Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 70

• 41 594
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Не энам эа Алеракт и дали има влияние върху съня, но понякога ниското желяэо (феритин) е причина эа беэсъние. По време на бременност нуждите от желяэо се увеличават доста, почти удвояват до колкото энам и може това или друг дефицит да е причина. Определено отидете на лекар, това е сериоэно беэсъние.

# 451
Здравейте, в7г.с. съм снощи късно видях розово зацапване на салфетката след ходене до WC беше еднократно без никаква болка след това отново ходих няколко пъти до тоалетна и на салфетката нямаше нищо. Днес ще звънна на лекаря си, но все пак   случвало ли се е при вас?

# 452
Да, някъде в 5 седмица или 6та, както и в 11та след секс (и след скорошен преглед при гинеколог). В 5-6 седмица беше еднократно кафеникаво эацапване, в 11 бледо роэово и по-обилно, но эацапване, не кървене. Дори последното продължи някъде 2 дена и половина, эаради което превантивно ми иэписаха утрогест. Иначе съм нямала проблеми в останалото време и след полов акт, не е страшно. Според мен винаги е хубаво да се сподели с лекар, эа да се установи причината.

# 453
На мен ми изписаха утрогестан в 7г.с. за контракции, които след 2 дни употреба изчезнаха окончателно.

# 454
Благодаря за отговорите, изписаха ми кринон гел за 6 дни за да си вържем гащите. Някой ползваш ли е допълнително прогестерон в ранна бременост?

# 455
  • София/Севлиево
Аз-бях с 2х3 Утрогестан,половин Дуфастон,1 Кринон и 1 Пролутекс до 14 г.с, като ги спирах по схема от лекар.

# 456
Утрогестан/утрогест си е прогестерон. Още го вэимам, общо эа 2 седмици ми беше иэписан до 12+3. Нямам специална схема эа спиране, вэимам 200 мг вагинално вечер. След случката се въэдържахме около седмица, след това нямаше проблем да се прави секс.

# 457
  • София
Здравейте! Не намирам по-подходяща тема да си задам въпроса Simple Smile
Можете ли да ме насочите към тема във форума, в която се обсъждат специалисти по фетална морфология в София? С търсачката откривам кратки теми с по няколко отговора.
Благодаряя Simple Smile

# 458
И аз пия Алеракт от две седмици, нл още не мога да кажа как е защото пия и Диаспорал. Момичета, как сте със съня? Аз не мога да спя повече от 1.5-2 на вечер, и така съм от 2 месеца. Събуждам се ужасно нервна. Заспивам към 1:30-2:00 и се събуждам към 3-4 и бодувам до 6-7 сутринта. Направо не издържам... Пробвах чайове, мляко с мед, но не помага
Да не те разстройвам но аз бях така цялата бременност.Последните два месеца даже беше по-зле с помощта на киселините.Пробвах какво ли не....вървях по 12-15км на ден само и само да се изморя зверски и да спя но пак не се получаваше.Пожелавам ти да намериш нещо което са подейства при теб😁 ако ли не поне да е  спокойно бебчето като се роди,че да си наваксаш(в моят случай е така).

# 459
Здравейте
В 34 г.с съм и от седмица имам страхотни сърбежи по краката,най-много в областта от глезена до коляното … Направо ще се побъркам… Препоръчайте ми нещо…

# 460
Аз съм имала сърбеж по корема от разтягането на кожата и се мажех разни масла(кокосово масло, олио против стрии) за да овлажня кожата. Ефектът не беше кой знае колко голям, но ме облекчаваха донякъде. При теб не е от разтягане, но вероятно кожата ти е станала много суха, така че опитай ежедневно да я овлажняваш.

А за безсънието, трябва консултация с лекар. Такова сериозно недоспиване не е за подценяване и е най-добре лекар да изпише нещо за сън, което е подходящо за бременни. А и както вече казаха, може и да има някакъв дефицит, който изисква лечение. Трайното безсъние може да доведе до негативни последици върху нервната система, така че трябва да се търсят решения.

# 461
Здравейте
В 34 г.с съм и от седмица имам страхотни сърбежи по краката,най-много в областта от глезена до коляното … Направо ще се побъркам… Препоръчайте ми нещо…
За всеки случай изследвайте чернодробните показатели.

# 462
  • София
Здравейте

Подуват ли Ви се краката? Задържате ли вода? В същия период на бременността, по същото време на годината имах същия проблем. Толкова ми се подуваха краката, че чак беше притеснително. По препоръка на АГ пуснах изследвания на урината. Всичко беше наред с тях, но проблема реших с многократно увеличение на приема на вода + равномерно натоварване с разходки.

# 463
Благодаря за отговорите, изписаха ми кринон гел за 6 дни за да си вържем гащите. Някой ползваш ли е допълнително прогестерон в ранна бременост?

Аз съм от 7г.с на утрогестан, което си е прогестерон. Никакви болки, зацапвания. Единствено ако се приема орално много те унася да спиш и от него ми се гади.. Вагинално няма проблеми. По думите на моя генеколог прогестерона намалява вероятността за аборт.

# 464

Аз съм от 7г.с на утрогестан, което си е прогестерон. Никакви болки, зацапвания. Единствено ако се приема орално много те унася да спиш и от него ми се гади.. Вагинално няма проблеми. По думите на моя генеколог прогестерона намалява вероятността за аборт.

Благодаря за отговорите. Приемам го вагинално от днес за 6 дни, надявам се да няма проблеми 🙏

Общи условия

Активация на акаунт