Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 70

• 41 560
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Здравейте. Бременна съм в 38г.с. и след 3 дни имам назначено секцио. Утре съм на преглед, но съм притеснена заради кръвните ми изследвания. Има ли някой запознат с повишаване на тромбокрит? Ако е от значение имам някаква неуточнена анемия...

# 541
Здравейте,някой от вас имала ли е екстрасистоли/презкачане на сърцето по време на бременност,ако да как родихте?всичко нормално ли мина?предстои ми секцио и много се притеснявам.

# 542
  • София/Севлиево
Здравейте. Бременна съм в 38г.с. и след 3 дни имам назначено секцио. Утре съм на преглед, но съм притеснена заради кръвните ми изследвания. Има ли някой запознат с повишаване на тромбокрит? Ако е от значение имам някаква неуточнена анемия...

ПКК при бременност е нормално да е с отклонения.Пожелавам всичко да е наред ❤️

# 543
Здравейте,някой от вас имала ли е екстрасистоли/презкачане на сърцето по време на бременност,ако да как родихте?всичко нормално ли мина?предстои ми секцио и много се притеснявам.
Аз имам, родих нормално, не съм имала никакъв проблем. Раждането беше преди 7 дни.

# 544
Radeva-87 Бихте ли ми каза ли нещо повече,кога ги усещате повече?колко често?Аз честно казано се притеснявам от упойката да не се усилият или след секциото

# 545
Radeva-87 Бихте ли ми каза ли нещо повече,кога ги усещате повече?колко често?Аз честно казано се притеснявам от упойката да не се усилият или след секциото
Моите не са от бременността, а по принцип ги имам. Усещам ги спорадично през деня/нощта. Не мога да кажа точно определено кога, случва се в ежедневието.
На мен също ми беше притеснено за раждането, но наистина нямах проблем. Ползвах епидурална упойка, нямаше някакво влияние.
Постарай се да бъдеш спокойна, защото те се влияят доста и от това. Консултирала ли си се с кардиолог? Важното е и лекаря, който ще оперира да знае за тях и няма страшно. Това е болница, могат да реагират на всяка ситуация, но съм сигурна, че няма да има проблем 🍀

# 546
Преди секциото ще ви пратят за кардиограма, която ще покаже има ли някакъв проблем. През бременността имах неравномерен, много ускорен пулс, непрекъснато беше около 100. Родих секцио, бях с високо кръвно, но нямаше никакъв проблем.

# 547
Не се притеснявай. Аз съм с пролапс на митралната клапа на сърцето и в началото на бременността имах много неприятни сърдечни симптоми, прескачания, аритмии, екстрасистоли, пропуснати удари, задъхване и други типични прояви. Но нямаше проблем при секциото. Кардиолога също ми каза, че по какъвто и начин да раждам, няма да има проблеми. Изобщо, трябва да е сериозен сърдечен дефект за да окаже някакво влияние върху раждането. Освен това по време на секциото пулса и кръвното се следи и много бързо могат да реагират ако нещо излезе извън норма. Веднага вливат каквото трябва и нищо няма да усетиш. Дори няма да рзбереш какво е станало.

ПП: ако много се притесняваш, направи консултация с кардиолог. Аз ходих при двама, и и двамата ми казаха същото

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 14:06 от bloombug

# 548
Radeva-87 И мойте са като твойте ежедневни,правиха ми доста изследвания всичко било наред само тия пусти екстрасистоли вдругиден ми е секцеото ,благодаря ви дано да сте прави  и всичко да е наред 🌹

# 549
Момичета в 32 г. с. съм вчера бях на преглед. С бебето за сега всичко е наред, но ми казаха, че пъпната връв се е увила около вратлето му. Докторът каза да се следя на 2 седмици, аз много се притесних да не изпуснем нещата. Има ли някоя в такава ситуация?

# 550
Момичета в 32 г. с. съм вчера бях на преглед. С бебето за сега всичко е наред, но ми казаха, че пъпната връв се е увила около вратлето му. Докторът каза да се следя на 2 седмици, аз много се притесних да не изпуснем нещата. Има ли някоя в такава ситуация?

Не се притеснявай. Всичко ще е наред. Аз съм се родила с усукана около врата пъпна връв и то нормално в 9 месец. Все пак говорим, за ситуация преди 41 г, когато бременните са ги слушали само със слушалки. Какви ти ехографи тогава!
Спазвай това, което ти е казал лекаря и всичко ще е наред.
Разбирам те, че се притесняваш, но сега е много напред медицината и лекарите ще овладеят ситуацията. Пожелавам ти скоро да ни се похвалиш с добра новина.

# 551
  • Варна
Сина ми се роди с 3 пъти увита пъпна връв , нормално. Постоя малко на кислород и всичко беше окей.
Слушай лекаря си , хубаво е да се следиш по-често. При сина ми увиването се беше случило седмица преди раждането .

# 552
Често се случва, следете се както е казал доктора на 2 седмици, всеки ден обръщайте внимание на движенията на плода. Ако ви се сторят по-вяли или липсват, отидете на преглед.
Моето до последно уж нямаше пъпна връв в близост до главата и явно последните 4 дни преди да се роди се е омотала. Роди се по естествен път с омотана веднъж около врата пъпна връв и два пъти около тялото. Жива и здрава, изплака веднага, рззбира се акушерката действа светкавично, за да я развие.

# 553
Здравейте, нз дали е точната тема, ама да не спамя излишно. Та питането ми е следното, някой знае ли как стой въпроса с прегледите при АГ и присъствието на таткото, разрешено ли е вече или все още заради Ковида не е ? предстой ни 1ви такъв преглед и той искаше да е с мен и да види мъничето Simple Smile

# 554
Здравейте, нз дали е точната тема, ама да не спамя излишно. Та питането ми е следното, някой знае ли как стой въпроса с прегледите при АГ и присъствието на таткото, разрешено ли е вече или все още заради Ковида не е ? предстой ни 1ви такъв преглед и той искаше да е с мен и да види мъничето Simple Smile

Зависи от правилата на болницата или на лекаря ако е в частен кабинет. При моят АГ в частният кабинет ММ влиза, в болницата ако ме извика не преглед не се допускат придружители.

Общи условия

Активация на акаунт