Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 47 461
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Охх  вие сте подновили дискусията по моята дилема. И аз имам още време да реша колко искам да върнем. Уж всичките са с топ качество и продължавам да се чудя какво да правя. В никакъв случай не държа да са близнаци (не че ще ги върнем де хахах), но пък и искам да увелича възможността да се хване поне едно. Док настоява за едно, предвид че ми е първо инвитро, но ще направи каквото аз реша...
Раули, ние още преди инвитрото сме ги обсъдили с ММ вариантите. Ние сме с тубарен фактор, като много се надяваме на няколко качествени бластоцистчета, въпреки моята поликистоза. Искаме да върнем само 1, ако опитът е неуспешен, следващия път да върнем 2.
Знам, че ще вземеш правилното решение за себе си. 😊
По принцип тези бластоцистчета, които остават, могат ли да бъдат замразени примерно за 3 или 5 години? Тези неща ще ги коментираме с репрото, но нека си получим първо заповедта.

# 541
Ние имаме замразени вече от почти две години. Казаха ни до 5 години, че не е проблем. Чела съм в нета, за други държави в които замразяват до 20 години, но тук ни казаха до 5г.

# 542
Само да започнем наесен опита, ще обсъдя отново с лекарката колко евентуално, ще върнем, ако е успешно, но за себе си знам, че пак искам да са две, защото шансът е по-голям поне едното да се захване.
При нас са такива нещата, че не можем да отлагаме много във времето.

# 543
Могат да се замразят - да. Аз съм казала на първо време за година и вече ще видим как ще тръгнат нещата. Иначе и при мен док иска първия опит с 1 и после вече 2. Но този начин на мислене, като имаш замразени не се притенявай, има да си връщаме не ми допада. Не че има нещо сигурно, виждала съм момичета с трансфер на 3 че и на 4 без успех, но не искам и да се блъскам с хормони по 100 пъти.

# 544
И аз съм на мнение, че щом може да се увеличи шанса поне малко, е по-добре. След като преброих, че вече пия поне 10 различни лекарства или над 30 хапчета на ден, все повече мисля да настоявам за 2. Днес отново не ми казаха, те какво са наумили, а щяло да се реши в сряда, когато е плануван  ЗЕТ. А обичам да съм си подготвена все пак, но каквото - такова. За 13ти ден 10мм лигавица дали е Ок??

# 545
Хубаво е да се опита поне с двечки,при мен бяха 3,доктора така прецени,те бяха така замразени и ми бяха само те.Преди ЗЕТ,попитах защо три,ако се хванат и трите,но ембриологът обясни,че едното е с по лоши показатели,а и ако отделим едно и пак го замразим не дава гаранция,че ще е годно след второ размразяване.

# 546
Момичета да дам и аз отчет какво свърших днес. Бях при репрудоктивния лекар и показах изследванията, които сама бях пуснала и тук ви потормозих с тях. Е за нея са добри, само витамин Д е ниско и да взимам по 3 капки вигантол. Но за хомоцистеина в Рамус ми излезе 15,а в биомед 12,което си е на Горна граница. Нямало проблем.... Когато реша ме чака да започнем инвитро. Дали да търся второ мнение? 😔

# 547
Момичета да дам и аз отчет какво свърших днес. Бях при репрудоктивния лекар и показах изследванията, които сама бях пуснала и тук ви потормозих с тях. Е за нея са добри, само витамин Д е ниско и да взимам по 3 капки вигантол. Но за хомоцистеина в Рамус ми излезе 15,а в биомед 12,което си е на Горна граница. Нямало проблем.... Когато реша ме чака да започнем инвитро. Дали да търся второ мнение? 😔
След коментара за Вигантола със сигурност  търси. 3 капки е поддържаща доза и , ако имаш сериозен дефицит, няма как да го наваксаш. Б12 и Б6 е добре да са на горна граница, само за Б9 не е препоръчително. Хомоцистеинът за бременни е добре да е до 5 , което става с попълване на дефицити, защото бебето дърпа , особено след 20гс. Не помня какви са ти били изследванията.

# 548
Iren 11,това и мисля да направя, вит Д ми е12, 40ng/ml като до 20 се води латентен дефицит, другите витамини от б групата са в норма, но на долната граница точно. Ами какво да ви кажа, очаквах го, аз се притеснявах да не ми се скарат, че сама си назначава изследвания 😀. Сега ще се консултирам и с друг лекар, имам следващата седмица и час за ендокринолог, така че ще видим какво ще стане. Лошото е единствено, че времето си минава, а аз губя търпение... 😔

# 549
При такъв дефицит ти трябват над 5000IU на ден , приеман с нещо мазно. Няма и гаранция кое точно Д усвояваш. За Б групата е по-добре да си вземеш метилирани форми, ако не си изследвала мутацията в гена за усвояването им. Аз лично сама си реших кое в каква доза да приемам и съответно с контроли следя как са нивата.

# 550
От както получих изследванията взимам сама 10 капки вигантол(нз дали са достатъчно, очаквах днес да разбера), 1 таблетка фолиева киселина и 1 таблетка дневно вит. Б 12 на natural factors, който е от 1000мг. Отделно намалих кафето до едно, намалих и сладките неща. А за фолиевата, ако си взема мета формата няма да е проблем така ли? Как да разбера дали я усвоявам обикновената добре?

# 551
От както получих изследванията взимам сама 10 капки вигантол(нз дали са достатъчно, очаквах днес да разбера), 1 таблетка фолиева киселина и 1 таблетка дневно вит. Б 12 на natural factors, който е от 1000мг. Отделно намалих кафето до едно, намалих и сладките неща. А за фолиевата, ако си взема мета формата няма да е проблем така ли? Как да разбера дали я усвоявам обикновената добре?
10 капки вигантол са 4000 единици. Стига да го усвояваш , ще си оправиш дефицита, но ще трябва време И пак повтарям, приема се с нещо мазно. За Б12 това е по-скоро поддържаща доза. Правят се генетични изследвания. Не си ли правила изследвания за тромбофилия? В някои от клиниките ги изискват още преди стартиране на процедура. Конкретно за Б групата е МТХФР факторът.

# 552
Не не съм ги правила тези изследвания. Никой не ми ги е назначавал до сега ☹️

# 553
10 капки вигантол са 4000 единици. Стига да го усвояваш , ще си оправиш дефицита, но ще трябва време И пак повтарям, приема се с нещо мазно. За Б12 това е по-скоро поддържаща доза. Правят се генетични изследвания. Не си ли правила изследвания за тромбофилия? В някои от клиниките ги изискват още преди стартиране на процедура. Конкретно за Б групата е МТХФР факторът.
И на мен не са назначавали изследвания за тромбофилия, а бих искала да направя, но като потърсих информация за изследването.... меко казано се обърках, кое трябва да пусна ....

# 554
Аз лично пусках пълен панел. А сега ме карах и още 3 допълнителни фактора да пусна.

Общи условия

Активация на акаунт