Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 47 468
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Е те лепенките се слагат под пъпа, а инжекциите от страни на пъпа и леко нагоре. На мен поне не ми е пречела Климарата на боцкането, още повече че тогава бях на Фракси, от който стават буци.

# 511
  • до най-прекрасния мъж
Е те лепенките се слагат под пъпа, а инжекциите от страни на пъпа и леко нагоре. На мен поне не ми е пречела Климарата на боцкането, още повече че тогава бях на Фракси, от който стават буци.
Ирен, не боли ли много леко нагоре от пъпа? Аз там имам малко повече сланинка и решихме един път да пробваме там. Умрях от болка и повече не повторихме. Аз ги бия в областта под пъпа, леко вляво и вдясно, до около 5 пръста встрани. Така бях чела - на 2 пръста от пъпа и до 5 пръста встрани. Следващият път ще питам къде другаде мога да ги слагам, като порасне коремът. Клексанът и той прави синки, но поне няма буци. Хем ММ ми ги слага бавно и аз притискам после. Понякога ми стават червени кръвоизливчета, като точки около дупчицата, за които се шегуваме, че ме е хапала змия. Joy

# 512
Като ме инструктираха за слагането, ми бяха казали на 3-4 пръста от пъпа, ама не и под. Аз си вкарвам доста бързо лекарството и нито ме боли, нито ми посинява, но сега съм на Енокс и съм супер доволна от него. От Клексан и Оксапар ми ставаха такива сини точици, като от Оксапар 2 пъти ми станаха и по-големи синки, но пък нито Оксапар , нито Енокс ме болят и иглите влизат много лесно. За съжаление имам още малко запас от Енокс и после ще минавам пак на Клексан.

# 513
  • до най-прекрасния мъж
Ясно. Аз под и над го ползвам като ориентир. Точно отдолу под него знам, че не е ОК. Но пък точно встрани не мога да хвана кожна гънка. Затова е под и леко встрани. Мен като ме инструктираха, ми казаха да ги слагам там, където слагахме инжекциите за стимулацията, като да гледам да не е на едно и също място. Важното е всичко да е ОК, иначе по картинките в нета дават областта около пъпа - под, над, отстрани. Но аз над не мога, боли ме много. Вероятно ще минавам на ръце, крака, паласки, като не мога вече в корема.

# 514
От всичко прочетено в ръцете боли много и стават синини. При теб лесно - ТМ ти ги слага, ама аз си ги поставям сама и ще ми е зор там. Аз съм с нежна и чувствителна кожа като цяло и въпреки големия корем , май още доста време ще мога там да си ги слагам.

# 515
Момичета, може ли да ме осветлите малко на тема ин витро на естествен цикъл? По-конкретно не разбирам като съберат 4 яйцеклетки как става - всеки месец взимат яйцекелтка и я замразяват, докато съберат 4те и ги оплождат накрая заедно или всеки месец взимат яйцето, оплождат го, докарват го до ембрион и замразяват ембриона?

Питам понеже съм чела, че яйцеклетките имат 50% шанс да се размразят и 50% да не се, което би било ужас и обсъждаме с мъжа, ако е така (замразяват яйцеклетките) да правим инвитрото така - всеки месец взимат 1 яйцеклетка, оплождат я и ако стигне до 3-4-5 ден - трансфер. Ако не - следващия месец ново инвитро. Все едно всеки месец ново инвитро на ЕЦ, което оскъпява много нещата, но не се замразяват яйцата.

# 516
Момичета, може ли да ме осветлите малко на тема ин витро на естествен цикъл? По-конкретно не разбирам като съберат 4 яйцеклетки как става - всеки месец взимат яйцекелтка и я замразяват, докато съберат 4те и ги оплождат накрая заедно или всеки месец взимат яйцето, оплождат го, докарват го до ембрион и замразяват ембриона?

Питам понеже съм чела, че яйцеклетките имат 50% шанс да се размразят и 50% да не се, което би било ужас и обсъждаме с мъжа, ако е така (замразяват яйцеклетките) да правим инвитрото така - всеки месец взимат 1 яйцеклетка, оплождат я и ако стигне до 3-4-5 ден - трансфер. Ако не - следващия месец ново инвитро. Все едно всеки месец ново инвитро на ЕЦ, което оскъпява много нещата, но не се замразяват яйцата.
Да, само яйцеклетките имат по-ниска преживяемост отколкото ембрионите. Освен това, може да правите пункция и яйцеклетката да няма жълто тяло, т.е. да не може да се оплоди. Защо изобщо искате да правите ин витро на естествен цикъл? При стимулация имате повече възможности.

# 517
Защото стимулацията ми вреди много на здравето - имам ендометриоза, естрогенова доминантност и кисти в гърдите. Всяка стимулация крие риск от влошаване на ендометриозата и от рак на гърдата. Правих една стимулация октомври месец от която извадиха само 4 зрели яйцеклетки, при около 12-15 тръгнали първоначално фоликули и с естроген 10 000. Само 3 се оплодиха. За 4 яйцеклетки няма смисъл да си рискувам живота и здравето със стимулации, като може да ги получим от естествен цикъл. Освен това, стимулацията ми разби хормоните за около 6 месеца и сега задържам фоликули, получават ми се кисти и тн. Допреди инвитрото никога не съм имала болки от ендометриозата - вече имам. А имам и проблеми с бъбречни кризи, а хормоните правят камъни в бъбреците при жени с генетична предразположеност (само за миналия месец имах 5 кризи с отделни камъни).

Затова втора стимулация остава като краен вариант, ако още 2 години не мога да забременея с много инвитрота на ЕЦ или спонтанно.

Не разбрах от отговора ви дали го правят по първия или втория вариант:
1. Взимат яйцеклетка, оплождат, чакат да стане ембрион и замразяват ембрион
2. Взимат яйцеклетка, замразяват яйцеклетката, накрая оплождат всички яйцеклетки заедно, ако са се размразили изобщо

# 518
Как да разбереш отговор като вместо да ти се обясни ти се задават лични въпроси. На естествен цикъл се прави пункция, вадят се яйцата и се оплождат веднага и ако има ембриони се замразяват. А се правят 4 пункции, защото сте по фонда вероятно, а там за да се плати на клиниката трябва задължително да се минат и 4 те пункции. На мен ми предстои също и поразпитах в ЦАР и лекарката си и това знам.

# 519
Kris_ti, в повечето случай на ЕЦ се вадят яйцеклетки, оплождат се и след достигане на определена фаза, ембриона се замразява. Само яйцеклетки обикновенно се замразяват при наличие на тежък мъжки фактор.
Дали ще правите трансфер след всяка пункция или ще събирате е добре да го обсъдите с лекуващия лекар, защото имате заболявания които ще са определящи.

# 520
IRusinova, няма смисъл от нападки, попитах съвсем добронамерено, защото някои недобросъвестни лекари препоръчват ин витро на ЕЦ с цел повече опити и по-голяма печалба. В случая на Кристи обаче е най-важното нейното здраве, преди всичко останало.
Кристи, вече явно са ти обяснили другите момичета. Аз само ти пожелавам успех и скоро да си гушнете вашето бебче! ♥️

# 521
Много благодаря на всички за разясненията Heart

# 522
Момичета, Имам нужда от съвет. Днес започнах подготовка за ЗЕТ.  Това ще ми е първо инвитро. Моят док винаги е бил против да връща повече от 1 ембрион и така се бях и настроила макар, че много исках да са 2 за да има по-голям шанс да се хване поне 1. Да де, ама днес като отидох ме попита колко искам да върнем и аз Flushed Изведнъж сега аз имам колебание как да постъпя. Хем не искам да минавам през сто процедури, хем знам че си е рисково от към износване на потенциални близнаци. Вие как процедирахте? Приемам съвети и насоки, тъй като все още имам време да взема решение и много се чудя 🤔

# 523
Rauli, на мен при първия опит ми върнаха 3, а на втория-2. На моята приятелка от 3 върнати й се хвана само едничко и вече е 2-годишна принцеса.

# 524
Railista, ние имахме 3 замразени -2 в една сламка и 1 отделно и аз много настоявах, ако някое не са размрази добре, да размразим и другото и да върнем две. Впоследствие лекарят ми разубеди- 2 опита са повече от един. Слава Богу се размразиха и двете и не се наложи да го мислим, но може би щях да го послушам. Сегашния ми трансфер минава с доста стрес и някак си идеята, че имам още един опит преди нова стимулация и пункция, ми дава доза спокойствие и надежда. Но пък близнаците спестяват следващ трансфер Simple Smile, а и няма гаранция, че ще се хванат и двечките, така че според мен трябва да се довериш на вътрешния си глас и да вземеш решение, което ще те кара да се чувстваш спокойна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт