Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 774
  • 442
  •   1
Отговори
# 120
Да, не съм същата, като се замисля. Доста по-щастлива и усмихната съм. Бях адски притеснена от промяната, дори подтисната преди да родя. 3-4 седмици след раждането всичко се намести и видях, че освен че е по-смислен, живота ми не се е променил. Просто ако имам нужда да свърша нещо сама, трябва да има кой да гледа детето и толкова. Не виждам защо е нужно човек да забравя това, което е бил. Имам приятели, с които преди години ходихме, 2 седмици след като майката роди, на боулинг и бяха с детето в кош с тях. Още тогава си казах, че искам да се държа като тях. Вече просто не бяха 2-ма, а 3-ма, иначе същите усмихнати хора.

Ако си същия човек в момента, какъвто си била и преди да родиш, значи нещо не е наред в цялата схема.....

# 121
Нещата , които съм написала, че "трябва" са валидни към днешна дата, а някои винаги са били. С времето някои от тях се променят, отричат, отхвърлят, но към сегашен момент стоят точно така.
Алечка, имаш проблем с кърменето, до колкото разбирам. А защо не се опиташ да го решиш (или защо не си се опитала, може и вече да е късно) вместо да се палиш от чуждите съвети?
Имаш някакво криворазбрано мислене за родителстването, определено не е цветя и рози. Има литература, има консултанти, но ти избираш да се предадеш и да не кърмиш. Ти си взела това решение съзнателно и никой друг не е виновен. Всички оправдания съм чувала, но това са оправдания към самия себе си и избиват на агресия, ако някой дръзне да изкаже противоположно мнение.
Боже господи! Тази тема за теб е писана.

# 122
Извинете FB....не ви разбрах особено...?

Алечка, долу-горе разбирам какво искаш да кажеш, но няма нужда човек да забравя кой е бил когато стане родител. Просто вече животът не е същия и ти се опитваш да нагодиш бебето към твоя живот, а не ти да се нагодиш към неговите желания и нужди.
Вече разбирам защо си спряла да кърмиш, пречи ти на досегашния живот.

# 123
  • Terra incognita
Айде стига с това кърмене! Който иска да кърми, който иска да не кърми. Все ми е тая и ми идва вповече като почнат някои да се оправдават, а други косвено да насаждат вина  ама туй било, ама оний било. Не кърмиш и толкоз, няма драма. На никой не му пука с какво си храните бебетата.

# 124
Защото жените сме злобни същества по принцип.

# 125
  • София
Ти може да си злобна, аз не съм.

# 126
Защото жените сме злобни същества по принцип.
В духа на темата, не трябва да обобщаваме Simple Smile
Всъщност наистина не трябва да обобщаваме, в живота си съм срещала много повече злобни и отмъстителни мъже, отколкото жени. Клюкари също. И за това се носи легенда, че принадлежи на жените, но за пореден път установявам, че живея на друга планета...
То и ФБ нямам Laughing

# 127
Разсмях се от сърце. Детето ми си е супер и неговите нужди са на равно с моите и на мъжа ми 🙂

Извинете FB....не ви разбрах особено...?

Алечка, долу-горе разбирам какво искаш да кажеш, но няма нужда човек да забравя кой е бил когато стане родител. Просто вече животът не е същия и ти се опитваш да нагодиш бебето към твоя живот, а не ти да се нагодиш към неговите желания и нужди.
Вече разбирам защо си спряла да кърмиш, пречи ти на досегашния живот.

# 128
Оф и на мен ми се повдига вече с това кърмене. Ми и за мен това беше ужасно преживяване и това е. Все ми е тая, че се оправдавам.

# 129
  • София
Налага ли се да споделяш личните си нагласи с цял свят и да търсиш съпорт за решението си?
Ами, не са налага.

# 130
Налага ли се да четеш всичко в бг мама и да коментираш какво се налага или не за споделяне?
Ами не се налага 🤣

# 131
  • София
В помощ на майките кърмачки сАм тука Grin

# 132
“Здравейте, детето ми е на 2 месеца, даваме ме му АМ и много го боли корема, с какви капки комбинирате?” Отговори: “Защо не го кърмиш?”, “АМ не е добре за детето”, “По каква причина не кърмиш дете на 2м, това в много тъпо”...

Питаш нещо и очакваш отговор на въпроса, не съпорт, а още по-малко нечии лични нагласи по темата.

# 133
  • София
Да, питаш педиатърът му и получаваш адекватен отговор по същество.

# 134
Правилно. И педиатърът най-вероятно ще смени млякото, защото точно това не му понася на бебето добре.

Общи условия

Активация на акаунт