Възможно ли е да се върне изгубен интерес?

• 12 449
  • 223
  •   1
Отговори
# 120
  • волно калдъръмче
Феникс, така би било етично, а не че е задължително момъкт да се обяснва. Не му се водят тежки разговори - отсунал се е. Момата трябва да черпи, че така лесно се е разминала.

# 121
Не разбрах защо се чувствате, като идиотка ? Аз поне не виждам човекът да се е държал зле и да ви е унижил. Това, че вие се чувствате, като такава си е ваш проблем. Вземете мерки, посетете специалист, не е нормално да се чувствате така, защото нищо лошо не е станало.

# 122
  • Агент под прикритие
Феникс, така би било етично, а не че е задължително момъкт да се обяснва. Не му се водят тежки разговори - отсунал се е. Момата трябва да черпи, че така лесно се е разминала.
Тези т.нар. "тежки разговори" често водят до генериране на значително количество драма.
Всеки има пълното право да се опита да я избегне, особено ако практиката му/и дотук е, че повечето такива разговори са завършвали с такава
А някой да се сърди на /брандира човек, който не се е държал според неговите очаквания или най-малко защото ценностите им системи не съвпадат, е все едно да се сърди на небето, когато започне да вали.

# 123
Не разбрах защо се чувствате, като идиотка ? Аз поне не виждам човекът да се е държал зле и да ви е унижил. Това, че вие се чувствате, като такава си е ваш проблем. Вземете мерки, посетете специалист, не е нормално да се чувствате така, защото нищо лошо не е станало.
Защото когато действително нямаш интерес към комуникация с някого, с когото доскоро си имал голяма такава, на всички нива, е някак .. редно, ако го уважаваш поне, да си кажеш - не желая да те виждам повече защото така и така. Това е ако го уважаваш. Чувствам се като идиотка, защото се заблудих, че след отношенията, които имахме, ме уважава поне дотам, да си каже че не желае повече да комуникира дори с мен.

# 124
  • волно калдъръмче
Драма не е задължително да се случи. Но пък кой се навира зорлен между шамарите, когато му е насран гъза.

# 125
  • София
Тези т.нар. "тежки разговори" често водят до генериране на значително количество драма.
Всеки има пълното право да се опита да я избегне, особено ако практиката му/и дотук е, че повечето такива разговори са завършвали с такава
А някой да се сърди на /брандира човек, който не се е държал според неговите очаквания или поне защото ценностите им системи не съвпадат, е все едно да се сърди на небето, когато започне да вали.

Тоест, поради предишен лош опит, ще накажеш нов човек, който може би изобщо няма такова поведение?

За мен има някакви норми на коректно отношение към човека отсреща. Разбира се, признавам си, че и аз не винаги съм успявала да ги спазя, понеже отрязването на човек не е лесна и приятна задача. Но колкото и трудно да ми е било, когато сме имали някакви отношения вече, смятам че минимумът е да му кажа как стоят нещата за да може да продължи напред. А не да се крия като мишка, а той да се сеща, щото на мен ми е неприятен разговорът.

# 126
  • волно калдъръмче
Опитът на ергена е различен от опита на възрастния. Единият по правило иска да получи отношение, каквото сам той е готов да даде. Другият много добре знае, че никой не длъжен да отговаря на очакванията му.

# 127
Защото когато действително нямаш интерес към комуникация с някого, с когото доскоро си имал голяма такава, на всички нива, е някак .. редно, ако го уважаваш поне, да си кажеш - не желая да те виждам повече защото така и така. Това е ако го уважаваш. Чувствам се като идиотка, защото се заблудих, че след отношенията, които имахме, ме уважава поне дотам, да си каже че не желае повече да комуникира дори с мен.
Ама вие малко като пияниците - "ти мене уважаваш ли ме?"
Това, че човекът не желае да ви дава обяснения си е негово право и изобщо не значи, че не ви уважава.
За какви отношения и обяснения настоявате ? Та вие дори не сте имали връзка, нито сте били интимни ? Човекът има право на избор.

# 128
  • София
Бая пъти са били интимни, пък каква връзка е било, друга тема. Иначе аз под тоя принцип "никой на никого нищо не дължи" не се подписвам. Това значи да приемаш всякакви издевателства върху себе си за нормални. Но приемам, че коректното отношение изисква качества, и когато установя липсата му (им), чао. Ето тук вече мога да се съглася, че няма как да очаквам някой, който видимо не може или не иска, да отговаря на очакванията ми.

# 129
Ама вие малко като пияниците - "ти мене уважаваш ли ме?"
Това, че човекът не желае да ви дава обяснения си е негово право и изобщо не значи, че не ви уважава.
За какви отношения и обяснения настоявате ? Та вие дори не сте имали връзка, нито сте били интимни ? Човекът има право на избор.
Да ви питам, имате отношения с даден човек 6 месеца, и интимни такива, и приятелски такива - да си споделяте, да си помагате и тем подобни. Случва се нещо, нещо ви променя рязко настройката, ще се покриете и ще го блокирате без да му кажете дума ли е правилния вариант?

# 130
Човек, който не си стои ни зад думите с действия, ни зад действията с думи, за какво ти е? Не го мисли. Светът е място, пълно с хубави хора. Ще срещнеш.

# 131
Hе, това за мен е мишкарство, не уважение към отсрещната страна и бягане от отговорност.
Малко мъже за съжаление имат топки на днешно време.

# 132
  • Агент под прикритие
Тоест, поради предишен лош опит, ще накажеш нов човек, който може би изобщо няма такова поведение?
Разбирам те отлично. И аз разсъждавах така.... преди почти 20 години. Simple Smile

# 133
Hе, това за мен е мишкарство, не уважение към отсрещната страна и бягане от отговорност.
Малко мъже за съжаление имат топки на днешно време.
На най-елементарно ниво си е въпрос на самоуважение. Оттам тръгва и уважението към останалите.

# 134
Все някога, в някой разговор са казани думи, в които се крие отговора. Не вярвам в това, че перфектни отношения се прекъсват ей така от нищо и за нищо. Може само в твоите очи всичко да е било толкова идеално, а според него да е имало основателни причини за раздяла. Съгласна съм, че директното съобщаване  се избягва ако едната страна е сигурна, че ще последва ненужно и излишно драматизиране от страна на другия и влизане в безкрайни безполезни и затормозяващи и за двамата обяснителни режими.

Общи условия

Активация на акаунт