От колко време опитвате за бебче?

• 146 760
  • 1 400
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ком, смятай че навеждам глава, приемам порицанието и обещавам да се самонакажа..  smile3538
Просто след работа никой от двама ни няма желание за...  Tired Тъй че ще чакаме някоя събото-неделна овулация, за да стане бебчо..  balloon

# 241
Бульовче, не мисля, че трябва отсега да сте настроени с мъжа ти така песимистично. Лично за мен 50% от успеха се дължи на вяра. Трябва да си спокойна, да не мислиш много за това, да си вярваш, че ще стане. От опит знам, че колкото повече се притесняваш и самонавиваш, толкова по-трудно става - с първата ми бременност стана точно когато най-малко го очаквах. Точно този месец правихме приготвления за сватбата и нямах време да мисля за бебе, а и си мислех, че имам някакви проблеми и щях на следващия месец да ходя да се изследвам. Тогава чудото стана. Така че, обичайте се, правете планове за бъдещото бебче, радвайте се на живота и не мислете за проблеми, които едва ли съществуват.
Успех Hug

# 242
Здравейте .Ние опитваме от 1г. и 7м.Бяхме започнали да правим изследвания при една док .,но сега сме при друга .И започвамв с изследванията .Желая успех на всички ,дано много скоро гушнем нашите бебчета.

# 243
Здравейте! Регистрирах се скоро,но не удържах на изкушението да ви пиша,пък темата доста ме вълнува. Вече 9 месеца опитваме,но резултат няма. Даже и по доктори тръгнахме.... Ужасът е,че аз имам дете и вече съм на една прекрасна зряла възраст  Wink, а мъжът ми все още не е ставал баща и това се е превърнало в идея фикс за него. Имам чувството,че колкото повече се стараем,все по-се отдалечаваме от заветната мечта.Все едно всичко блокира и организмът не може да реагира правилно.И като имам предвид,че първият път изобщо не разбрах как забременях  Embarassed..... Затова и теорията "за всичко  си има време" също е донякъде вярна.

# 244
nati_r , той, мъжлето си е реалист и иска да сме подготвени психически, че се случват всякакви неща! но днес поредната ми приятелка с преживелиците си ме убеди, че съм намерила един страхотен мъж, от който да имам детенце! и ще се пробваме още тая седмица при овулацията!
знам, че стресът на работа се отразява доста на репродуктивните възможности, особено при мъжете!
аз утре ще къпя на мъжлето витамини (а можете ли да ме посъветвате какви?), а аз вече пети ден пия фолиева киселина!
Пантерка, Bebun40 , успех в опитите!  bouquetдано скоро имате хубави бебешки новини!

офф - моята графичка днес я спретнах и не е много пълна - само за този месец, но мисля, че сме добре с честотата на опитите, нали комикс? Flutter

Последна редакция: сб, 22 сеп 2007, 21:43 от бульовче

# 245
  • Габрово
бульовче, ако ще купуваш витамини купи за мъжлето Герикапс- спомагат за качеството на материала, а може и ти да ги пиеш, но само до овулация защото съдържат вит. А който се избягва при евентуална бременност.

# 246
ooo, мерси за съвета ,Валка! аз за мен мислех някакви мултивитамини да взема засега, а след това може би на Матерна да мина...
ама това май е за друга тема... ще потърся да видя!
а за ретинола знам - някои негови производни имат тератогенен ефект! има орални ретиноиди, но ги има и в някои лекарства против акне и в някои козметични продукти!
но пък и липсата на вит.А може да доведе до проблеми при ембриона, т.е. в ранна бременност! та...май в специалните витамини за бременни май има балансирани нива на нужните витамини, минерали и вещества!

# 247
Ние опитвахме в продължение на 10 месеца след продължителен прием на противоzачатьчни. Още не бяхме прибегнали до медиzинска помощ и чудото стана по време на лятната ни отпуска в Словения (тази страна е много "плодовита", познавам и други, които след престои там родиха)... Сега очакваме близнаци. Желая от все сърце на всички ви скоро да видите "двете чертички" Hug

# 248
Уу, Лале, да вземем и ние да отскочим до Словения... ние пробваме отскоро, но аз съм взимала противозачатъчни 10 години, като преди това цикъла ми беше много нередовен. Сега се притеснявам дали изобщо овулирам - вече мина над месец откакто не взимам хапчета а симптоми на ову не съм усетила, както и лелката не ме е посетила още. Ходих на гин. вчера, прати ме на видеозон, но там нищо не ми казаха, резултатите ще ги пратят при лекарката а тя ще ми се обади другата седмица ако има проблем. Дано всичко е наред.  Praynig

Искам да благодаря на всички тук за изчерпателната информация - от доста време чета и се образовам!  Hug Hug

# 249
Здравейте! Ние правим опити от малко повече от година и половина. Преди това бях около 7-8 години на противозачатълни. Според доки имам перфектна синхронна овулация, а мъжа ми е с много добри показатели, но въпреки това не се получава. Вероятно се дължи на факта, че и двамата сме под голямо напрежение през седмицата, а той е на път всеки ден, че дори понякога го моля да не се прибира....Явно трябва и ние да търсим съботно-неделна овулация и тогава да ловим яйцето  Confused

# 250
Ние правим опити от година и все още няма резултат.
Също като Миси и двамата сме с добри показатели,но не става и не става Sad
Много искаме бебче и двамата и силно желая скоро да стане чудото Praynig

# 251
Пробваме вече 2 години и 2 месеца, но без резултат  CryМного искаме бебче и двамата и силно желая скоро да стане чудото  Praynig Praynig Praynig

# 252
   Здравейте! Ние опитваме от 1 год.  и 3-4 месеца но за сега нищо не става   Cry  Може ли да ме посъветвате какви изследвания освен спермограма и хормони да трябва да си направим   Embarassed  Дано да не ви се стори глупава молбата ми  Embarassed   Омръзна ми всеки път да правя тестове и всеки път   EFN  и   newsm45

# 253
Пробваме от 4 месеца,но след преглед при лекар разбрах че заради откачения ми цикъл може би досега не съм засичала вярна овулация. Този месец ми е 5 и доки ще ми каже кога ми е овулацията ,така че много се надявам това да ми е последния ПЕТИ месец! Weary Weary

# 254
Ние не се пазим от 7 пълни цикъла. Този ми е осми. През първите 3 цикъла много се бях вманиачила и реших да тръгна да се изследвам. Сгреших като не поразпитах за добър и човечен гинеколог и първата, при която влязох ми каза, че според УЗ съм с малка матка, ПКЯ и назначи куп хормонални изследвания по схема, спермограма, хламидии и цветна снимка. Но аз повече не стъпих при нея. Та тя направо смаза моя ентусиазъм и аз си казах "ето на, няма да мога да забременея без лекарства и манипулации".  Пуснах си всички хормони и направихме останалите неща без цв.снимка. Но не я посетих повече, а отидох при д-р Яков (старши). Той погледна изследванията и ме успокои, че нямам ПКЯ. (Същото потвърди и друг гинеколог, който посетих само за второ мнение). С фоликуметрия установихме, че имам по-късна ову и ако не успея да забременея в продължение на поне 3 цикъла, тогава да потърся помощ.
Много се надявам да стане по естествен път. Вече се опитвам да не мисля дали ще стане, колко време да лежа. Старая се да се наслаждавам на секса, не да мисля за него само като средство за правене на деца. Наслаждавайте се и вие, а ако не се получава посетете вече проучен специалист, който ще ви помогне не само като лекар, но и като човек.
Успех!
 newsm10

Общи условия

Активация на акаунт