Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 47 380
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
На "свекървата" покажи червен картон! Трябва да си пазиш психиката.
Здравейте! Първо искам да пожелая много късмет, здраве, и успехи на всички тук които се борят!
Искам да попитам, момичета как вашите семейства приеха факта, че ще продавате документи за инвитро, за финансовата част.
При нас е много сложно положението, оперираха ме от  ендо, установиха запушени тръби. Лекарят ни посъветва да пробваме естествено до 6м,вече започнахме. Изписаха ми Неофолик. С приятеля ми се оправяме сами, за финансовата част няма кой да ни помогне.
От неговата страна "свекървата" трудно приема факта, че имам репродуктивни проблеми.

# 181
Елънче, благодаря ти за подкрепата!❤️
Всъщност думите и бяха, оставяй я тая не е за тебе не я искаме.... Беше ми много тежко...... Все едно аз съм го искала да стане така 😔 Стискам палци и да се похвалиш❤️!
Дени, не обръщай внимание и не страдай.Една нормална жена, майка, не може да реагира така 🙄, баси! И никой не е застрахован.Рядко вече има хора без такива проблеми.
Ние в началото тръгнахме от едно варикоцеле на ММ и си мислихме, че това е проблема, после моята инсулинова рвзистентност се откри, после цветна снимка със супер смотани тръби, спермограмата се пооправи, лапароскопия правих, 2 неуспешни инсеминации, документи за фонда и днес първи ден стимулация.🥰
Подкрепят ни и от двете страни, свекърва ми (душа човек е тя 🥰 ) не е казала нищо лошо, дори подхвърляне.Още повече, че са турци и пак няма нито една лоша дума за мен.Даже всеки ден чете молитви за нас 💜 Нашите и те помагат, всички са зад нас.
Гледай си мъжа ти и не обръщай внимание на останалите.При възможност подавайте документи за фонда, заповедта важи 1 година, не е задължително веднага да започнете, но поне е голяма помощ.Успех ти желая!

# 182
На никого не казвам кой е с проблема. Заедно не можем да имаме деца и точка, от там нататък няма никакво значение при кого точно е проблемът и какъв е той. Така се справям. Финансово си поеме всичко, освен това, което пое фонда и допълнителното здравно осигуряване +НЗОК.
А мъжът ти къде е в цялата ситуация?
Ей сега се сетих един виц.
Срещат се стари приятелки и едната пита другата как е синът ѝ.
- Е как да е.... Намери си една, нищо не прави - нито готви, нито чисти, нито децата гледа, а и на работа не ходи. Милия той, какво ще прави не знам, ама да е мислил като е избирал.
- А дъщеря ти как е?
- Тя е добре. Намери си свестен мъж, помага, всичко прави вкъщи и децата гледа даже. Добре е тя.

Подкрепям мненията на другите като добавям да говориш с мъжа ти и да застанете заедно и да ѝ кажете по мил начин, че е ужасен човек и няма да го търпите това.
Допълвам също, че когато разбрахме за проблемите се оженихме почти веднага. Това много помогна на нас, а и показахме на околните, че за нас това няма значение и заедно ще се справим.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 21:25 от Fairytale11

# 183
  • Пловдив
Дени 😳 Тегли й майните на тая кукумяфка 🤮 Ако беше дъщеря й с проблеми и нея да не я искат, как ще й е !? На всеки му се пише на задника.Свиркай си и си оправяйте нещата и дано се получат бързо.🍀
На едни наши познати в една клиника в североизтока, давали на жената ХАПЧЕТА 😳 да й се отпушат тръбите.Намерете си свестен лекар, много е важно.Парите са много, но важен е резултата накрая!

# 184
Мъжа ми беше до мен през цялото време! Дори застана в очите и и го каза, че ще е с мен каквото и да стане. Каза и в очите, че той ще плати ако трябва. Ноо..... Отношението не се е променило.... 😐
Благодаря на всички и късмет! Бъдете здрави! ❤️
На никого не казвам кой е с проблема. Заедно не можем да имаме деца и точка, от там нататък няма никакво значение при кого точно е проблемът и какъв е той. Така се справям. Финансово си поеме всичко, освен това, което пое фонда и допълнителното здравно осигуряване +НЗОК.
А мъжът ти къде е в цялата ситуация?
Ей сега се сетих един виц.
Срещат се стари приятелки и едната пита другата как е синът ѝ.
- Е как да е.... Намери си една, нищо не прави - нито готви, нито чисти, нито децата гледа, а и на работа не ходи. Милия той, какво ще прави не знам, ама да е мислил като е избирал.
- А дъщеря ти как е?
- Тя е добре. Намери си свестен мъж, помага, всичко прави вкъщи и децата гледа даже. Добре е тя.

Подкрепям мненията на другите като добавям да говориш с мъжа ти и да застанете заедно и да ѝ кажете по мил начин, че е ужасен човек и няма да го търпите това.
Допълвам също, че когато разбрахме за проблемите се оженихме почти веднага. Това много помогна на нас, а и показахме на околните, че за нас това няма значение и заедно ще се справим.

# 185
Пожелавам ти успех и да знаеш, че ти не си виновна за нищо. Повтаряй си го ако трябва всяка сутрин. Щом мъжът ти е до теб, значи всичко ще е наред. Казвам го от гледната точка на жена, която "няма проблеми" и подкрепя мъжа си.
Глези се след всяка процедура и търси щастието, това е ключа според мен. Иначе годините минават бързо...

# 186
Дааа, в началото ми беше много трудно да го приема, и си викам защо на мен.... Бях в една дупка известно време, но мъжа ми ме изкара! ❤️
Пожелавам ти успех и да знаеш, че ти не си виновна за нищо. Повтаряй си го ако трябва всяка сутрин. Щом мъжът ти е до теб, значи всичко ще е наред. Казвам го от гледната точка на жена, която "няма проблеми" и подкрепя мъжа си.
Глези се след всяка процедура и търси щастието, това е ключа според мен. Иначе годините минават бързо...

# 187
Това е най-важното, че имаш подкрепата на ТМ и да се държите един за друг. Избягвай контакти със свеки .

# 188
Мила, denitsaxx, в случая сте важни само ти и съпругът ти... И никой друг... Двамата трябва да поговорите открито и честно за ситуацията. Ако той е до теб-смело напред! Но ако усещаш колебание, недей да продължаваш каквото и да е. В тази борба, а и след това (дай Боже) отглеждането на детето, трябва да сте двамата рамо до рамо!
Намери лекар в РЕПРОДУКТИВНА клиника! Аз изгубих години, "благодарение" на обикновен гинеколог! По никакъв начин, не трябва да те притеснява финансирането от фонда. Ако има нещо, с което мога да помогна, като информация - пиши ми! 🙂🌷
Допълвам се: Правили ли сте спермограма? Много често вече проблемът не е само в единия партньор!

# 189
Мила, denitsaxx, в случая сте важни само ти и съпругът ти... И никой друг... Двамата трябва да поговорите открито и честно за ситуацията. Ако той е до теб-смело напред! Но ако усещаш колебание, недей да продължаваш каквото и да е. В тази борба, а и след това (дай Боже) отглеждането на детето, трябва да сте двамата рамо до рамо!
Намери лекар в РЕПРОДУКТИВНА клиника! Аз изгубих години, "благодарение" на обикновен гинеколог! По никакъв начин, не трябва да те притеснява финансирането от фонда. Ако има нещо, с което мога да помогна, като информация - пиши ми! 🙂🌷
Допълвам се: Правили ли сте спермограма? Много често вече проблемът не е само в единия партньор!
Здравей, много благодаря! Да искаме да имаме дете! Не сме правили изследвания при мъжа ми. ❤️

# 190
Най-малко една СГ по Крюгер да пусне задължително в репродуктивна клиника ТМ.

# 191
Здравейте, днес ми е 8ми ден от стимулацията и се шашнах, като ми излязоха изследванията. Не съм мн на ти с хормоните, но не ми се струват ОК.
Преди 3 дни LH беше 20.52, днес е 10,67. Прогестерон - 0.66 и 0.99. А Естрадиола  от 1233 е паднал на 874 Sad Sad Sad. Не трябва ли да се вдига пустия му хормон. Чак очаквам всеки момент да ми  звъннат от болницата, за да ми кажат, че приключваме с този опит. Някой по-компетентен от мен, може ли да каже мнение.

# 192
  • София
Зависи с какво те стимулират, лекарствата оказват влияние на хормоните. Например с тях се подтиска ЛХ-то за да не овулираш преждевременно, от други се подтиска Естрадиола и стойностите му падат, но след прием на последното хапче от 24ч. нивата на хормона отново се покачват и се нормализират това, че нивото е паднало не означава, че няма качествени Я. Прогестерона също ти е добре и към този момент показва, че нямаш хиперстимулация.

# 193
Благодаря. Поуспокоих се. От 8 дни съм на Гонал и 4 на Цетротид. Втория го започнах след предишните  изследванията. Дано да е от него. Rolling Eyes

# 194
Днес ми е трети ден от стимулацията.
Лигавица супер както каза лекаря,в ляв яйчника 8 фоликула като най големият е 8 ММ и тук греда в десният нищо или по- скоро беше “по-високо стоящ”
Някой имал ли е подобен случай да се притеснявам ли?
Да кажа че съм с еднометриоза и запушени тръби всичко друго и при мен и ММ е наред.
Ще съм мн благодарна за отговорите

Общи условия

Активация на акаунт