Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 516
  • 442
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Сега пък като пускаш тема- крадеш времето на хората... Тези хора нито някой ги кара да чете, нито да отговаря. 😀

Разбира се, че никой не ги кара, но тема се пуска с надеждата да бъде прочетена, нали така? Иначе, ако искаш просто да си пишеш, защото ти е скучно, си купуваш тевтер и си правиш дневниче - със сърчица, звездички и каквото друго можеш да рисуваш.

На теб не ти ли отнема от времето да прочетеш тези 5 страници? Това не е ли вече едно изгубено време, което не можеш да си върнеш, което си отделила, за да се запознаеш с темата и коментарите в нея?

Аличка, то всичко може - може и Господ Бог да е жена, може и русалките да са хермафродити, а еднорозите да са хипопотами-анорексици. Може и без да търсиш внимание, като насочваш прожекторите върху други хора.
Ама аз съм го загубила, защото аз така съм преценила. Не очаквам автора на темата да ми е благодарен за това.

# 76
  • Terra incognita
Един вид вместо всички да сме по-любезни, просто да не влизаме в интернет, защото там е ОК да се нападаме? Аз дотук това разбрах. Мнение може да се даде без заядливи определения, чувала съм.
Много хубав призив всички да сме любезни и мили, но след като дори в живота не всички се държат като дишали райски газ, как очакваш това да се случи в интернет? Може би ако осъзнаеш, че има всякакви хора на тоя свят със своите особености на характера, житейски опит, темперамент и т.н., тогава няма да ти правят особено впечатление и подмятанията във форума и социалните мрежи.

# 77
Един вид вместо всички да сме по-любезни, просто да не влизаме в интернет, защото там е ОК да се нападаме? Аз дотук това разбрах. Мнение може да се даде без заядливи определения, чувала съм.

Това, което искаха да кажат всички по-горе е, че демокрацията и свободата на словото позволяват на всеки да се държи както иска. С настояването участниците в разговора да бъдат нежни с отговорите на твоите въпроси не звучиш по-различно от жените, от които се оплакваш, просто си другата страна на монетата. Форумите не са група за подкрепа. Любезност ти дължи сервитьорката в ресторанта. Тук нямаме динамика, в която някой да дължи на друг. На който не му се чете, не чете, не му се пише, не го прави и както вече многократно се спомена - който е с чувствително его не се изправя пред трибуна.

# 78
Аличка Баличка, дано все някога приемеш, че не е никак страшно или агресивно да получаваш не само потвърждение за всяко твое решение, ами е доста полезно и стимулиращо. Различните от твоето мнения не хапят, хеле па по интернет, но може и да те накарат да се замислиш над нови неща и да преоцениш позицията си. От друга страна, ако ти си напълно уверена във вижданията си, и милион утвърдителни мнения на непознати не би трябвало да имат каквото и да е значение за теб.

Не знам каква полезна информация се търси в тези фейсбук групи, те не са съюз на българските педиатри. Родителстването е достатъчно отговорно занимание,  за да потърси човек поне малко специализирана литература за основните неща и съвет от специалист за всичко останало.

# 79
То не е само по майчинските групи това. Например в група за ремонти питат как да скрият тръбите в банята и масово отговорите са "ама защо не помислихте преди да налепите плочките". Или в група за книги "ама как може да го четете това нещо". Такива хора винаги ще има. Аз например ако не мога да отговоря на даден въпрос, не почвам да търся причинно-следствена връзка, но хора всякакви : )))))

# 80
Между “аз направих така и така и стана така и така” и “ти си еди си каква, защото правиш така” има Балкан разлика. Мнения много, в тях няма лошо. Интересно е, че хора които виждам да пишат във всяка тема (щом са ми познати по ник-нейм чак, а не бях влизала от седмици) се оплакват, че са прочели и отговорили. Това наистина не го разбирам. Иначе какво правят всички в тези форуми, ако е глупаво да чуеш позиция или идея и взаимно си губим времето? Щом съм тук, прежалила съм го товя време, убивам скука между хранения на детето или нещо си.

# 81
То не е само по майчинските групи това. Например в група за ремонти питат как да скрият тръбите в банята и масово отговорите са "ама защо не помислихте преди да налепите плочките".
Скрит текст:
Или в група за книги "ама как може да го четете това нещо". Такива хора винаги ще има. Аз например ако не мога да отговоря на даден въпрос, не почвам да търся причинно-следствена връзка, но хора всякакви : )))))

Дори и в тая реакция за плочките има резон. Ако тоя път не са се замислили преди да ги налепят, възможно е поради неопитност или други причини, при следващ ремонт или ново жилище, вече ще мислят. Та, нищо лошо всъщност. Не разбирам защо се приема с обида. В същото време, сигурна съм, ще има и отговори как да излязат от положението, така че нищо за чудене и обиждане.

# 82
  • София
То не е само по майчинските групи това. Например в група за ремонти питат как да скрият тръбите в банята и масово отговорите са "ама защо не помислихте преди да налепите плочките".
Скрит текст:
Или в група за книги "ама как може да го четете това нещо". Такива хора винаги ще има. Аз например ако не мога да отговоря на даден въпрос, не почвам да търся причинно-следствена връзка, но хора всякакви : )))))

Дори и в тая реакция за плочките има резон. Ако тоя път не са се замислили преди да ги налепят, възможно е поради неопитност или други причини, при следващ ремонт или ново жилище, вече ще мислят. Та, нищо лошо всъщност. Не разбирам защо се приема с обида. В същото време, сигурна съм, ще има и отговори как да излязат от положението, така че нищо за чудене и обиждане.
Много често проблемът е в начина на изразяване. Има една потребителка, която не е много известна, защото пише само в 2,3 специализирани теми. Няма някой да не е попитал нещо и да не го е нападнала. Да не говорим, че някои от мненията и категорично съдържат неистини. Тук става опасно, защото не говорим за лично мнение, а за въвеждане в заблуда на хора, които и без това не знаят за какво става въпрос. Често коментира и че дадени въпроси били глупави. Не разбирам защо просто не ги подминава, щом толкова я дразнят.

# 83
sea.sea, решението е просто. Понеже няма как да ѝ се забрани на въпросната потребителка да пише, като си разбрала каква е и колко са съдържателни постовете ѝ, просто подминаваш, игнор. Но чак да хабиш нерви и да се ядосваш на постовете ѝ, като ги четеш, ами на друго ми прилича, мазохистично ми идва. Да не ми се обидиш сега! Simple Smile
Всъщност, може да се четат и без да се впечатлява човек, възможно е!

# 84
Това са същите онези всезнайки от училище, които винаги бяха с прилежно написани домашни, седяха по първите чинове да не би случайно да не ги видят как упорито вдигат ръка на всеки въпрос по всеки предмет и си сияят, когато видят, че са номер едно във всякакви списъци и класации.Та те същите се заяждат и по работните места, обсъждат и портят колегите и сега в майчинството нее по-различно.
А в интернет, където се чувстват скрити и могат да кажат всичко направо са в стихията си.Трябва да са най-най...те правят всичко правилно и много обичат да сочат с пръст и критикуват.
Това си е техният характер и не реагират така враждебно само по майчинските въпроси, а по всякакви.
Такива хора държа даааалеч!

# 85
  • София
Аз просто също отговарям в темата, с това, с което смятам, че мога да съм полезна. ( Рядко питам нещо). Аз съм и казвала, когато смятам, че не е права (все пак не става въпрос за теми от сорта да давам ли вода, а по-скоро за здравословни въпроси).  Смятам, че не само аз съм забелязала поведението и, но все пак не нарушава правилата на форума, така че не може да и се забрани да пише, но малко такт няма да и навреди. 😀

# 86
Много ми харесва как хората си интерпретират и имат някакви очаквания към “другата монета” .
Защитаваш (образно казано) хейтърите, с тезата, че имат абсолютното право да си пишат, което е така, разбира се! Не казвам друго. Та, защитаваш ги като казваш, че спокойно можеш да ги игнорираш, нищо, че са те критикували злостно и са те изкарали безотговорна, несериозна, егоистична майка. А иначе смятат, тези защитници, че критикарите не може да подминат нечия тема, без да изхейтят брутално.
Аз не казвам, че не бива да изкажеш мнението си, аз съм против това да нападнеш и да започнеш да съдиш нечие решение, просто защото не отговаря на твоето виждане за нещата. Кажи си мнението, кажи си тезите, но да съдиш... айде няма нужда.

# 87
  • София
Всеки отговаря за написаното и за поведението си. Имаше времена, когато бях с доста високи очаквания от хората. Сега вече не съм. Хората са такива, каквито са и се оправят в живота така, както могат. Не се впечатлявам особено, стига да не се минава на лични нападки и обиди.

# 88
  • София
Ам, мен са ми непонятни 90% от въпросите зададени в майчински групи, да не кажа опасни.
За капки, пробиотици, витамини, лекарства, лечения и т.н.
Това за новородени и 8 седмични бебета!

въпросите относно физиологичното и психическо развитие следва да се отнесат към педиатър.
Тези, тип мониторинг на бебешки продукти по се ядват.

Първите въпроси аз ги подценявам, директно и автора задал ги. Олекват ми някак, по- скоро ги приемам, че кокошката иска да съобщи на цял свят за златното яйце, другото ми е несериозно.
Мога ли да бъда гадна? Мога.
Просто ме мързи и подминавам.
Други не го правят.

Нет пространството събира всякакви хора. Едни по- вежливи, едни по- директни, откровени пънове - и това всички го знаем.
Ако искаме само мед и масло - няма да пишем там или ще го правим с акъл.

За боркините за правда..... ами, ще им мине Wink

# 89
Фор фрий толкоз. Срещу 50 евро по пейпала, квото пожелае авторката.

Общи условия

Активация на акаунт