Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 70

• 40 328
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Днес мисля да отида за второ мнение, просто ми е непонятно как в един момент се вижда точица и уж за момента всичко беше наред, а след две седмици не се вижда нищо... Какво ли не ми минава през главата. Ако е кухо яйце, тумор, извънматочна бременност, дори и киста понеже ми спомена гинеколога уж на майтап, че има и такива случаи при които бремеността е лъжлива, предполагам щеше пак да се види проблема... А съвсем нищо вече е доста притеснително.

# 661
  • София
Не е киста. Кистата е на яйчниците а не в матката, не вярвам АГ да сбърка яйчници с матка! Не се занимавай с ехографа, ами отиди да пуснеш кръв за Тотал Бета ЧХГ. Ако има бременност резултата ще е висок и ще се удвоява със всеки ден. Това е т.нар. кръвен тест за бременност. Там няма грешка да се види дали се развива бременността или е спряла.

# 662
Той за тумора го имаше в предвид, кистата беше спомената в тази връзка, че ако е проблем се покачва чхг-то. Иначе няколко пъти си пуснах ЧХГ , по назад в темата бях споделила данните за мнение.

# 663
На този етап вече трябваше да се види ембрион със сърдечна дейност. Късна овулация няма как да окаже влияние при такова голямо закъснение. А при теб вероятно не е била и късна, защото си имала положителен тест за бременност точно навреме - около деня на очакваната менструация. Отиди на друго мнение в кабинет с по-добра апаратура. Трябва да се проследят нещата изкъсо, защото наличие на ЧХГ и липса на бременност в матката може да се окаже извънматочна бременност.

# 664
Здравейте,

Знаете ли дали при температура 180/200 градуса във фурната за около 15 минути, салмонела в яйцата би се убила?

(Правих си кашкавал на фурна, ама нещо много течен ми се стори отвътре, което може и от прясното мляко да е...)

Знам, че може и да е нелеп въпрос, ама... ще ме прощавате! :*

# 665
Здравейте, въпроса ми е по-скоро за раждалите мами. Бременна съм и втората половина на август се очаква да родя. Накупила съм дрешки за изписването, но нямам одеяло/пелена. Взех едно от тези порт бебе, със велкро, но от едната страна е полар и е ватирано, според мен е по-подходящо за употреба по-студените дни Какво мога да взема за лятно бебе. Ще свърши ли работа едно тънко одеяло 80×100 с което да го повием или да търся лятно порт бебе с по-малък размер? Благодаря ви!

# 666
Според мен или нищо, или най-много тънка пелена. Август сигурно ще е над 30 градуса, опасно е да не прегрее.

# 667
Здравейте, бременна съм в 8г.с и 3 дни. Сега като отидох на тоалетна забелязах леко розава кръв по тоалетната хартия беше много малко и започнах да се притеснявам. Първия ми преглед е чак другата седмица, моля ако  някои е имал сходна ситуация да сподели от какво може да се дължи това?

# 668
Секс, преглед при гинеколог послените дни, фиэическо пренатоварване, нисък прогестерон.

# 669
  • София
Здравейте, бременна съм в 8г.с и 3 дни. Сега като отидох на тоалетна забелязах леко розава кръв по тоалетната хартия беше много малко и започнах да се притеснявам. Първия ми преглед е чак другата седмица, моля ако  някои е имал сходна ситуация да сподели от какво може да се дължи това?
Почти всички са имали подобна ситуация. Защо чак другата седмица си на преглед?

# 670
Не по мое желание чак тогава ми записаха час за първа консултация.

# 671
Обадете се на лекаря ви за съвет.

# 672
  • София
Не по мое желание чак тогава ми записаха час за първа консултация.
Няма ли други клиники където да отидете?

# 673
Здравейте,

В 4 гестационна седмица съм, т.е 2 седмици са минали от овулацията в която съм заченала. Днес имам положителен тест за бременност с ясна втора черта. Чувала съм от приятелки бременни че не е нужно на момента да се посети лекар, поради някаква причина. Моля посъветвайте ме кога е най-подходящо след положителен тест да се посети лекар (при положение че хващам бременността още в самото й начало). Благодаря предварително! Simple Smile

# 674
  • Седмото небе
Аз мисля, че поне в 6-7 гс има смисъл. Много голяма е вероятността преди това нищо да не се види. За потвърждаване на обикновения може да се пусне и кръвен.
Моят последен МЦ беше започнал на 20.04. На 25.05 с обикновен тест установих бременост. Не повярвах направо и тръгнах да търся в нашия район отворена лаборатория, ама бяха празнични почивни дни и навсякъде беше затворено Joy На 26.05 обаче успяхме да видим малката точица на ехографа, даже чухме и сърчице, макар и толкова рано. Следващия ми преглед беше чак на 15.06, всичко се развиваше добре. Но пък до 6 месец бебето си криеше прелестите и до тогава аз бях убедена, че ще имам момче, но неее... Принцеска се роди на 20.01 тази година.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 22:06 от * SUPERMAMА *

Общи условия

Активация на акаунт