По добре ли е да се разделим временно?

• 5 126
  • 98
  •   1
Отговори
# 45
Аз не бих отишла при майка ми за празниците без него, ако смятам да се връщам. Това са фасони, които могат да ѝ изиграят лоша шега. И въобще не го разбирам това нещо да създадеш семейство и при всеки проблем да отиваш при мама. Отиваш при мама в такава ситуация, ако нямаш намерение да се върнеш. Освен това, наближаващият празник е един от най-големите християнски и семейни празници и да зарежеш мъжа си е леко идиотско. После да не се чуди ако чуе, че свекървата пак я е разнасяла, че си е била камшиците по празниците. С фасони нищо не се постига. Или сяда и се разбира с мъжа си, или да си хваща багажа за постоянно. Такива иди ми, дойди ми до нищо добро не водят.

# 46
Скрит текст:
Ако свекървата е някоя изкукала простакеса,от тежък и мизерен живот,дето по цял ден се шляе и харчи пенсията си за цигари и кафета в селското магазинче,където седи на раздумка и одумва снахата,с право се ядосва момичето.То когато човек е достатъчно интелигентен и има правилна преценка за дадена ситуация,няма да има нужда от забележки.Вярнп,че не им е длъжна,на младите,но е желателно,поне да не пречи.В момента,животът е труден,много хора са с малки доходи,защо трябва всеки да дърпа към себе си!?Синът и снахата живеят при нея,тя вдовица,разчита вече на тях,защо да не помогне малко,с помощ да погледа детето,ако я мързи да готви и домакинства,ще го разходи, парите не стигат,да се купува най-необходимото, хляб,нещо за готвене
,а не да опукаш,малката пенсийка за каквото ти се прище и
Скрит текст:
после да чакаш,синът да те храни!Не е нужно да си с висше образование,да се съобразяваш с тези неща,друг тип поведение е или невменяемост някаква или безхаберие.

hindi76, горното ме подсети за възрастна съседка. Не знам подробности, но синът и снахата някак са опитали да искат част от нейната пенсия, защото за какво ѝ била, пък те имали нужда. Та тя така казва:" Цял живот съм икономисвала, от това се лишаваш, от онова, щото за децата да има. Е, сега вече искам моите пари за мен да си ги харча, те са големи, изкарват си. Аз пак мога да им дам, ама не те да ми нареждат." Хубавото е, че тя не живее с тях, в гарсониера е, те си имат апартамент. Понеже ми се е оплаквала няколко пъти, не знам, но си мисля, че и тя има право за себе си. В края на живота си е и ми домъчнява за нея, като се ядосва, че и сълзи рони понякога. Малко трябва и тяхното достойнство да се щади, не така направо с калните ботуши в душите им.

# 47
Родителите са длъжни да помагат на децата си до пълнолетието им.По нататъка е по желание.За съжаление в България масово се смята,че родителите са длъжни до гроб.
Авторката има проблеми с мъжа си ,не със свекървата.Щом се е съгласила да живеят заедно,трябва компромиси,няма как.Не казвам,че свекървата е права,но тримата възрастни живеещи заедно,трябва да седнат и да си поговорят.

# 48
Скрит текст:
Родителите са длъжни да помагат на децата си до пълнолетието им.По нататъка е по желание.За съжаление в България масово се смята,че родителите са длъжни до гроб.
Авторката има проблеми с мъжа си ,не със свекървата.Щом се е съгласила да живеят заедно,трябва компромиси,няма как.Не казвам,че свекървата е права,но
тримата възрастни живеещи заедно,трябва да седнат и да си поговорят.

Е това мисля, че е най-трудното за правене. Иначе всеки знае и си прави заключения за другия, дето сигурно 30% може и да са верни, но в повечето случаи - не са. Малко се говори при проблеми, в повечето случаи обидено се мълчи. Аз и на съседката съм казвала да поговори с младите, да им каже това, дето го казва на мен. Отговаря, а, те не го знаят, че цял живот мизерувам, та ще им го казвам. Ами не знам дали го знаят, но си мислят явно техните проблеми, а не нейните. Не че има гаранция, май често с караници завършват и разговорите, но пък добре е да се опита, все пак има вероятност и да се разберат.

# 49
Скрит текст:
Ако свекървата е някоя изкукала простакеса,от тежък и мизерен живот,дето по цял ден се шляе и харчи пенсията си за цигари и кафета в селското магазинче,където седи на раздумка и одумва снахата,с право се ядосва момичето.То когато човек е достатъчно интелигентен и има правилна преценка за дадена ситуация,няма да има нужда от забележки.Вярнп,че не им е длъжна,на младите,но е желателно,поне да не пречи.В момента,животът е труден,много хора са с малки доходи,защо трябва всеки да дърпа към себе си!?Синът и снахата живеят при нея,тя вдовица,разчита вече на тях,защо да не помогне малко,с помощ да погледа детето,ако я мързи да готви и домакинства,ще го разходи, парите не стигат,да се купува най-необходимото, хляб,нещо за готвене
,а не да опукаш,малката пенсийка за каквото ти се прище и
Скрит текст:
после да чакаш,синът да те храни!Не е нужно да си с висше образование,да се съобразяваш с тези неща,друг тип поведение е или невменяемост някаква или безхаберие.

hindi76, горното ме подсети за възрастна съседка. Не знам подробности, но синът и снахата някак са опитали да искат част от нейната пенсия, защото за какво ѝ била, пък те имали нужда. Та тя така казва:" Цял живот съм икономисвала, от това се лишаваш, от онова, щото за децата да има. Е, сега вече искам моите пари за мен да си ги харча, те са големи, изкарват си. Аз пак мога да им дам, ама не те да ми нареждат." Хубавото е, че тя не живее с тях, в гарсониера е, те си имат апартамент. Понеже ми се е оплаквала няколко пъти, не знам, но си мисля, че и тя има право за себе си. В края на живота си е и ми домъчнява за нея, като се ядосва, че и сълзи рони понякога. Малко трябва и тяхното достойнство да се щади, не така направо с калните ботуши в душите им.
.                 Тази жена,за която вие пишете,доколкото разбрах се  издържа и живее сама и е меко казано нагло да и взимат от хляба!Докато тук в темата,става въпрос за общо домакинство и всички трябва да допринасят за него кой колкото може,за да не мизерства.А,това дето пишат някои,че родителите не са длъжни и нали, като създадеш семейство вече си аут,много наизуст говорят.Не познавам млади хора,на които родителите да не помагат,къде финансово,ако имат възможност,къде за отглеждане на децата и то с желание и удоволствие.Дай сега майка ми и баща ми,решили нещо за внучето да купят,за нов дом да помогнат и аз,не та не!Ами,че те хората за тях е въпрос на чест и им носи удовлетворение!

# 50
Ако живеят отделно всеки се оправя сам и няма право на претенции за издръжка. Обаче, ако са едно домакинство, няма как бабата да харчи за себе си само, а синът и снахата да покриват изцяло общите разходи. Може 1/4 да е, но и тя трябва да внася дял за храна и сметки, те не са длъжни да поемат и нейната част от общите разходи, защото излиза, че те са в нейната къща, за да я издържат, а в същото време парите да не им стигат за бебето и техните си лични нужди.

# 51
Ами, май трябва висше образование за тези, които не разбират от йерархия. Не можеш да искаш да се промени възрастния човек, ако някой трябва да се променя, то това е младият.
Селска му работа!
.      Каква йерархия,това да не е някаква достолепна фамилия с традиции и установени правила.Най-обикновено семейство,с ниски доходи и какво значи младите да се променят.Пари,желание и осъзнатост за самостоятелен живот у съпругът,който носи основните приходи в дома,няма.Момичето и то няма кой знае какви възможности за развитие и какво да прави,да се ядосва и да мълчи,щото нали тя снаха, свекървата може да е разсипница или да не може да си прави сметка на парите,а младата жена да не смее една вафла да си купи!

# 52
Абе, кой го знае колко носи основните доходи. Колко ги има такива бекове, които изкарват и по-малко от жената при обичайни обстоятелства и откачат, като остане в майчинство втората година жената.

# 53
Нали се сещате, че чуваме само едната гледна точка? А дали е така, кой ще ни каже? На мнение съм, че една жена трябва да изкарва достатъчно, за да не зависи от финансовото благоволение на мъжа. Двамата заедно пък трябва да изкарват достатъчно преди да решат да имат дете, за да не гледат в паницата на свекървата, тъщата и прочие роднини. Разбира се, че всяка помощ е добре дошла, но когато е предложена, а не изисквана. Като я чета авторката, съм почти сигурна, че и двамата са с максимум средно образование, омъжила се е набързо след училище и действието се развива в дълбоката провинция. Разсъждения от типа дай да го родим, пък все някак ще го изгледаме къде ние, къде бабите, на мен са ми крайно далечни, примитивни и някак напомнящи на малцинствата. Той искал да дели с жена си разходите, тя пък щяла да си иде при майка си в знак на протест, свекървата пък я одумвала пред комшиите, просто селска идилия.

# 54
Искането на мъжа вече да се делят, ми показва, че той носи по-големите приходи. И понеже тя претендира да се разпорежда с неговите пари - а именно, да не дава на майка си, която си пазарува храна на вересия - се е стигнало до този разрив.
Авторката няма да постигне нищо, като се конфронтира със свекървата. То се видя в първия пост как тя смята, че свекървата държи помощ в гледане на детето и в пари. Да, ама не - нищо не й дължи свекървата, а нейните финансови отношения с мъжа по-добре да са си работа на тях двамата, освен ако авторката не предпочита да си гледа сама детето с помощта на своите родители и в техния дом.

Разбирам колко неприятно е мъжът ти да се счита едно семейство с майка си, а не с жената и детето си, но това до скоро не е било така. Съжалявам, но смятам, че този разрив е благодарение именно на авторката, затова смятам, че тя трябва да осъзнае реалността.

# 55
Абе, не звучи да е българският Джеф Безос мъжът. Наем не плаща, ипотека не плаща, ама кредити има и едва свързва двата края заради тях. Естествено, че няма да се изнесе от бащината къща. Той съвсем ще окапе, ако трябва да плаща наем и да издържа, дори и частично, по-голямо дете, което има повече разходи от няколкомесечно.

# 56
Това по-голямо дете откъде дойде? Аз само за бебе се сещам.

Разбирам колко неприятно е мъжът ти да се счита едно семейство с майка си, а не с жената и детето си, но това до скоро не е било така.

Напротив. Все така си е било и така ще бъде, поне в случаите, когато мъжът води жена в дома на родителите си. Семейството са мама, татко и аз, евентуално плюс брат или сестра, а жената е притурка някаква. С нея и без нея, семейството пак ще си е мама, татко и аз. То неслучайно се казва, че жената влиза в семейството на мъжа си. Такива хора го приемат съвсем буквално и рано или късно на жената ѝ се показва кое ѝ е мястото.
Пиша това като предупреждение за всички влюбени-загубени момичета, които под влиянието на хормоните губят връзка с главния мозък и трезв поглед върху действителността.

# 57
Аз така разбирам, че докато дядото е бил жив, не го е имало проблема, защото дядото е подпомагал младите финансово. Тоест, да, Как' Сийке, сигурно си права, че пак са били едно семейство, но "по правилния начин", а именно - възрастните родители предоставят жилище и пари, бабата може и да е гледала детето.

Сега, когато палачинката се обръща и "финансовия поток" започва да тече към възрастния човек, а не в обратна посока, вече имаме проблем за авторката.

# 58
Щом дядото е починал,доходите на свекървата вече са намалели наполовина,че и повече.Може би и трябва време да свикне с новото положение.

# 59
Това по-голямо дете откъде дойде? Аз само за бебе се сещам.

По принцип пиша. С няколкомесечно бебе задължителните разходи не са чак толкова много, колкото на ученик например. Те сега едва се справят, а детето няма да е все бебе. Но пък има и друго - някои мъже си мислят, че съвсем нищо не му трябва на бебето, защото не прекарват време с него, да видят какви точно са му нуждите. Жената му покрива разходите от нейните пари, а те си мислят, че тя си ги харчи за лични глезотии или за глупости за детето, които са излишни. И може да не искат да делят всичко до стотинка, ако осъзнаят колко харчи, или да се запънат, че АМ е излишен лукс, къде по-евтино е кисело мляко и да го захранят от тримесечно.

А иначе онази с печката имаше и по-голямо дете. Споменавала го е в други теми.

Общи условия

Активация на акаунт