ОСМИ клас 2020/2021 - Великденска отмора и морски широти - във ОСМИ КЛАС е време за стоплящи мечти!

• 31 183
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Не. Медрол да е било...Или греша?Познато ли ти е?

# 91
Да, и Медрол също, но той е по схема. Постепенно се намалява приема.

# 92
  • София
Медрол? Ама това е някакво много силно нещо. Възрастният баща на мъжа ми го пие - дали беше за артрита или за някое от другите му заболявания (проверих - не, заради проблемите с белите му дробове е явно) и верно е тежка артилерия със супер сериозни странични ефекти.

# 93
  • Sofia
Не е Медрол, той е кортикостероид, не се ползва току-така, а при сериозни заболявания по схема.
Противоалергични - Зиртек капки/таблетки, Ксизал капки/таблетки, Фортекал, Кларитин, Аериус.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 22:16 от Vesana

# 94
  • Някъде в Европа...
Миналия ден от аптеката ми дадоха Ефестад вместо Аериус, (изписаха го заради поддутината на набора под мишницата..не знам дали ви казах - изследванията са "бомба", педито смята, че е или от кърлежа, или от Тетануса, или от раната на пръстта, изписа Зинат и Аериус)...Та в аптеката им казах, че не ми се дават толкова пари за Аериус при положение, че не смятам да пие толкова таблетки и ми дадоха Ефестад -10 табл за 2.70...Пише същото каквото пише на листовката на Аериус

# 95
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ред, преди 2 седмици с колелата, Ема нещо я ухапа долу на глезена, по същия начин - боду се, беше червено поне 1 седмица, после започна много да я сърби. Според мен е някакъв паяк, защото като ходим на планина често й случва да я нахапят именно паяци. Нищо не съм й давала, мина й, но 1 седмица много я дразнеше.

# 96
Наборът, като по-малък, така го хапеха комари ли, мушички ли, и аз не знам, но огромни комбали му ставаха на мястото на ухапаното. Подуто, боли, после сърби. Не знам какво беше това нещо. Все той беше изяденият, по останалите ни по-рядко имаше. Наистина обаче е много болезнено и страшно сърбящо.
А миналата пролет аз се нажулих на някакви отровни треви или храсти. Бяхме по Коджа Кая. На следващия ден гледам драскотини на единия ми крак, но хич не им обърнах внимание, все пак бяхме по камънаците, реших, че съм се одрала някъде. След 2-3 дена драскотините се покриха с едни мехури, като изгорено. Тогава разбрах, че нещо не е наред и взех да мажа, но явно беше късно. Още имам лек белег на място. Какво беше това чудо, за да се получи толкова дълбоко изгаряне, не ми стана ясно.

# 97
  • Между гори и планини
Моите мъже и двамата са алергични към ухапвания, а тук на село и конски мухи се намират. Ако нещо ухапе мен - сърби 2 дена и забравям, при тях е жестоко подуване, пъпка върху пъпка. И уж е студено за комари, летят лястовици и прилепи, но миналото лято ги изядоха. Джи пи-то беше предложила инжекция с дълго действие, Сега се бие и действа цяло лято, като неутрализира ухапванията. Но преди на черният дроб. Иначе пият антихистамини (мъжът ми носи от САЩ), мажа, има сини лампи в спалните. Биха му само веднъж такава инжекция,  лятото в което дойдохме. Нещо жив го изяде. Оказа се, че в новия матрак има дървеници. Викахме фирма, пръскаха и ги изчистихме,  преди да са плъзнали навсякъде.

# 98
  • софия
Запазих юлско море в Лозенец. Да видим дали ще ни отвее там вятърът. Жената, с която говорих по телефона, беше неочаквано любезна.

# 99
  • Отвъд алеята зад шкафа
А аз запазих още един лагер на Ема, този път с каяк. Към същата агенция запазих и за нас с ММ, преходи с палатки.

# 100
За мене това са най- естествените въпроси за възрастта. Аз си спомням, че основните ми вълнения на тази възраст бяха около смисъла на живота въобще и на собствения ми живот. Имам ясни изкачвам как изкачвам стълбите в училище и си мисля защо го правя, накъде отивам. В психологията това се наричало криза на идентичността и е характерно за юношеството. Пише го в учебниците за осми клас по философия:)

Такива въпроси, за общия смисъл, с най-разнообразен характер, си задават дори децата в детската градина, докато зяпат в тавана и броят шарки по пода и тапетите в обедната повичка, когато ги натискат да спят по леглата, а те от години не могат. Smile Моите спомени от градината са такива. Разликите варират във възрастта не по смисъл, а по форма и изказ.
Тук, вече сериозно, проблемът, който бе повдигнат, е друг - има по-чувствителни деца, за които годината и горница манджа с образованието и живота им ги скапа емоциолано, психически и интелектуално и които вече дават заето, както няколко души откровено споделиха тук, а ги има такива много повече реално.
Моето дете е леко перде /тук говорим за темперамент и характер, не за друго, макар че и при такива хора има негативно отражение ситуацията, макар и не толкова ясно видимо/, но хората и децата са различни и за някои този изкуствено създаден и поддържан изключително дълго време проблем е причинил вече неимоверни щети, които са изключително трудно поправими, дори и още утре нещата да се поставят, както е редно, на място. Много работа ще се отвори с истински проблемните случаи. А тези, с които няма да се работи /които у нас ще са отново болшинство/ ще си носят кръста с проблематиката до живот. В Нидерландия в момента часовете на психолозите  и психиатрите са заети вече за месеци напред. У нас такава грижа просто не се предлага, въпреки че при нас именно децата пострадаха най-много. А е нужна. Ако я има - тя е високо платена за средния гражданин и почти никога не се покрива по каса. Все още минава за лукс и глезотия.

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 11:26 от Judy

# 101
Аз пък да ви се оплача ,защото съм направо бясна и не съм хукнала към ХЕИ само защото не разполагам с доказателство.Вчера Ран отиде на у-ще,а днес се връща с...карантина за 10 дни.До тук добре,но какво се случва в действителност - девойка от класа е с положителен тест и......родители на други деца са вдигнали скандал,че същата девойка преди 3-4 дни си е качила в сторито тест и то положителен.Как нейните родители я изпратиха на у-ще и не помислиха,че съсипват останалите.То е явно,че има и други замесени в случая съученици,които са и дали акъл да спасят изпитването в прсъствените дни,но умът не ми побира как родителите и са проявили такава безотговорност.И как днес вече има официален тест +? Ран ,само дето не плаче , трябваше  вечерта да се яви на изпит за следващо кю в кендото и е направо разбит.Няколко пъти отлагат този изпит и....отново фал.Май трябва да се започне с лекуване на психиатричните отклонения първо на родителите ,а след това на децата.Те са за глоба и то от солена по-солена.Сега поставих задача ,ако някой има скриншот да ми го изпрати.И съм в ХЕИ с искане за разследване на случая и ..глоба.

# 102
  • Между гори и планини
Успех! Наистина ужасна безотговорност от страна на родителите на малката кифла 🤬😡

# 103
А те могат да твърдят, че не са знаели, че ... дамата е отишла за тест и че не знаят и за резултата. Просто веднага си представих ситуацията.

"То е явно,че има и други замесени в случая съученици,които са и дали акъл да спасят изпитването в прсъствените дни,но умът не ми побира как родителите и са проявили такава безотговорност."

Какво ли не прави тоз народ да се измъкне. Като че ли с едно оттърване от ужасните присъствени контролни ще оправи живота си занапред. Циркът е наистина голям. Само дето не е смешен.

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 15:30 от Judy

# 104
  • София
Ами подайте сигнал. Ако е била с положителен тест и е била под карантина, би следвало да носят родителите отговорност за това, че са я пуснали на училище.

Общи условия

Активация на акаунт