Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 70

• 40 330
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Тапата е като бяло течение с кървави нишки.
  Някои го определят като " кървав сопол".

# 646
Здравейте, ще помоля за съвет ако някой е бил в подобна ситуация. Бременна съм в края на 6ти месец и преди 4 дни бях на преглед при който ми измериха кръвното и беше 130/80 без да имам някакви оплаквания, казаха ми че било високо и ме изпратиха при кардиолог той ми изписа беталок зок по 1/2 сутрин и допегит 3*1 и ми каза че кръвното трябва да е 90/70 след два дни прием нямаше никаква разлика, обадих му се и ми увеличи дозата допегит 4*1 и беталок зок 2*1/2 обаче продължавам да поддържам кръвно 110/70 🤷‍♀️, преди да забременя винаги ми е било 120/80, ще съм благодарна ако някой е бил в подобна ситуация и сподели как се е справил.
Как 90/70? Не е възможно кардиолог, работещ с бременни, да каже такова нещо! Изумена съм.
На Ваше място бих потърсила второ мнение. За гранично кръвно се приема 135/80 и нагоре вече става опасно. 120/80 е съвсем нормално, 110/70 - да не говорим.
Именно и на мен ми се стори странно, но си казах, все пак е лекар и от няколко дни постоянно си мисля, че съм с високо кръвно 🤔, но да имате право няма да е лошо да чуя и второ мнение.

# 647
Ами при мен нямаше кръв но си е като сопол не знам вече ходих веднъж да ме проверяват оказа си се течение.... а от какво може да изпадне по рано изобшо може ли да падне сега?

# 648
Тапата се възстановява, така че дори да е тя, няма смисъл да се притеснявате. Но е малко вероятно да е тя.

# 649
  • София
Здравейте, ще помоля за съвет ако някой е бил в подобна ситуация. Бременна съм в края на 6ти месец и преди 4 дни бях на преглед при който ми измериха кръвното и беше 130/80 без да имам някакви оплаквания, казаха ми че било високо и ме изпратиха при кардиолог той ми изписа беталок зок по 1/2 сутрин и допегит 3*1 и ми каза че кръвното трябва да е 90/70 след два дни прием нямаше никаква разлика, обадих му се и ми увеличи дозата допегит 4*1 и беталок зок 2*1/2 обаче продължавам да поддържам кръвно 110/70 🤷‍♀️, преди да забременя винаги ми е било 120/80, ще съм благодарна ако някой е бил в подобна ситуация и сподели как се е справил.
Извинявайте, това кардиолога от Щерев ли ви го е казвал?

# 650
Извинявайте, това кардиолога от Щерев ли ви го е казвал?
Да, д-р Николов

# 651
  • София
Така и предполагах! Затова ви попитах. Първо вашето кръвно 110/70 е идеално за след 6 месец. Второ, на Допегит му трябва време за да подейства и да се насити в кръвта. Трето, ако преди бременността вашето кръвно е било 120/80 няма как сега особено в 6+ месец да бъде 90/70. И на последно място но не и по значение, ви препоръчвам за ваше успокоение /а не че имате нужда/ да отидете на преглед в Клиника Надежда където преглежда доц.Христова. Тя работи в НКБ , а два дни от седмицата идва и в Надежда. В Надежда освен ЕКГ имат и Ехограф а също така и холтер апарати които поставят на бременните. Всичко това ви пиша като препатил от др.Николов. Във Щерев нямат такава кардиологична апаратура и нямат лекар като Доц.Христова която в НКБ преглежда най-тежките случаи не само в София но и от цяла БГ. Др.Николов е по-скоро кардиолог на ниво квартална поликлиника.

# 652
И аз се следях при доц. Христова по време на една от бременностите, при която имах проблем с кръвното.

# 653
Така и предполагах! Затова ви попитах. Първо вашето кръвно 110/70 е идеално за след 6 месец. Второ, на Допегит му трябва време за да подейства и да се насити в кръвта. Трето, ако преди бременността вашето кръвно е било 120/80 няма как сега особено в 6+ месец да бъде 90/70. И на последно място но не и по значение, ви препоръчвам за ваше успокоение /а не че имате нужда/ да отидете на преглед в Клиника Надежда където преглежда доц.Христова. Тя работи в НКБ , а два дни от седмицата идва и в Надежда. В Надежда освен ЕКГ имат и Ехограф а също така и холтер апарати които поставят на бременните. Всичко това ви пиша като препатил от др.Николов. Във Щерев нямат такава кардиологична апаратура и нямат лекар като Доц.Христова която в НКБ преглежда най-тежките случаи не само в София но и от цяла БГ. Др.Николов е по-скоро кардиолог на ниво квартална поликлиника.
Много ви благодаря, че споделите мнения ще се консултирам и с докторката която казахте. 🍀😊

# 654
Здравейте момичета,искам да ви попитам някоя от тук знае ли тапата дали е твърда тоест след пишкане изтече нещо от мен,но оньи ден бях на док шийката ми е 39мм МБ е чиста црп е отрицателно,питането ми е по ранно падане на тапата от ингекция ли е провокирана 29 седмица съм от днес. Една приятелка ми каза да хо ,,смачкам в салфетката и то си стана като течение върху нея (изеинявам се че така го обяснявам просто се притрсних) благодаря!

Тапата не е течение, по-гъста е, точно като слуз(неслучайно се нарича слузеста запушалка). И е малко вероятно да падне наведнъж, а поне на няколко пъти, което се вижда върху бельото. По принцип, по време на цялата бременност е нормално да има засилен вагинален секрет без да има някаква инфекция. Може да се случи дори да се намокри леко бельото без да е тапа, нито води. Т.е. при теб с шийка в норма без да си видяла нищо по бельото, едва ли е тапата.

# 655
За да падне тапата, шийката трябва да е скъсена и да се отваря канала. Освен това е солидно количество гъста слуз. При мен беше кафеникава. Не може да се сбърка с друго.

# 656
Благодаря ви момичета!

# 657
Здравейте,момичета!

Отново Ви пиша понеже съм много притеснена! Бях ви писала преди няколко дни със стойностите ми на ЧХГ и че днес трябва да отида на лекар. Бях при него преди малко и очаквах да видим вече малкото бебе и да чуем пулс, а това което се видя е нищо. Дори и с вагиналният ехограф не успя да види нищо, освен лигавица, която според него отговаряла на ранна бременност. Странното е че предния път се видя една точица ,а сега на снимката не се вижда нищо. На някого случвало ли му се е подобно нещо? Провери също да не е в някоя от тръбите, да не е извънматочна бременност , но не... Момичета много се притесних. Според него е възможно да е по-късна овулация понеже последната ми менструация е на 18.05 , до днес вече се очакваше да видим нещо... Аз видях положителен тест още на 16.06. Не знам какво да си мисля... Каза ми да се върна отново другата седмица в понеделник и че ще чакаме.

# 658
Почти месец след положителен тест, трябва да се вижда вече със сигурност, в случая няма значение кога е била овулацията, според мен. Отидете за още едно мнение, нека пак да погледнат и тръбите.

# 659
Или посетете друг специалист, да Ви видят ма друга апаратура.

Общи условия

Активация на акаунт