Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 70

• 40 383
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
За уреоплазма тъй като съм имала няколко пъти се взима секрет от шийката, което за ранна седмица не е ок. Също може с кръв и от урина, тъй като като засягат и пикочните пътища, но това ако другите са ок. Но само от шийката дават и антибиограма.

# 601
Welt, д-р Патрикова измери дъщеря ми на термин 2900, при последно мерене на ЖК в 38г.с. 3200. И, въпреки, че водите бяха в норма, плацентата 1 към 2, тоновете перфектни и нямаше увита пъпна връв, заключи, че дъщеря ми е ретардирала и, цитирам: “Трябва да излезе възможно най-бързо”. Индуцираха ме на следващия ден и се роди бебе 3400, 51см, с оценка 8 по Апгар. На тази жена и нейните измервания дължа кошмарно индуциране, което завърши със спешно секцио. Като ѝ чуя името и ме удря ток направо. Излишно е да казвам, че горещо не я препоръчвам.

# 602
Здравейте, 8 с 2 д, снощи капки кръв след избърсване. Спря веднага, само леко зацапване по бельото. В спешното ме върнаха днес за ехограф.
Преди седмица в понеделник чухме 2 сърца - с близнаци, четвъртък бях на колпоскопия след лоша цитономазка. Не съм мигнала от тревога. Моля ако някой има опит, да каже.

# 603
Само прегледът може да установи дали всичко е наред. Непрофесионално е да връщат бременна, отишла по спешност. Къде ходи на преглед? Всяка АГ болница има дежурен лекар и през нощта, и едва ли биха те върнали.

# 604
Не живея в България. Напълно съм наясно, че не е професионално.

# 605
Не, че е непрофесионално, просто практиката е различна. Там не изписват прогестерон на всяка жена, както в България. Там го карат малко на естествен подбор, особено в толкова ранна бременност.

# 606
Да. Там са си бебетата. Чакам повече инфо, но едва ли ще е нещо повече от почивай.

# 607
Здравейте, 8 с 2 д, снощи капки кръв след избърсване. Спря веднага, само леко зацапване по бельото. В спешното ме върнаха днес за ехограф.
Преди седмица в понеделник чухме 2 сърца - с близнаци, четвъртък бях на колпоскопия след лоша цитономазка. Не съм мигнала от тревога. Моля ако някой има опит, да каже.

И моята бременност има зацапвания имала съм 3, но вс е ок с бебето. Изписаха ми допълнително прогестерон до 4ти месец. Деня преди преглед също имах даже беше доста наситено, но само по салфетка и нямах търпение да ида на преглед, но вс се видя че е нормално. Прегледа беше вагинален и се видя че имам все още зацапване, но ме увери че е ок и явно моята бременност ще си е такава. Бъдете спокойна.

# 608
Аз бих искала да попитам при тези резултати ПРМ - 18.05 :

ЧХГ - 22.06 - 640 IU/L
ЧХГ - 30.06 - 3 781 IU/L
ЧХГ - 06.07 - 5 213 IU/L и прогестерон - 45.400 nmol

Според вас нормални ли са ?

# 609
  • Велико Търново
Според мен са идеални и вече може да отидеш на преглед.

# 610
  • Седмото небе
Чхг се покачва стремително, така че записвайте смело час за доктор и ви пожелавам успех до края!

# 611
Аз бих искала да попитам при тези резултати ПРМ - 18.05 :

ЧХГ - 22.06 - 640 IU/L
ЧХГ - 30.06 - 3 781 IU/L
ЧХГ - 06.07 - 5 213 IU/L и прогестерон - 45.400 nmol

Според вас нормални ли са ?

На лекар не сте ли ходили вече, там ще се види дали всичко е наред. ЧХГ попринцип се изследва на два дни, не на осем, не знам защо така сте го изследвали и защо продължавате. Време е за лекар.

# 612
Бях на лекар на 28 - ми юни, след кървене ,което продължи около 5 дни и ми каза че е много ранна бременност, видя се само една точица... и да отида чак на 13,14.07.
За това изчаквам да дойде другата седмица. Аз си го изследвах информативно за себе си въпреки че не е на 48 ч. , просто днес се притесних, че между последните 2 изследвания липсва удвояването и реших да Ви попитам.

# 613
ЧХГ спира в един момент да се удвоява. Затова той е показателен съвсем в началото на бременността. Щом като вече бременността е доказана с ехограф, само прегледите са показателни дали се развива. Така че това изследване е безсмислено и нищо не доказва.

# 614
Не допълних, че се видя само с вагинален ехограф. Това е въпросната снимка. Общо взето тогава коментара беше, че само това се вижда и съвсем леко уголемена матка. 

Общи условия

Активация на акаунт