направи каквото аз реша...

# 536
Здравейте,
Сутринта имах ярко червено МЦ и се обадих да си запиша час за преглед утре, тъй като го броя днес за първи ден, но от обяд нямам нищо. Имам страшно главоболие, гадене.
Утре си отивам на преглед, но според Вас грешка ли е че броя днес за първи ден?

# 537
Галя,направи си тест просто предчувствие като прочетох поста ти.❤️

# 538
На мен също ми трансферираха 2 броя, но ние сме с тежък мъжки фактор. Захвана се само едното, преценката на лекарката беше правилна, в нашия случай.

# 539
Ние говорихме с доктора колко да ртрансферираме и той ни препоръча да се посъветваме с емриолозите. Те препоръчаха две, ние искахме близнаци, та ми върнаха 2, едно се захвана, сега спи в количката на плажа 😀
Все се повтарям,  о трябва да се говори с докторите, всичко трябва да може да обсъждате с тях, все пак те са хората, които трябва да ви помогнете да сбъднете една мечта, не да ви объркват (:

Общи условия

Активация на акаунт