Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 760
  • 442
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Много точно! Какъвто въпрос зададеш, такива отговори ще получиш. Половината отговор е в правилно зададения въпрос.

Да, знаем какво е емоционална интелигентност. Тя не е оръжие да обясниш на другите колко са тъпи и не те разбират. Тя е способността да разбираш емоциите на другите.

# 106
  • София
Ами аз съм виждала заяждания и при съвсем нормално зададени въпроси. 🤷‍♀️

# 107
  • София
Нали не очакваш всички да ти импонират на търсенето и предлагането?

На въпрос - Мами, помощ! Бебка пи омекотител, на някоя случвало ли се е?
И последвал отговор - потърсете медицинска помощ се отговаря - като не ви се е случвало, не давайте акъл!
Какво следва да изкоментираш?
Мен ме мързи казах, ама други - не.

# 108
Ама защо така яростно се обвиняват хората с мнение, опит и позиция, че са емоционално неинтелигентни, неемпатични, злобни, защото са нещастни в личния си живот и ходят по форумите да си го изкарват на други съфорумци анонимно?
Аз пък смятам, че точно хората, които задават подобни теми и въпроси са нещастни и объркани от собствения си избор, не намират подкрепа от близките си, за което вероятно си има причина, и търсят одобрение и потвърждение от чужди хора във форум.

# 109
  • София
Все някой трябва да е нещастен и винаги това трябва да е другият, особено когато не е съгласен. Веднага бива наричан нещастен и комплексиран, който няма на кого да си изкара негативите.

# 110
Аличке, забелязвам че за теб всичко се върти около това да бъдеш майка. Ако някой ти е казал, че не си добра майка и ти си приела мнението и си се обидила от това, то най-вероятно самата ти така се чувстваш. Няма как да ти обиди някой, освен ако ти не позволиш (тва, нали, малко философски)

Гледай си детето и бъдете щастливи - не задълбавай толкова много в ненужни теми.

# 111
Мнение, опит и позиция имат и положителните хора.

Ама защо така яростно се обвиняват хората с мнение, опит и позиция, че са емоционално неинтелигентни, неемпатични, злобни, защото са нещастни в личния си живот и ходят по форумите да си го изкарват на други съфорумци анонимно?
Аз пък смятам, че точно хората, които задават подобни теми и въпроси са нещастни и объркани от собствения си избор, не намират подкрепа от близките си, за което вероятно си има причина, и търсят одобрение и потвърждение от чужди хора във форум.

В БГ мама ми идва да си говоря на майчински теми, на маса си говоря на други, в професионална среда на трети. Аз съм майка от 3 месеца, нормално е да ми е лайт мотив за момента. Но вече дори работя по малко. Така че не се върти всичко около това Simple Smile По-скоро с възрастта циничността става повече за някои, а толерантността става повече за други. И отново казвам, че всички сме се държали зле, но това не значи, че не търпим промяна ако искаме. Много често кофти поведението и язвителността вреди на този, който го прави. А че някоя несигурна майка може да се разстрои, може. Но от ден до пладне.

Аличке, забелязвам че за теб всичко се върти около това да бъдеш майка. Ако някой ти е казал, че не си добра майка и ти си приела мнението и си се обидила от това, то най-вероятно самата ти така се чувстваш. Няма как да ти обиди някой, освен ако ти не позволиш (тва, нали, малко философски)

Гледай си детето и бъдете щастливи - не задълбавай толкова много в ненужни теми.

# 112
Явно ти е важно чуждото мнение, щом пускаш тема по въпроса.

Като ти се говори за детето във форум бг-мамма, то пиши по този въпрос - сподели радостите покрай майчинството, какво ти се струва интересно около детето, туй онуй... не ни говори за мами, които са агресивни към теб. Те нека си живеят спокойно и да са живи и здрави.

# 113
EQ означава умението да разбираш, ама не факти, ами че като се държиш зле можеш да нараниш някого. Много е добре да се държим из форумите както се държим по принцип. Залагам, че по-голямата част не се държат така на живо, сигурно някой ги тормози и искат да си го изкарат. Защо не на някоя майка, която нищо не им е направила. И ок, за какво е тоя форум и групите? Да се караш с някого или да чуеш за опита на други хора? Интересни хобита имат хората, ако целят да остроумничат и да се карат.
Животът е Жунгла. Виртуалният живот не е по-различен.
По отношение на майките - нямам наблюдение, че са по-агресивни. Само като погледна коментарите в новинарските сайтове и майките ми се виждат кротки агънца...

С една дума - нямаш избор. Откакто свят светува, човек трябва да се бори ида си извоюва мястото под слънцето. Това е положението. Раят е после Simple Smile

# 114
Един от големите проблеми на съвременните майки е, че хем са заобиколени от тонове информация в интернет, хем ги мързи да четат и да се образоват по бебешките и детските въпроси. Изобщо става така, че се пръква едно човече и после се чудим какво да го правим...
Аз този форум го открих по повод на забременяване и последващо раждане и т.н. Тук ми обясниха хората към кого и как да се обърна за раждане, тук прочетох целия кърмачески подфорум, на когото дължа успешното кърмене 2 пъти, тук прочетох за захранването, кога се прави, с какво е най- добре да се направи и т.н.
Не може 9 месеца да лежиш по гръб и като дойде бебето да не знаеш как да го закърмиш, с какво да се мажеш, на какъв интервал или без интервал, а на поискване, води, биберони и тем подобни...всичко трябва поне като някаква обща картина да ти се е избистрило в главата преди да влезеш в болницата. Аз бях на 23 първия път, без никакъв опит с бебета, но поне това седнах и направих и това е най-доброто нещо, което съм направила, защото ми спести много мъки, които майките около мен изпитаха. Свърших си работата прекрасно и на никого не съм се сърдила.
Скептично съм настроена към фб групи, мисля, че там нивото е много ниско в повечето случаи. Справка- моя приятелка, която в момента ми разправя врели-некипели от там.

П.с.  Имаш проблем с това, че вече си майка и животът ти никога няма да е същия като преди. Деца не се гледат между другото и докато работиш, особено на 3 месеца, освен ако не си много финансово притисната. И това особено за първо дете. Изясни си защо си пожелала да станеш майка, признай пред себе си имаш ли проблем с това и го приеми.

# 115
  • София
Аличка, по-скоро в момента си много чувствителна на тема майчинстсво и дали си добра майка, затова се впрягаш. Най-лесно ти е да обвиниш другите, че не те разбират и обобщаваш как повечето са едни майки-гаднярки, които само дебнат млади майчета да им набиват канчето. Всичко ти е като през увеличително стъкло и се опитваш да се самоубедиш, че другите са лоши. Пренасяш негативните си отношения с човек от близкото си обкръжение върху непознати във форума. Разберете се по семейному, така да се каже, кой има право и кой няма право да дава акъл. Че и ревност има замесена.

# 116
  • София
С първото дете обиколих какви ли не курсове, сигурно пропуснати нямах и пак имаше доста неща, за които не бях подготвена и ми се щеше някой да ми ги е казал, ама тц. Човек понякога се учи в движение, не мисля, че кой знае колко може да се подготвиш за бебето преди да е дошло. За това този път съм решила, че нищо няма да чета. Ще го карам на спомени и усет. 😀

# 117
С първото дете обиколих какви ли не курсове, сигурно пропуснати нямах и пак имаше доста неща, за които не бях подготвена и ми се щеше някой да ми ги е казал, ама тц. Човек понякога се учи в движение, не мисля, че кой знае колко може да се подготвиш за бебето преди да е дошло. За това този път съм решила, че нищо няма да чета. Ще го карам на спомени и усет. 😀
Е, няма как всичко да знае човек, но поне ако нещо се случи, да знае къде да потърси помощ или съвет. С второто и аз така, по спомен и усет, но имаше и някои предизвикателства, които първия път ги нямаше - вяло, сънливо бебе, по едно време кърмачески стачки, после пък болести...
С първото много четох, да, но първия ден вкъщи, пак на практика се чудех какво да го правя, докато теорията премине към практика. Кърменето добре, но гледахме тъпо и двамата с мъжа ми и лекарката ни показваше как се сменя памперс...ето това го бях пропуснала....

# 118
Абсолютно. Какво четох, то какво стана. Бях се наплашила, а детенцето плака само 2 месеца и от 1 месец е абсолютно сладурче, никаква драма. Само дето се филмирах. Освен това да, има литература, научна и т.н. но някои неща по-скоро са опит. Като прочета 30 майки написали Лефакс и Колийф и защо не?

Освен майка съм човек, абсолютно който си бях до преди родилна зала и след изписването. Пари имам достатъчно за спокоен живот, да, не сме богати, но сега работя за кеф. Детето спи доста, вместо да гледам сериали работя. Мой избор, прави ме щастлива. А като гледам колко е ухилен синковеца, явно моето спокойствие и кеф му се отразяват доста добре. Станах майка съвсем нарочно ☺

Един от големите проблеми на съвременните майки е, че хем са заобиколени от тонове информация в интернет, хем ги мързи да четат и да се образоват по бебешките и детските въпроси. Изобщо става така, че се пръква едно човече и после се чудим какво да го правим...
Аз този форум го открих по повод на забременяване и последващо раждане и т.н. Тук ми обясниха хората към кого и как да се обърна за раждане, тук прочетох целия кърмачески подфорум, на когото дължа успешното кърмене 2 пъти, тук прочетох за захранването, кога се прави, с какво е най- добре да се направи и т.н.
Не може 9 месеца да лежиш по гръб и като дойде бебето да не знаеш как да го закърмиш, с какво да се мажеш, на какъв интервал или без интервал, а на поискване, води, биберони и тем подобни...всичко трябва поне като някаква обща картина да ти се е избистрило в главата преди да влезеш в болницата. Аз бях на 23 първия път, без никакъв опит с бебета, но поне това седнах и направих и това е най-доброто нещо, което съм направила, защото ми спести много мъки, които майките около мен изпитаха. Свърших си работата прекрасно и на никого не съм се сърдила.
Скептично съм настроена към фб групи, мисля, че там нивото е много ниско в повечето случаи. Справка- моя приятелка, която в момента ми разправя врели-некипели от там.

П.с.  Имаш проблем с това, че вече си майка и животът ти никога няма да е същия като преди. Деца не се гледат между другото и докато работиш, особено на 3 месеца, освен ако не си много финансово притисната. И това особено за първо дете. Изясни си защо си пожелала да станеш майка, признай пред себе си имаш ли проблем с това и го приеми.

# 119
Ако си същия човек в момента, какъвто си била и преди да родиш, значи нещо не е наред в цялата схема.....

Общи условия

Активация на акаунт