Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 47 499
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Колко време след пункцията ви беше подут корема? На мен за два дни не е спаднал изобщо.
Penguin4e, на мен чак 5-6 дни след трансфера почна да ми спада, трансферът беше на 5-ти ден след пункцията. Ако нямаш някакви други по-тежки оплаквания, би трябвало да почне да се успокоява.

# 481
И при мен беше гд така, но ние не сме правили все още ЕТ

# 482
Благодаря, момичета! Нямам други оплаквания. Ще чакам да мине значи Simple Smile

# 483
Колко време след пункцията ви беше подут корема? На мен за два дни не е спаднал изобщо.
Здравейте, момичета! И аз се присъединявам към вас 😊 На мен ми беше подут около една седмица след пункцията. Даже си имах и болки.... Явно трябваше да почивам повече. Сега чакам цикъла.

# 484
Момичета, много съм притеснена. Забравихме днес декапептила, трябваше да го бием в 20, а се сетих чак сега в 21:45 😭 това е само трети ден. Какво да правя сега, дали да ги бием от утре по-късно или това не е нужно. Много съм притеснена, моля ако някой знае да каже нещо🙏🙏🙏

# 485
DadaKo мисля, че бях прочела някъде по темите, че не е толкова фатално. Не се шашкай. Не е като да си го забравила напълно. Но е много важно таймиращата инжекция, която се прави преди пункция та да е точно когато са ти казали. Нека кажат и момичетата, които са минали през този етап,но това си спомням аз от информацията, която съм чела тук.

# 486
А, сега се подготвям за ЗЕТ и не знам дали и  какви лекарства ще ми изпишат след Декапептил,  но много се притесних заради закъснението. Казаха ми да е горе долу в същото време, ама почти 2 часа са това 😭😭😭. Благодаря много за коментара ❤️
DadaKo мисля, че бях прочела някъде по темите, че не е толкова фатално. Не се шашкай. Не е като да си го забравила напълно. Но е много важно таймиращата инжекция, която се прави преди пункция та да е точно когато са ти казали. Нека кажат и момичетата, които са минали през този етап,но това си спомням аз от информацията, която съм чела тук.

# 487
Не се притеснявай! Само бъди спокойна!

# 488
Аз бих го била утре в 9, а в петък в 8. Сложете си аларма на телефона и няма да забравяте, иначе се случва...
Не съм лекар и не ми се е случвало да бавя инжекции, просто това бих направила.

# 489
  • до най-прекрасния мъж
Аз си слагах инжекциите за стимулация в 7 часа в дните, когато нямам преглед и ги поставяхме вкъщи. В клиниката ми ги поставяха към 8.30-9, защото трябваше да мина преглед преди това. Питах изрично дали може да местя часовете, защото ММ излиза за работа в 7 и няма кой да ми ги бие по-късно. Казаха, че няма проблем. Държаха само да се спазва 3-часов прозорец 8-11, като за мен беше 7-10 ч.

# 490
Здравейте, бихте ли ми казали каква е процедурата за замразен трансфер, т. е на кой ден се прави . Единствено разбрах, че трябва да отида на 2 ден от мес. цикъл на преглед. Някакви изследвания трябва ли да се пускат или да се приемат лекарства

# 491
Здравейте, бихте ли ми казали каква е процедурата за замразен трансфер, т. е на кой ден се прави . Единствено разбрах, че трябва да отида на 2 ден от мес. цикъл на преглед. Някакви изследвания трябва ли да се пускат или да се приемат лекарства
До колкото ми обясни на мен доктора, е същото като стимулацията, само без самите стиулиращи инжекции. Имам декапептил който трябва да сложа и изследвания  на 3 ден от МЦ. Трансфера ще е както беше първия път след пукцията, която сега няма да има, но ще е в деня който съответства на деня на ембрионите. Много тъъпо го обясних Joy Общо взето, ако сте правили свеж трансфер, ще е същото без стимулиращите инжекции, а ако не сте правили ще е 5 дена след като ти е била пункция, ако Е са на 5 дни. Изследванията мисля ще са само тези първите на цикъл който се правят, плюс контролни един или два пъти след това.

# 492
.          Здравейте, ЗЕТ се прави между 14-16 ден от месечният цикъл,около предполагаемата ви овулация,изследва се прогестерон и естроген,може би и друго ще има според случая,при мен и тсх,поради проблем с щитовидната жлеза.Лекарствата са доста ударни дози прогестерон,естроген,преднизолон за подтискане на имунитета.Прегледи за измерване на маточната лигавица през няколко дни и изследвания на хормоните.И,горе-долу това е,може да съм пропуснала нещо,но общо взето е това.Успех и много късмет!

# 493
  • до най-прекрасния мъж
Подготовката при мен протече така: На 2ри ден преглед и хормони. После още 2 прегледа и май още 1 път беше хормони и вече назначаване на дата за ЗЕТ. От 2ри ден пих доста неща: Естрофем, Неофолик, лепенки Климара, Витамини, Аспирин протект. Преди трансфера ми включиха още неща: антибиотик, Мовалис, Преднизолон, Утрогестан, Дуфастон, Но шпа. От деня на трансфера имам и Клексан. А постепенно след трансфера ми дадоха схема за спиране на антибиотика, Преднизолона и Мовалиса. Всичко останало пих до началото на 15 г.с. (вчера), а някои неща продължавам и в момента. В някои клиники изписват доста по-малко или различни лекарства. Аз Декапептил, например, не съм слагала изобщо.

# 494
Сега да не изръся някоя грандиозна глупост, моля ви да ме поправите Joy
ЗЕТ се прави на естествен цикъл или стимулиран. И двата начина са възможни зависи от много неща, в това число конкретния случай, подхода на доктора и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт