Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 47 491
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Сега да не изръся някоя грандиозна глупост, моля ви да ме поправите Joy
ЗЕТ се прави на естествен цикъл или стимулиран. И двата начина са възможни зависи от много неща, в това число конкретния случай, подхода на доктора и т.н.
.    Ами,по принцип е на стимулиран,за да се повиши шанса за успеваемост, затова са всички тези хормонални лекарства,матката да направи дебела лигавица трябва много прогестерон и той е нужен както за доброто закрепване на ембриона така и за по нататъшното му оцеляване.Има жени имат добра лигавица,но бързо им пада прогестерона да кажем и има опасност да изпадне ембриончето,всеки си има по някакъв проблем,понякога и неустановен, затова се дава от всичко нужно за задържане на една бременност и то по много пък той организма си взима.Така и аз по своему си го обяснявам.

# 496
Hindi76  имено. Най-често съм забелязала, че е стимулиран. Така "работят" на сигурна среда, до колкото е възможно. Но, може и да не е стимулиран. Просто исках да го уточня, защото има жени които се чудят защо на тях не им е правено еди какво си, или не са взимали еди що си хапче. Просто всички сме с различни проблеми и естествено е да се подхожда по различен начин.
Никога няма да забравя сестрата с която работи моя доктор. Един ден изморена от поредното отлагане ги питах дали няма начин да започваме вече и да си затворим очите за един леко завишен хормон. Сестрата ми каза тогава, че ако има начин да започнем процедурата на чисто, те ще лекуват всичко което могат преди това, за да имаме най-голям шанс с опита. Тогава се убедих, че те са моите хора Heart

# 497
Помощ дами,

Бих Бемфола с три часа закъснение.
Ще се побъркам, понеже е късно да притеснявам докъора и незнам дали не съм прецакала напълно процеса.
Някоя била ли е в подобна ситуация?
Споделете, че ще откача от въпросителни и самобичуване.
Благодаря ви много!

# 498
Здравейте момичета,

Случвало ли ви се е след пункция (без трансфер след това) да ви зацапа преди да ви дойде? На мен никога в живота ми не ми е зацапвало, директно си ми идва, но днес цял ден гледам 2-3 капки на ежедневната превръзка и се чудя какво става и дали е нормално.

# 499
Здравейте момичета,
Трябва ми малко информация относно продукта Циклогест?
В коя аптека в Бургас може да се намери ?
Благодаря!

# 500
Навсякъде в центъра има, а ако няма на другия ден го доставят. Купувала съм и от денонощната на Краснодар,  от Соффарма на водната и т.н
Здравейте момичета,
Трябва ми малко информация относно продукта Циклогест?
В коя аптека в Бургас може да се намери ?
Благодаря!

# 501
Здравейте отново момичета, в четвъртък ми направиха надраскване на ендометриума. Цикъл очаквам във вторник, следила съм с тестове за овулация, но днес получих зацапване и се притеснявам да не изтърва втория ден за хормони и старт. По принцип цикъла ми вече е кратък и оскъден, но това днес си е кафеникаво зацапване. Нормално ли е да има зацапване след такава процедура или да го смятам за цикъл според вас?

# 502
Здравейте, някоя от вас знае ли как стоят нещата с допълнителния отпуск, който ни се полага по време на инвитро процедура? Тъй като работя в един град, а процедурата ще е в друг, би ми било полезно.
Иначе съм чувала, че дават 10 дни болничен след пункция и още толкова след трансфер, но това е различно.

# 503
Здравейте, някоя от вас знае ли как стоят нещата с допълнителния отпуск, който ни се полага по време на инвитро процедура? Тъй като работя в един град, а процедурата ще е в друг, би ми било полезно.
Иначе съм чувала, че дават 10 дни болничен след пункция и още толкова след трансфер, но това е различно.
Мойта пункция мина преди няколко дни и   от клиниката ме попитаха дали искам болничен, но тъй като бях отпуска и не взех, а иначе казаха, че дават 14 дни. След трансфер все още незнам, тъй като ми предстои. Предполагам, че навсякъде е различно.

# 504
  • до най-прекрасния мъж
Навсякъде е различно. В някои болници не дават болнични изобщо. В моята дават 30 дни след пункция и 15 дни след трансфер.
Допълнителният отпуск е за дните между пункция и трансфер само. И то го ползваш само за времето, в което си на прегледи. Аз лично не го ползвах, всеки път трябваше да търся бележка, че съм била на преглед. Разбрах се с работодателя и си пусках по 1 ден от редовния отпуск, като ми се съберат 8 часа отсъствие. Аз правих 3 подготовки за ЗЕТ и ми се събраха 3 дни отпуск. Аз също работя в друг град и след преглед отивах на работа. Закъснявах между 2 и 3 часа, но взимах часове около 8-8:30.
Иначе, имаш право на до 20 дни.

# 505
Здравейте, някъде беше обсъждано за Климара пластири, но не помня дали тук или в друга тема, как точно се поставят. Имам изписани по 2бр. и не знам къде точно на корема се поставят и дали от едната страна или по една лепенка от двете?

# 506
  • до най-прекрасния мъж
Поставят се под пъпа. Аз слагах по една и ми казаха на всяка смяна да редувам лява и дясна страна. Аз понеже бия Клексан, слагах леко вдясно, следващия път точно под пъпа и накрая вляво и пак отначало ги редувах, за да имам място за инжекциите. Ако не биеш НМХ, редувай ляво и дясно.

# 507
Благодаря, Blue. Значи да ги слагам и двете една до друга, като си оставя място за инжекциите, а следващия път от др. страна

# 508
Благодаря, Blue. Значи да ги слагам и двете една до друга, като си оставя място за инжекциите, а следващия път от др. страна
Аз бях с по  3 наведнъж . Като броеница ми казаха да  ги слагам Simple Smile Редувах веднъж хоризонтално и веднъж вертикално.

# 509
  • до най-прекрасния мъж
Да, важното е да не са на една и съща страна. Споменах това за НМХ, защото и там е хубаво да не е на едно и също място и се виждах в чудо къде да ги слагам.

Общи условия

Активация на акаунт