На море в България 2021 г.! - 2

• 64 139
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Някой който е почивал в Сарафово може ли да сподели как е плажа и има ли какво да се прави в района.
Аз скоро не съм, но преди години все там.Плажа е хубав. Като на  Сл. Бряг. Градчето е скучно, не вярвам да се е променило много. Но има автобус градски до Бургас и може там да се разхождате, когато решите. Мисля имаше и други скоро почивали, дано се включат.
Сарафово е квартал на Бургас, не е "градче", има  транспорт на 15 мин. Далеч не е толкова хубава ивицата като на Слънчака. Южният плаж, в посока Поморие, е по-хубав от централния. Има доста водорасли и е мътничко, защото на места ивицата граничи с пръст и хума. Снимка от мрачния плаж отпреди няколко дни. В края на този плаж може да си направите маска от хума, има залежи. В другата посока - Бургас са солниците и лечебната кал. В Сарафово общо-взето освен на плаж няма къде да се отиде, но около Бургас и Поморие - места бол...

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 11:39 от rosi81

# 361
  • там някъде
Здравейте!
Иска ми се тази година да отидем на Арапя (никога не съм ходила). Въпросът ми е, имате ли конкретни впечатления от някоя вила или бунгало, тип къщичка? Гледам сайта на Арпая https://www.arapya.com/index.html?fbclid=IwAR1OiHbp4-j3qcE25jOeE … ahABzLEKVS80bMxEE и не мога да се ориентирам.
Ние сме двама възрастни с едно дете на 9г. Предпчитам да сме максимално близо до плажа.

И за да не е само голо питане, давам отзиви от 2020г. хотел Пенелопа палас-Поморие. Наехме апартамент през частен собственик (от сайта на airbnb) на доста изгодна цена. За съжаление тази година установявам скок в цените на предлаганите ап.в апартхотелите, което си го обяснявам единствено с това, че масово ще се почива на БГ черноморието, заради затегнатите погранични мерки навсякъде из Европа. Та хотелът е чудесен, кухнята беше вкусна, с обедно меню. Апартаменът чист, просторен със всичко необходимо в него - пералня, съдове...дори чиста гъба и веро беше оставила собственичката Simple Smile Ап.се почистваше всеки ден. Пред терасата се стелеше южния плаж на Поморие. Плажът е подходящ за малки деца, заради плиткото дъно в началото. Като минуси мога да отбележа липсата на собствено паркомясто и платения чадър+шезлонг (ако успееш да си намериш) всеки божи ден.

# 362
  • Русе
Доколкото помня хотел Мура в Албена има вътрешен басейн.
Лагуна бийч в Албена също има закрит басейн но не е голям.

# 363
Здравейте!
Иска ми се тази година да отидем на Арапя (никога не съм ходила). Въпросът ми е, имате ли конкретни впечатления от някоя вила или бунгало, тип къщичка? Гледам сайта на Арпая https://www.arapya.com/index.html?fbclid=IwAR1OiHbp4-j3qcE25jOeE … ahABzLEKVS80bMxEE и не мога да се ориентирам.
Ние сме двама възрастни с едно дете на 9г. Предпчитам да сме максимално близо до плажа.

Бунгала Димови,супер са миналата година два пъти ходихме и сега ги запазих и 4-те за 1 сед.пак,на 5мин.от плажа е,никакви проблеми.

# 364
Здравейте! Понеже не откривам тема за Дюни конкретно, да питам тук  - според опита ви -  от кой сайт е на-вероятно да се получи най-добрата цена за там? Получих оферта от Визит /Съни турс/, но сякаш ми се иска още някъде да потърся...

# 365
Здравейте! Понеже не откривам тема за Дюни конкретно, да питам тук  - според опита ви -  от кой сайт е на-вероятно да се получи най-добрата цена за там? Получих оферта от Визит /Съни турс/, но сякаш ми се иска още някъде да потърся...
С моето семейство почиваме ч/з Холидей Планет. Проверете и там : )

# 366
Наближава, Наближава. Ясно е, че всеки има свои предпочитания и тук сме, за да се посъветваме.
Ние средата на юли сме в хотел Боряна на Албена.
А завърналите се от морска почивка ги чакаме с пресни отзиви и впечатления от местата, където са били. Весело лято!

# 367
  • Пловдив
Здравейте,
Дали някой има преки или косвени впечатления от този хотел https://www.barceloroyalbeach.bg/

# 368
И според мен темата трябва да се преименува на "На море в България All inclusive". Най-малко защото най-вече такива хотели се обсъждат и на всеки попитал нещо друго му се обяснява или как на ол инклузив ще му излезе по-евтино, или пък че е някакъв прошляк, защото има друга представа за почивката си. Не случайно и за Гърция темите ги разделиха на две. Изобщо концепциите за почивка са съвсем различни и съответно хората, които ги предпочитат, също. И неизбежно през няколко страници се стига до конфликт и поучения.

# 369
спирам да пиша аз .... да не се засягне някой чувствителен.

весело лято и повече усмивки на всички.

# 370
  • Sofia
Стига с тези спорове! Нека всеки да почива както му харесва, и както намери за добре. Simple Smile Да сме живи и здрави, в средата на Юни да дам отзиви за апартамента, без изхранване, който наехме в Поморие (в близост до Гранда и любимия плаж). Simple Smile Оценката му в Букинг е много добра, пък да видим!

# 371
  • В.Търново
За турнира, който писах по-рано. Оказва се, че децата ще играят на стадиона в Равда, не в Несебър. Така, че ще търся нещо по към Равда. Между Несебър и Равда.

# 372
  • There I was on a July morning
Luthien, няма смисъл да се разделя темата. Тук се обсъждат всякакви хотели, апартаменти и дори бунгала, макар и по-рядко.
За мен темата е полезна не само заради отзивите за местата за настаняване - за тях много лесно намирам мнения и оценки в Букинг и други туристически сайтове. По-ценна ми е заради информацията за състоянието и организацията на плажовете, многолюдни ли са, плитко ли е, или е дълбоко морето в даден курорт, и други подобни обстоятелства, които научаваме именно от тази тема. Тук пишат и доста хора, които не ползват ОИ или пък разнообразяват почивките. Ние обичайно ходим по 2 пъти  на море - веднъж ОИ и веднъж - в апартамент без изхранване. И двете концепции ми допадат и ме устройват, стига някой да не ме кара да готвя.Smile
Намирам споровете: свободно настаняване с/у ОИ, за напълно безсмислени, тъй като нещата са несравними във всяко едно отношение. И вместо да надничаме в чуждите панички, по-добре да се придържаме към замисъла и:  "На море в България", а който не харесва дадени мнения да ги прескача.
Приятно лято, пожелавам на всички!

# 373
  • Пловдив
Здравейте,
Дали някой има преки или косвени впечатления от този хотел https://www.barceloroyalbeach.bg/

Преки впечатления - прекрасен хотел, нова и поддържана база, широки стаи, чистота навсякъде в хотела, няколко басейна, храна- вкусно приготвена и разнообразна,  спазване на  строги мерки с/у пандемията. Минаваш улицата и си на плажа.

# 374
Около 10 години ползваме Съни турс. Много сме доволни.  Помещенията, които предоставят са добри.

Общи условия

Активация на акаунт