Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 47 452
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Повечето лекари съветват да пуснете основния пакет. Ако там се появи някоя нискорискова мутация се налагат допълнителни изследвания. Има тема за тромбофилията, всичко е обяснено много подробно. Аз лично си пуснах изследванията без да са ми препоръчани и отидох с тях при док.

От както получих изследванията взимам сама 10 капки вигантол(нз дали са достатъчно, очаквах днес да разбера), 1 таблетка фолиева киселина и 1 таблетка дневно вит. Б 12 на natural factors, който е от 1000мг. Отделно намалих кафето до едно, намалих и сладките неща. А за фолиевата, ако си взема мета формата няма да е проблем така ли? Как да разбера дали я усвоявам обикновената добре?
10 капки вигантол са 4000 единици. Стига да го усвояваш , ще си оправиш дефицита, но ще трябва време И пак повтарям, приема се с нещо мазно. За Б12 това е по-скоро поддържаща доза. Правят се генетични изследвания. Не си ли правила изследвания за тромбофилия? В някои от клиниките ги изискват още преди стартиране на процедура. Конкретно за Б групата е МТХФР факторът.
И на мен не са назначавали изследвания за тромбофилия, а бих искала да направя, но като потърсих информация за изследването.... меко казано се обърках, кое трябва да пусна ....

# 556
Момичета, ако микробиологията на мъжа не излезе до пункцията какво става? Отменят ли инвитрото? Изобщо има ли вариант, в който да се направи инвитро без микробиология на мъжа?

# 557
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, ако микробиологията на мъжа не излезе до пункцията какво става? Отменят ли инвитрото? Изобщо има ли вариант, в който да се направи инвитро без микробиология на мъжа?
Как няма да излезе? Ако е чиста, излиза след 24 часа, ако не е, най-късно на третия ден е готова. Какво те притеснява? Като дадете заедно, всичко ще е наред. Вече, ако има доказан причинител, там лекарят решава.

# 558
Няма да излезе, защото не сме дали материал и както се очаква няма и да даде до пункцията, която е края на седмицата. Просто не става и това е. И не искам и да става. Или ще се разведем или ще си съсипем сексулания живот с тия чашки и простотии... Cry
Та, знаете ли ако мъжът не успее да даде материл за микробиология, а някак си успее за самото инвитро - какво става? 100% задължителна ли е тая микробиология и ще ни отменят ли всичко, ако не даде материал за микробиология изобщо?

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 01:33 от Kris_ti

# 559
Крис, спокойно само.
За микробиология пробвал ли е вкъщи? За там не е нужно да се спазва време и да е на място. Той си знае дали иска помощ или сам ще му е по-комфортно.
За пункцията могат и биопсия да му направят доколкото знам.
Знам, че ти е напечено, но той вижда и усеща, че си нервна и това също може да го спира. Успокой се, питай го дали можеш да помогнеш и нещата ще се оправят.

# 560
Кристи на ММ микробиологията я занесох дадена в къщи в контейнерче.

# 561
При едно Инсе, взеха проба от Сп, която щяха да използват, което беше същия ден и за 1-2часа МБ беше готова. Така, че би тр да не е проблем. Не се притеснявай толкова, всичко ще се нареди :hug

# 562
Момичета, наистина като се почне стимулация и примерно по-късно след това са ни взели микробиология и ако на единия или и на двамата излезе че има нещо какво се случва с транфера? Правят оплождането ,но се отлага за ЗЕТ или...?

# 563
  • до най-прекрасния мъж
Di@, микробиология не може да излезе за 1-2 часа, това е абсурд. Прави се посявка, която се чака 24 ч., за да се види дали има растеж. Това, което са ви извадили като резултати, не е истинско. Особено, ако пробата е била отрицателна, са го направили заради нормативни изисквания процедури да се правят при чиста МБ. Колко е била чиста, никой не знае, защото реално посявката не е изчакана да излезе. Някои клиники го практикуват, но не е правилно.
Kris_ti, по-добре да даде материал вкъщи и да го занесете за изследване. На теб също ли не са взели МБ? Ако пункцията е за края на седмицата, нямате време, действайте. По протокол без чиста МБ не би трябвало да правят  каквото и да е. Днес е вторник, в най-лошия случай, ако дадете утре сутрин, до петък сутрин ще излезе. Ако е чиста, още в четвъртък ще излезе.

# 564
Значи може и аз да греша нещо, за което се извинявам

# 565
Моят партньор никога не е ходил да дава допълнително материал за микробиология… нито аз съм носила. На мен винаги ми взимат още по време на стимулацията, зачудих се наистина как в някой клиники явно е задължително, в други не се е и споменавало.

# 566
При нас микробиологията се правеше няколко дни  преди евентуалното  започване на стимулация и ако излезе чиста тогава се стартира със стимулация.

# 567
В предишната клиника и на двамата микробиологията се правеше преди стартиране на стимулацията, а в настоящата- по време на стимулацията , ама без - не е редно според мен.

# 568
В края на юни ми пуснаха микробиология, за да сме сигурни, че е чиста преди да започнем дълъг протокол в края на юли. Смятам, че така е редно. Има време да се реагира и се избягва допълнително напрежение. А такова не ни липсва покрай всичките неща.

# 569
Микробиологията е с давност 1 месец, трябва да е в срок до пункцията и евентуално, ако има свеж трансфер

Общи условия

Активация на акаунт