Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 47 501
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Да, епикриза, независимо дали има трансфер или не.

# 466
Здравейте, момичета. Започнах от вчера подготовка за ЗЕТ с Декапептил 0,1. Забравих да питам лекаря, дали не трябва да се консумира кафе или алкохол докато трае приема. Някой знае ли, дали има противопоказания?

# 467
По Фонда ли си или собств.финансиране?
Момичетата по Фонда - получавате ли някакъв документ, епикриза от клиниката след пункция? Или е след трансфер?

Аз получих епикриза и фактура на каква стойност ми е била процедурата. Simple Smile

# 468
Кафето не е препоръчително, но може да се пие, без да се прекалява. Алкохолът преди, по време на и след трансфер не е позволен.  Някои си позволяват по чаша вино или бира, аз лично не бих рискувала.

Здравейте, момичета. Започнах от вчера подготовка за ЗЕТ с Декапептил 0,1. Забравих да питам лекаря, дали не трябва да се консумира кафе или алкохол докато трае приема. Някой знае ли, дали има противопоказания?

# 469
Здравейте,  от клиниката ни запознаха, че и класическото оплождане и икси метода се поемат от фонда. Интересува ме понеже утре сутрин ми предстои пункция кога се уточнява начина на оплождане и ние ли трябва да кажем, че искаме икси метод понеже сме с мъжки фактор

# 470
Докторът ми каза, че може вино или бира до първи положителен тест. Аз кафето все още го пия, но аз по принцип пия безкофеиново.

# 471
Здравейте,  от клиниката ни запознаха, че и класическото оплождане и икси метода се поемат от фонда. Интересува ме понеже утре сутрин ми предстои пункция кога се уточнява начина на оплождане и ние ли трябва да кажем, че искаме икси метод понеже сме с мъжки фактор
На нас още когато пуснахме СГ за кандидатстване, ни казаха, че ще сме Икси. Вие не сте ли го обсъждали досега

# 472
На нас още когато пуснахме СГ за кандидатстване, ни казаха, че ще сме Икси. Вие не сте ли го обсъждали досега
Здравейте,
При нас също се уточни метода, още след спермограмите. Ние също сме с Икси, заради мъжки фактор. Много странно, че не са Ви казали🤔

# 473
При нас беше коментирано, че ще бъде ИКСИ преди стимулацията. Но след пункцията, когато дойде лекаря да каже какво е пунктирал, му напомних. Успех!

# 474
То като цяло май класическо оплождане май  много рядко се практикува, като обикновено го съвместяват с ИКСИ. Ние сме с мъжки фактор и въобще не е коментирано какво ще е оплодането, подразбира се ИКСИ, като последния път искахме ИМСИ+МАКС.

# 475
И ние сме с МФ и още от първият преглед когато обсъдихме СГ и другите изследвания се разбрахме че ще е ИКСИ. Добавихме и МАКС. За МАКС напомних неколкократно за всеки случай.
Обсъдете възможно най-скоро за да няма недоразбрали.
Успех!

# 476
То като цяло май класическо оплождане май  много рядко се практикува, като обикновено го съвместяват с ИКСИ. Ние сме с мъжки фактор и въобще не е коментирано какво ще е оплодането, подразбира се ИКСИ, като последния път искахме ИМСИ+МАКС.

Аз и преди съм писала, че на моя мъж в Щерев никакво внимание не му обърнаха, въпреки че аз минах за година и малко през едно лапаро, едно хистеро, 4 инсеминации и едно неуспешно инвитро. Не спирах да питам какво да пуснем, за да търсим тая проклета причина, споменавах къде работи и че се притеснявам да не би да влияе и това... Нямало нужда. Накрая сама му назначих изследвания и се оказа, че най-големия проблем е при него. По време на инвитрото не е ставало дума за ИКСИ, нито за селекция. Като смених клиниката едно от първите неща, които каза новата докторка, беше, че след новата спермограма ще се прецени каква селекция да се използва. Доста лесно взех решението да се преместя. Ако можех да се върна една година назад, щях да чета много повече и да не вярвам сляпо и наивно на лекарите. И в тая връзка за пореден път искам да кажа, че ако човек си пробира информацията, форумът е изключително ценен!

# 477

Здравей, Iren11! Какво представлява МАКС? Не намерих много информация в интернет.

# 478
Макс се прилага, при повишена Днк фрагментация при мъжа. Отсяват се тези с повредена ДНК от тези с нормална, с цел да се избере сперматозоид без ДНК изменения. 😊

Здравей, Iren11! Какво представлява МАКС? Не намерих много информация в интернет.

# 479
Колко време след пункцията ви беше подут корема? На мен за два дни не е спаднал изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт