Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 70

• 40 321
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Girl, най-рано отиди след 10 дни закъснение. Тогава най-рано ще се види нещо - плоден сак. Ако нямаш оплаквания, е по-добре дори да отидеш след 15-20 дни закъснение. Тогава вече се вижда ембрион и могат със сигурност да ти потвърдят бременността.

Girl on fire, аз бих взела нещо памучно за завиване на детето. Новородените бебета не могат все още да си регулират температурата и винаги трябва да са завити с нещо. Те излизат от 37 градуса в утробата и си обичат топличко. Макар и август, е добре да имат нещо леко за завивка. Отделно, те се чувстват по-добре със завивка, най-добре дори повити и стегнати, защото им напомня за утробата и ги успокоява.

# 676
В болницата изкарахме 4 дена на 24 градуса, не виждам логика да се завива на 30+ градуса, честно казано. Вкъщи поддържахме 18-22 градуса горе-долу.

# 677
Girl on fire аз бих те посъветвала да си подготвиш тънка пелена - ако е по-хладно ще завиеш, ако е много топло естествено няма..  но одеяло за август ми се струва, че ще е прекалено дебело.

# 678
Аз съм за началото на Септември и взех тънка пелена за изписването.Порт бебетата аз лично не ги харесвам и намирам за излишни, а за лятно бебе пък абсурд.

# 679
Всеки сам си преценява, но е добре да сме запознати с особеностите на новородените. Те излизат от 37 градуса и жегата за нас, е нормална температура за тях. Wink Няма как да се роди едно бебе и за няколко дни вече да е климатизирано. Минава известно време докато свикнат с температурата във външния свят. Затова и лекарите препоръчват новородените бебета да са на топличко.

# 680
  • София/Севлиево
С баткото ни изписахз на 6 юли от болницата.Беше с тъничък комплект ританка,боди и жилетка,със съвсем тънка пеленка и с по-дебела(водеше се пролетна с лек пълнеж от вата)-просто дадох всичко на акушерката и тя го използва.У дома няма климатик и целогодишно е около 25-6 градуса.

# 681
Да, всеки сам решава, разбира се. На нас лекар ни препоръча да поддържаме около 18-20 градуса, точно защото не могат да терморегулират и могат да прегреят, което е опасно. В Интернет четох същото.

# 682
Като се роди бебето ще усетите много добре. Моето в родилното го навличаха с боди с къс ръкав и отгоре гащеризон плътен, родена е преди 20 дни, в стаята беше ужасно горещо. Детето ставаше огнено червено, неспокойно и се опъпчи. Разбира се, че веднага я съблякох само по къс ръкав и голи крачета, като само намятах с тънка пелена. Една акушерка ме попита защо бебето е голо. Обясних, че детето става червено и нервно и явно не му е ок температурата и не възрази. Майката усеща най-добре. Сега вкъщи температурата в стаята не пада под 26 градуса, при включен в съседната стая климатик. Стои си по боди с къс ръкав, завита с пеленка от бамбук и памук.
На изписването беше 33 градуса, страшен задух и влага, дори памучната пелена дойде дебела, оставих я с рокличка и пак докато стигнем колата (около 20 метра) се зачерви и изпоти.
Подгответе тънък и една идея по-плътен вариант и ще прецените на място как да процедирате.
Някои бебета са по-зиморничеви, други не понасят прекомерно топло. Моите и двете са от мразещите топло, приличат на баща си. Каката цяла зима е с тениски, ако я облека с дълъг ръкав е цялата мокра.

# 683
Здравейте, да ви попитам може ли да се пие Ефизол при бременост , в 25 г.с съм?

# 684
  • София
Лятно бебе бих облякла за изписване с боди и тънка пеленка отгоре.
Малкият го изписаха на 3.10. Беше с боди къс ръкав + камизолка + тънко одеяло. Беше се изпотил до колата. Директно махнах одеялото и шапчицата.
И до сега ходи по-тънко облечен и не обича горещо.

# 685
Привет, някой минал през бременността с хематом - колко време продължи зацапването при вас?
Ту се появява, ту спира вече повече от една седмица, кафеникаво като цвят.
В четвъртък чухме пулс на бебетата, но днес след поредно зацапване, пак ме обхваха притеснения.

# 686
  • София/Севлиево
Аз имах,в 9-та г.с.го видяха,в 12-та го нямаше,зацапвах,и дори кървях до около 9-10 г.с.

# 687
Привет, при мен около седмица до 10дни продължи кървене/зацапване, а хематомът изчезна (реабзорбира) за около месец някъде. Бях на кръворазреждаща терапия по време на бременността, която не ми стряха дори и по време на кървенето.
Почивайте си повече, щом се знае от какво е и се взимат мерки, няма страшно.
Между другото и моето кървене беше няколко дни след като чухме пулс. Simple Smile

# 688
Дано се разминем с най-лошото! Докторът е оптимист.

# 689
  • Пловдив
Нас ни изписваха на 01.09 беше над 30 градуса.
Принципно имах одеало но беше абсурд да го сложа на детето, за да не прегрее. Сложих и Боди с къс ръкав и ританки и това е. В родилното я държах само по памперс през деня, то беше адска жега.

Общи условия

Активация на акаунт