Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 778
  • 442
  •   1
Отговори
# 90
  • Mediterraneo
Истината е, че едно време на това мрънкане му викахме "форумна дефлорация". Болезнена.

# 91
Айде, айде. Това не е агресия, а наливане на акъл. Част от майчинския инстинкт да се грижиш, да показваш, да обучаваш и да не слушаш другата страна защото ти знаеш по-добре Satisfied

# 92
Някои хора цял живот не се дефлорират откъм EQ. Ципата е много дебела.

Истината е, че едно време на това мрънкане му викахме "форумна дефлорация". Болезнена.

# 93
Аз пък се чудя следното - някой пуска тема/въпрос, по нея има 5 отговора по темата и изведнъж някой пише нещо не до там тактично или дори откровено злобно. Какво кара последния чак толкова да се впечатлява и да тръгва да всява разум у питащия? Защо просто не подминеш. Ясно е, че не всеки коментар ще ти хареса или ще е спрямо твоите разбирания.
Имаше една тема във фейсбук за майка, която яде малко и и спряла кърмата и отдолу фигурата ли и била по важна от детето и защо позволила да и спре кърмата, защото кърмата била най доброто за детето.

# 94
  • София
Какво е  ЕQ?

# 95
Аличка, ти имаше пусната тема, мисля че беше в края на миналата година или началото на тази, там много добре се видяха вся и всьо брутализми, кое трябва и кое не трябва.
За първи път забелязах това за което пишеш с първото ни дете. Бях "надъхана" да кърмя. Още в началото тръгна с проблеми всичко. В болницата ми обясняваха как трябва да се отпуша и прочие..и аз с желание потърсих съвет в кърмаческия форум тук. Разбира се, след като ми обясниха, че да кърмя е най-доброто, което мога да направя за детето си, ме пратиха да се свържа с консултант по кърмене. Мисля, че поне около 10 тина пъти опитвах, но така и не успях. Борих се сама и до третия месец удържах.
Тогава се запуших, отидох на лекар и реших, че ще спра кърменето. И понеже това не е чешма с кранче, да го врътнеш и да спре, отново се допитах до бг маменските кърмачки. Божееее, огън и жупел се стовари отгоре ми, небесата попаднаха, защото бях решила да спра. Как ли не ме оплюха. Естествено, не ми помогнаха и консултантите отново къде да дена тая преливаща на буци кърма, а една далечна позната, която ми се обади и ми каза какво да направя.
Оттогава вече знаех, в кърмаческия подфорум пиша само ако ще кърмя до първи клас, иначе ще бъда тотално анатемосана (май и с второто ни дете бях писала да попитам нещо, но вече нямам спомен).
Не знам защо това кърмене превръща някои жени в озверели, бранещи правото на кърма на децата (не техните, а чуждите) същества, обиждащи и хулещи поголовно даващата АМ майка. Както и да е, пространно стана...
В обобщение, смятам, че повечето хора, когато пишат, искат не да помогнат на другия, а да получат признание за собствената си позиция. Затова често въпросът се пренебрегва, отговор не се дава, а се говори за нещо съвсем различно  и встрани от темата. И не, това не е инакомислие, не е пространна гледна точка, защото всъщност точката изобщо няма нищо общо с въпроса. Не свобода на виждането, а слободия

# 96
  • Mediterraneo

Обратното на IQ. Или бъркам?

# 97
Има един много хубав израз “Живей и остави другите да живеят!” Горе- долу така би трябвало да звучи в превод от немски. На български почти никога не съм го чувала, поради простата причина, че много хора мислят, че те най- добре знаят как ДРУГИТЕ трябва да живеят живота си.
Имах късмета да бременея, раждам и гледам децата си в друга държава. Никой никога не ми е давал непоискан съвет, не ми се е подигравал или обиждал. Никой не е питал дали кърмя, къде спи детето и кога е махнало памперса. Тези неща по последна информация не се и пишат в СВ-то, та според мен не са и важни.

Относно въпросите във форумите и ФБ групите - ако не можеш да се справиш с (градивна) критика, да отсееш това, което е важно за ТЕБ и да можеш да защитиш тезата си - тогава изобщо не пиши във форуми. Интелигентни хора сме, владеем по няколко чужди езика. В Гугъл има отговори на всички въпроси и от сериозни и надеждни източници. Недей да търсиш проблем за всяко решение Wink
Живей и остави другите са живеят!

# 98
  • София
emotional quotient, иначе казано емоционалната интелигентност.

На агресията с агресия.

# 99
  • София
О, това ли било? Много модерно оправдание и оръжие е емоционалната интелигентност. Някой като ти каже нещо, което не ти харесва, и веднагически му лепваш, че е емоционално тъп, а ти си емоционално интелигентен. Найс, а?

# 100
  • София
Мхм.
Все викам practice what you preach, ама....
Да не поучавам авторката, че е фрустрирана Mr. Green

# 101
Аз съм емоционално тъп, ама колко умен е човек, развяващ си драмите и проблемите онлайн пред непознати? За един приятел питам.

# 102
EQ означава умението да разбираш, ама не факти, ами че като се държиш зле можеш да нараниш някого. Много е добре да се държим из форумите както се държим по принцип. Залагам, че по-голямата част не се държат така на живо, сигурно някой ги тормози и искат да си го изкарат. Защо не на някоя майка, която нищо не им е направила. И ок, за какво е тоя форум и групите? Да се караш с някого или да чуеш за опита на други хора? Интересни хобита имат хората, ако целят да остроумничат и да се карат.

# 103
  • София
Аз не виждам нищо лошо да поискаш мнение във форума, където дори си анонимен. Понякога точно непознат може да ти даде различна гледна точка и да те накара да се замислиш. Разбира се трябва да си готов и за мнения, различни от твоето.

# 104
  • София
Аз пък смятам, че умението да зададеш въпрос, е от особено значение за получените отговори.

Общи условия

Активация на акаунт