Помощ за младежките отношения в обществения живот

• 4 460
  • 213
  •   1
Отговори
# 180
Няма ли кой да я заключи тая шитня? Пълен спам и бръщолевене на някакъв човек с някакви проблеми, ама никой не разбира какви точно.

Здравословни вероятно. Или пък консумира доста..

# 181
Не съм казал да се промени целия форум вие изобщо четете ли какво пиша. Казах че условията тук не са подходящи за целта. Вие прочетохте ли добре? И попитах може ли да се направи подобна промяна. Имам в предвид за определена или определени теми на разговор като тази. Изобщо не съм искал каквото и да е било освен отговори ако се намерят компетентни хора. прочетете добре. Защото се правят злобни некоректни изказвания. Написа се какво ли не без да се разбере какво казвам. Аз задавам въпроси това е вие сте ги разбирали като искания е ваш проблем.
Не разбирам защо ме нападате с каква цел и какво постигнахте с това говорене? Ако нещата в които съм сгрешил са наистина само мой проблем и не засягат останалите бих замълчал до сега. Едно да се смяташ по задължение гражданин на една държава съвсем друго е да участваш по свое желание в определени обществено насочени дейности.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 14:49 от Калин Диянов 690774

# 182
Калине, изобщо не си толкова сложен за разбиране, на всички си ясен. Просто не обичаш някой да ти показва грешките в мисленето, не приемаш мнения, които не подкрепят твоите, изобщо нямаш ни най-малкото желание да се вслушаш във и замислиш върху това, което ти се пише в отговор. Ти си знаеш едно - не те разбират и не искат да ти помогнат. Карай така, то и в темата стана като във фейса. Когато човек пита нещо и му се отговаря, дори да не му харесва, мисли над другата позиция. И много често като разбере, му става ясно, че той бърка. Или, ако счете, че не е разбран, пояснява и дава още факти. Но ти не искаш, цупиш се като малко дете и другите ти криви. Имам чувството, че просто си запълваш времето, явно имаш доста свободно.

# 183
Струва ми се че самата идея да се участва активно за някаква промяна или престеукториране ви плаши ужасно както и идеята за някакви обществено насочени дейности.

Колкото за фейсбук там пък няма изобщо карта или списък всички профили групи общности и др.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 15:02 от Калин Диянов 690774

# 184
Калине,
Не мога да разбера какво точно искаш да постигнеш с тази тема в този форум. Попитаха те какви точно са проблемите с "младежките отношения в обществото" според теб, но не даваш отговор.

Всеки сам е отговорен за своя живот и своите действия. За това, че твоя живот е тръгнал зле заради твои решения не е проблем на обществото. В училище винаги се е говорило и се говори за проблемите с наркотиците и други зависимости. Не знам защо мислиш, че трябва някой изрично да начертава пътища, модели, практики  за добро бъдеще и прочие пред някой, че и официално  уведомление за наличието на по-добри възможности, това е просто абсурдно.  Трябва ли някой да ти изреди 1000 други неща, които може да правиш вместо наркотици? Съветвам те да потърсиш професионална помощ. И не за младежите като цяло, а чисто за теб самия. Защото явно имаш проблем да се впишеш в обществото и сега искаш по някакъв начин някой друг да то направи вместо теб. Няма как да стане.
Като младеж (20+ не знам колко се приема за младеж) от Добрич. Има БМЧК, има читалище, има различни спортове, танци и други. Всичко това го има като информация, не е нужно някой да те хване за ръка и да те пита дали искаш.

ПС. Каква точно  помощ за младежите искаш?

# 185
Това което нарече абсурдно.
А за промяната за структурирането на публикациите в форума която толкова ви засегна мисля че е доста добра. Така няма да се получава сегашната говорилня а ще може по-детайлно и последователно да се проследи един разговор.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 15:21 от Калин Диянов 690774

# 186
  • София
направИ си във ФБ група като толкова искаш и хората сами ще дойдат при теб, ако проявяват интерес към каузата ти.

# 187
Както се каза, такова преструктуриране в този форум не може да стане.
Във фейсбук казваш, че не става също.
Фокусирал си се върху формата, не върху съдържанието.
Нали ти бяха изпратили линк към обществена организация в Добрич. Опитай да разбереш там какво предлагат за младеж като теб.

# 188
Калине, никой не може да ти даде модел за успешен живот, защото няма такъв модел. Всеки сам се бори с живота и ....каквото излезе. Това, че някои са учили/работили Х, или направли У, не означава, че ако ти го направиш, резултата ще е същия. Затова искането ти е абсурдно.
И не ми казвай, че никой в училище не ти е говорил за кариерно развитие.

ПС.Преди 5-6 години имаше в сградата, където е  клуб Алегрия,  хора, които се занимаваха с младежи и тяхното кариерно ориентиране, сигурно още съществува.

# 189
Може би не на всички тази "подадена ръка" ще успее да им помогне и ще се справят поне на базово ниво в живота си. Но от къде си сигурна че на някои няма да им е от полза това което ти наричаш абсурдно и между другото даже си го написала по-добре и от мен. Иначе аз нямам нужда от помощ в кариерното си ориентиране по-скоро някое сериозно гадже ми трябва на моя акъл ама да не разлаем кучетата сега че ще вземат пак някои хора да ме анализират и да ми казват кое как ще стане и кое няма да стане.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 15:45 от Калин Диянов 690774

# 190
Аз отсега ти казвам, че това, което демонстрираш тук, ако е и в реала.. е доста отблъскващо. Жените не харесват мрънкачи, които чакат някой да им подава ръка цял живот.

# 191
Младежите според вас нямат ли нужда от добре подготвени и организирани ментори от подходящи извънкласни дейности и да бъдат официално информирани за тях?

# 192
Не разбирам защо ме нападате с каква цел и какво постигнахте с това говорене? Ако нещата в които съм сгрешил са наистина само мой проблем и не засягат останалите бих замълчал до сега. Едно да се смяташ по задължение гражданин на една държава съвсем друго е да участваш по свое желание в определени обществено насочени дейности.
А ти в какви обществено полезни дейности участваш?

# 193
Ти как си представяш тази "подадена ръка" - специален час в училище? И конкретно в него да ти кажат учи за ИТ, не ставай дюнерджия: влез от 5 клас в ПМГ, после в Софийски, учи Компютърни науки, влез в голяма ИТ фирма, купи си апартамент, купи си кола, ожени се за скромна и умна 26 годишна, направи деца. Така ли си го представяш?

Има купища извънкласни дейности и сега. Който се интересува може да ги намери лесно. Има плакати, има и интернет публикации. Не е нужно някой специално да ти каже.

Относно жените: ние харесваме мъже решаващи проблеми, а не такива, които ни дават проблеми за решаване. Ако срещна мъж и той ми каже, че е проблем на обществото, че той не може да си намери мястото в него, ще му се изсмея.

# 194
Той иска, някой да го хване за ръката и да каже: Ето така се прави и ще преуспееш. Само че това няма да стане. Хората си пазят тайните за успех и богатство и ги предават само на техните деца ,  не на чуждите.

Общи условия

Активация на акаунт