Отговори
# 675
Честито, бебче! Да е здрав 🍀

Аз все повече си мисля , че ще родя днес или утре ама може и да бъркам 😀 имам контракции вече от 2 часа, които не отшумяват като друг път ама пусто така и не успявам да ги засека. С баткото нямах контракции до последно, чак след окситоцина ама тогава бях в болницата и беше друго. ММ се бъзика да изчакам поне докато заспи детето и тогава да ме кара в болницата 🤣

Може ли да ми кажете как се засичаха контракциите? От началото на първата до края й? Или?

# 676
Темата започна да се пълне с хубави новини вече. Честито на родилите мамчета, с пожелание за благословени от Бог деца, да ги дари със здраве, разум и имат безгрижно и весело детство 🙏🥰💙💗

# 677
Честито на всички мами, чиито бебенца се появиха вече на този свят ❤️💙 Да са ви здрави и щастливи!
Аз си ви чета редовно, но все си намирак задачи и не съм писала отдавна. Страхотни предложения за нови заглавия на темата ☺️
От вчера вече съм в 9ти месец ☺️ Днес бях при АГ - бебо е вече 2800 гр. Надолу с главичката си стои. Утре пък съм на тонове за пръв път . Интересно ми е какво ще се случи. АГ каза, че все още е високо бебчо и май не мисли скоро да излиза, което е добре. Терминът ми е за 11.07.
Напазарували сме всичко вече. Започнах да си подреждам креватчето и чекмедженцата към него. Много ми е хубаво да се занимавам с това . От утре почвам да си оправям и багажа за родилното, купила съм всичко, само трябва да го обединя на едно място. Абее с две думи - щастливи моменти 💙☺️

# 678
Мили момичета, наминавам само с радост да ви кажа, че днес с планирано секцио (37+3 г.с) се роди нашият син Даниел Blue Heart той е наистина сбъднатата ни мечта, прекрасен е, 3.240кг, 51 см. Заради кръвното се наложи да планираме по-рано секциото, а и бебчо вървеше по-големичък. Вече се възстановявам, даже се раздвижих веднъж, след малко пак. Видях го съвсем за малко днес, надявам се утре повече.
Честитоо🐣да ви е здрав, щастлив и благословен 🍀🤗

# 679
  • Варна
Мари,честита радост 🎉🥰❤️🍀
Да е много здрав и щастлив. Страхотни мерки 😍 Бързо възстановяване на мама🥰

Хелти,да ни държиш в течение,че за момент си представих,че съм на твое място 😁 Успех ако тръгва раждането 😍. Аз също с баткото усетих що е контралция чак след окситоцина и сега не знам какво да следя
Мисля,че се засичат от началото до края на самата контракция и времето по между им.
Ако самите контралции се увеличават като време,а времето между тях се скъсява,значи...
Поне така мисля,че е,но може някой по запознат да каже 😊

# 680
Честито на мамите! Да са ви живи и здрави бебчетата! 💕🍀

Аз утре влизам в 37г.с - Спрях магнезия от 36г.с и нямам никакви признаци за предстоящо раждане, не усещам и подготвителни контракции.
Имам ужасна болка в китката от седмица и нещо и мисля да си взема някакво мазило за облекчаване, но се замислих да не би да са противопоказани. 🤔 Знам че загряващите не са ок, защото може да предизвикат контракции, но то това би трябвало да е при болка и мазане в областта на кръста, за китката не би трябвало да има проблем. Някоя от вас ползвала ли е някакъв обезболяващ гел?

# 681
Мари честито бебче! Да ти е жив и здрав! ❤🎈🥳🥳🎈❣⚘⚘❤

# 682
mary_123, честито да ти е момченцето! Blue Heart Бързо възстановяване на теб и много хубави моменти оттук насетне в новото начало! Flowers Four Leaf Clover

# 683
Честита радост, Мари! Бъдете здрави !

Момичета имам въпрос. Боли ли ви кръста? Особено вечер, едвам ставам от леглото. В 34 седмица съм, качила съм 9кг. тежи си, но чак толкова..... Пия магнерот 4 по 1.

# 684
Честит да е Даниел, да ви е жив и здрав! На мама бързо възстановяване!

Аз от вчера (36г.с+2 дни) спрях магнезия и вече си чакам. Вчера бях и на консултация с израждащият лекар, според него няма никакви показания за секцио (както твърдеше лекаря по ЗК). Бебка е много ниско вече, водите леко понамалели, но все още в норма, плацентата зрее,но и тя има накъде докато стане 3 степен. Вече не върви 3-4 седмици напред, а 2 седмици, което леко ме поуспокой. Изрично ме питаха дали искам секцио, но аз категорично отказах щом няма никакви препятствия за сега. Докато бях вчера в родилното две жени раждаха и така викаха, че леко ме стреснаха.. (първа бременност ми е). От другия понеделник съм на тонове вече при избраният от мен лекар, но според него може би до към края на този месец най-дълго ще издържа (термина ми е на 10-ти юли).
Аз честно казано нямам търпение да се срещна вече с моята малка мечта  Gift Heart

# 685

Момичета имам въпрос. Боли ли ви кръста? Особено вечер, едвам ставам от леглото. В 34 седмица съм, качила съм 9кг. тежи си, но чак толкова..... Пия магнерот 4 по 1.

Честито на новите ни майки в групата!!!!🥰🥰да са ви живи и здрави малките бонбони!!!!
И стискайте палци на нас чакашите всичко да е Ок😘🥰😘!!

Ох и мен кръста вечер доста започна да боли. А вчера и корема но не мога да разбера дали бяха контракции… ходех превита на две! И взех и няколко нош па!Но не бяха усещанията като менструални, по различни… не мога да ги определя. Не болка за умиране, но си беше неприятна. Аз съм 34/35 седмица, но обаче съм +15 кила🙈🙈🙈😓!!!
Иначе, аз съм с планувано секцио за средата на юли и от две седмици си дигнах дозата на магнезия на 2х2 на ден. Та затова и тези болки не бяха като крампи, но ми е първа бременност и незнам дали са така наречените подготвителни контракции. Днес съм на тонове и ще разпитам!

# 686
Подготвителните не болят, само е стягане и са некомфортни. Кръстът и мен ме боли от време на време, но като цикъл, а не пренатоварване.

Честито на новите ни майки в групата!!!!🥰🥰да са ви живи и здрави малките бонбони!!!!
И стискайте палци на нас чакашите всичко да е Ок😘🥰😘!!

Ох и мен кръста вечер доста започна да боли. А вчера и корема но не мога да разбера дали бяха контракции… ходех превита на две! И взех и няколко нош па!Но не бяха усещанията като менструални, по различни… не мога да ги определя. Не болка за умиране, но си беше неприятна. Аз съм 34/35 седмица, но обаче съм +15 кила🙈🙈🙈😓!!!
Иначе, аз съм с планувано секцио за средата на юли и от две седмици си дигнах дозата на магнезия на 2х2 на ден. Та затова и тези болки не бяха като крампи, но ми е първа бременност и незнам дали са така наречените подготвителни контракции. Днес съм на тонове и ще разпитам!

# 687
Честито на новите майки в групата! 👼🏻 Да са ви живи и здрави малките бебоци! Бързо възстановяване на вас! ❤💙

# 688
  • Варна
SummerStorn ,Ако четеш..как сте? В къщи ли е вече първенеца на групата?

# 689
Момичета, минавам, за да се похваля, че вчера на 14.06. се роди моята дъщеря Елия! Heart Eyes 2800гр., 49 см.  Роди се в 37 г.с. + 2 дни с планирана индукция заради моята холестаза.  Още не мога да повярвам, че е тук, а до вчера беше в корема ми. Самото раждане се случи по-леко отколкото очаквах - за около 6-7 часа общо като не усетих почти никакви болки, защото на 5 см ми сложиха епидурална (почти веднага след пукането на мехура) и накрая с 5-6 напъна се появи малката принцеса. Е, наложи се епизиотомия, защото иначе щях да се поразкъсам лошо, та сега едва си сядам на Д-то, но и това ще мине Grinning Пожелавам успех на всички очакващи мамчета! Изживяването е велико, а епидуралната упойка също! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт