Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 754
  • 442
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Старите се познават, а историята познава доста случаи, в които потребителки ги сервираха вопашати, но винаги биваха разконспирирани от други потребителки.

# 151
  • Пловдив
Ама има още 100 пъти по толкова, които са достоверни.

# 152
  • София
Имаше някаква психарка, която се беше мушнала в някоя от отчетните и имаше недоносени близнаци......
Майките бяха изключително задружни и подкрепящи, докат не лъсна истината - и с право.

# 153
Попаднах доста на определението “майки героини”, които мои познати жени ползват, за са определят онази, чието дете е проговорило на 10 месеца, гледа те осъдително в парка и ти се кара из ФБ, ако не си в “правия път”. Вие как мислите, защо така?
Ти данък обществено мнение ли плащаш или що? Я по-ведро!
Моят син проговори след третата си година. Дотогава само мучеше и издаваше нечленоразделни звуци. В чуждоговоряща страна единствената дума, която произнасяше на човешки език беше ''мама''.
Сега на възраст от 19 години свободно говори 3 езика и хич не е глупав.

# 154
  • Най-красивата страна
Аз на такива агресивни майки им отговарях,че съвети приемам само от педиатъра.

# 155
Виждала съм жени да обиждат брутално други жени в подфорумите за диети и отслабване.
Моят единствен шок беше в здравослония, някак очаквах по-информирани и сериозни отношения между хората. Питах нещо за лечебния глад и една жена директно ми каза да ходя по-добре и да отслабвам - след един единствен мой въпрос. Бях 50 килограма на 168 см, 52 през живота ми съм минавала като бременна и наистина исках да прочета нещо информативно на тази тема. Никога повече не питах нещо там, защото хората не ми се сториха интересни, иначе не ми е било обидено. Беше ми по-скоро смешно що за ниски топки действат наперено, а аз имах респект от самия отдел. Защо е било така не знам Smiley

Та по същия начин и с всички други форуми, коментари, социални мрежи - аз си научих урока от първите ми години участие във форума. Чета, размислям дали ми е полезно, ако не - подминавам. Не мога автоматично вече да подхождам към всеки изказал се като към авторитет. Правила съм го едно време, когато за първи път се сблъсках с толкова много различни хора и мнения. Бях една любезна, мила.. Навън не ми беше познато, все си приличаме по нещо  с моите контакти.

Та търпение само и нищо вече няма да ти се струва агресивно, Alichka.

# 156
Мен директно ме баннаха от майчинска ФБ група, защото си казах, че родих със секцио по желание, не съм кърмила пак по мое желание и често оставям детето при бабите или с детегледачка, за да мога да си почина, да отида на спа или друга глезотия, че дори и на романтичен уикенд с бащата 😁
За протокола, понеже и тука вероятно някоя ще изскочи да пита защо ми е това дете тогава, като още искам и аз да се чувствам добре и човек, пояснявам: обичам си детето и през огромната част от времето аз се грижа за него, при това с огромна любов и удоволствие, тъкмо защото и аз се чувствам добре и обичана.

# 157
  • София
Съвсем наскоро преживях ужасяващо над 30-часово раждане, след което единственото, за което мечтаех е секцио. Просто си представям някоя да дойде да ми се обяснява и да ме съди. Ще я изям с парцалите. 😀

# 158
И моето първо раждане протече по този начин и като настъпи моментът за втрото бях в ужас. А в началото на девети месец ми казаха, че бебето е вече 3300, но докато минат седмицте до края ужасно се притеснявах, да не се наложи да раждам нормално. За моя радост лекарят също взе решение за секцио, малкият беше 4370 роден, та хич не ми пука кой какво мисли за секциото. А за кърменето - нямаше наяждане това дете, кърмех през половин час, та в края на първата седмица казах - край. Хич и не съжалявам нито за секциото, нито за кърменето, чувствахме се прекрасно и двамата. А кой какво си мисли си е лично негова работа.

# 159
Ако си същия човек в момента, какъвто си била и преди да родиш, значи нещо не е наред в цялата схема.....
Абсолютно същия човек съм си и след появата на детето. Моля те, обясни ми какво не ми е наред?

# 160
За мен, по принцип, е нередно да се неглижираш тотално след появата на бебчето... Да, то е най-важното същество на земята, но ще бъде ли щастливо то, ако майка му е изтощена до безбожие, не се чувства добре, пренебрегва мъжа си, себе си. Сакън да не ида на маникюр и да не си оправя косата, че детето ще е пренебрегнато.
Сакън да не отида на почивка с ММ и да си обърнем внимание само на нас, че детето ще е пренебрегнато.
Ми, според мен пък  детето е щастливо, когато майката е щастлива.
Ако си на ръба на нервна криза, ами дай си почивка, щом имаш тази възможност. И не, това не те прави жесток егоист, щом имаш тази възможност - защо да не се възползваш. Всяка крайност е лоша според мен. Прекаленото себеотдаване и обратното.
Майката е майка, но все пак е и човек.

# 161
Съвсем наскоро преживях ужасяващо над 30-часово раждане, след което единственото, за което мечтаех е секцио. Просто си представям някоя да дойде да ми се обяснява и да ме съди. Ще я изям с парцалите. 😀
Това е друго, не вярвам някой да оспорва ползите в такъв момент от секцио. Докато аз просто исках да си спестя тези мъки и по желание се подложих на секцио. И всичко мина леко, възстанових се за броени дни и бях като нова. Според някои майки, непростимо е да не се измъча и да си избера направо лекото - леко за мен, защото историята познава и много мъка след секцио. Всеки случай е индивидуален и аз съм щастлива с избора си, вероятно затова не ми пука кой какво ще си помисли. За кърменето също съм директна, не исках, не кърмих, изумих се колко народ поиска да ми набива канчето, но толкова, не съм била засегната.

# 162
О, мамешките групи във фейсбук... Най-ужасната агресия, най-запомнящите се прояви на кокоши канибализъм, които съм виждала в интернет, бяха точно в групите за кърмене, захранване и бебеносене. Страшна работа беше, а нищо чудно и още да е така.

# 163
Аз се разминах на косъм с първото си дете от мастит. В продължение на седмица поддържах температура от 40 градуса с напълно запушени млечни канали и много болезнени гърди целите на буци. Добре че дядо ми беше акушер-гинеколог, та покрай неговите съвети избегнах операция. Такъв ужас съм преживяла наравно с недоспиването и изтощението, че разбирам идеално жени, които не искат да кърмят. Така че не можеш да съдиш някой само заради едната приказка из форумите!

# 164
  • France
О, мамешките групи във фейсбук... Най-ужасната агресия, най-запомнящите се прояви на кокоши канибализъм, които съм виждала в интернет, бяха точно в групите за кърмене, захранване и бебеносене. Страшна работа беше, а нищо чудно и още да е така.
Защото единствено майчинството слага на едно място съвсем различни жени, който по никакъв друг повод не биха си комуникирали. И се почва едно сравнение и съревнование между тях, а те цял живот са тичали на съвсем различни писти.

Общи условия

Активация на акаунт