Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 70

• 40 356
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Нормално е да се види само с вагинален егограф. Той дава по-детайлен и точен образ. Прегледите с коремен ехограф са безсмислени докъм 12г.с.

Освен да си изчакаш следващия преглед, няма какво друго да направиш. По-конкретна информация може да очкаваш след около 20 дни закъснение, когато вече трябва да се види ембрион със сърдечна дейност. Преди това се вижда само плоден сак, което единствено доказва, че бременността е в матката, но не дава никаква информация дали се развива нормално.

# 616
Момичета, в 7м съм (хормоните бушуват), искам да си лягам с ММ, нооо не зная дали е редно - не е проблемна бременността, но се притеснявам да не се учестят подготвителни контракции. При вас как е /беше?

# 617
  • Пловдив
Щом не е проблемна бременност, защо не? На плода нищо няма да му стане. Ние правихме секс до 9 месец, спряхме тогава, защото вече ми беше физически неудобно с големия корем и бях супер тромава. Иначе не е имало проблем.

# 618
Може да усетиш стягане в корема и евентуално мноооого лека болка след оргазъм, но е напълно нормално.

Щом е нормално-протичаща бременност - не се лишавай от удоволствията 😁😁😁

# 619
Ако няма противопоказания си е напълно ок секса. В девети месец дори е препоръчително по-често, за омекване и изглаждане на шийката с простагландините в семенната течност. Отпуснете си душата сега, че при мен имаше лохии почти 2 месеца след раждането, и ви предстои сух период. Joy

# 620
Благодаря, момичета!
Че имам голяма нужда, а ММ се дърпаше - сега вече ни дадохте повод за зелена светлина 😉😁
Относно списък за болница, откъде в интернет мога да видя такъв, благодаря!

# 621
Момичета имам малко глупав въпрос ... при контракции къде се втвърдява корема ? Твърд ми и малко над пъпа , дали това са подготвителни контракции ? 24г.с +5д

# 622
  • София
Момичета имам малко глупав въпрос ... при контракции къде се втвърдява корема ? Твърд ми и малко над пъпа , дали това са подготвителни контракции ? 24г.с +5д
Целия се втвърдява,усеща се стягане и след около 20 секунди,може и по-малко се отпуска.

# 623
При мен се втвърдява само под пъпа повечето случай

# 624
Може да се стяга целия корем, а може и само на определени места.

# 625
  • София
Момичета, имали ли сте проблеми в урината? Някой имал ли е повишен брой на плоски епителни клетки в урината?

# 626
Здравейте в 35г.с +3 дни съм от няколко дни имам по-обилно течение и леки менструални болки при вас така ли е било?
Преди една седмица бях на преглед гледа ме за разкритие, шийка, тоновете плацента и води всичко беше наред. Незнам дали да ходя пак или е нормално според вас?

# 627
Здравейте в 35г.с +3 дни съм от няколко дни имам по-обилно течение и леки менструални болки при вас така ли е било?
Преди една седмица бях на преглед гледа ме за разкритие, шийка, тоновете плацента и води всичко беше наред. Незнам дали да ходя пак или е нормално според вас?
Аз бих отишла. Ако не - поне се чуйте по телефона. Simple Smile

# 628
И аз бих отишла пак при АГ - особено за обилното течение (може да е гъбична инфекция)
Искам да ви попитам кога ви казват мм на шийката, защото моята АГ само в началото около 3м беше ми казала размери, вече съм в 7м и нямам никаква яснота.
А чета, че повечето момичета знаят мм на шийката на матката през цялата бременност 😳
Трябва ли всеки път да искам вагинален за да измери?

# 629
  • София
На мен ми я мери всеки път като ме преглеждаше. Казваше ми колко е, а после беше вписана и в листа от прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт