/, но в крайна сметка беше нормално раждане. Зебрите не правят клизма, да знаете. Мен лично малко ме притесняваше този въпрос, ако искате може да сложите някоя свещичка предварително за "прочистване", ако не все тая им е. Питах изрично, за тях е излишен стрес за майката с недоказана ефективност. Другото е, че ми даваха да пия вода /знам, че навсякъде в БГ забраняват, но те по малки глътки, няма проблем за анестезията, за да ме шият ме сложиха под пълна упойка/. През цялото време обясняват какво се случва, всяка интервенция е със съгласието на родилката. Аз не успях да ползвам упойка, заради спецификата на процеса в моя случай, но иначе си слагат де. Много са внимателни и отговарят, ако нещо ви притеснява по време на раждането, преди и след това. Бащата при нас преряза пъпната връв, имаше отложено клампиране изобщо освен разкъсванията всичко мина по план. След като приключиха с шиенето ме свалиха в стаята ми, бебето вече ме чакаше там с таткото и я сложиха на гърда. Вечерта на раждането няколко пъти минаха да ме видят, да ми обяснят някакви неща, следващите дни идваха по веднъж на ден, но ако имате въпроси конкретно за тях можете да звъните и да питате. Аз лично останах много доволна и от болницата, храната не беше никак лоша, имаше самостоятелен санитарен възел, беше адски топло в стаята. Реално следродилната грижа си е основно от болницата, но акушерките са млади и отзивчиви. оставят номер на който можете да се обадите при проблем, на мен не ми се налага да го ползва. Бебето беше с мен през цялото време, взимаха я сутрин за прегледите и вечер за къпане. Аз лично съм най очарована колко лесно ми се получи кърменето и го отдавам основно на Зебрите, много са ангажирани с този процес, а никой от болницата не ми натрапваше бутилката за което съм страшно благодарна. Лекаря ми също минаваше най-малко по веднъж на ден да ме види как съм. Ако искате нормално раждане с нормална следродишлна грижа и нормално отношение в целия период с две ръце препоръчвам Зебрите. А и забравих полага ви се в пакета посещение от акушерка в къщи. Пламена беше нашата, не знам има ли друга. Страхотна жена, обяснява какво да правим с бебето, как да го държим за да го успокоим ако плаче много, как да къпем или мием само дупе, отново помага за кърмене като показва някоя различна поза, ако ни интересува, как да сменяме пелени без да сгъваме бебето за да не повърне и т.н. Даже ми обасняваше за мен самата като родилка какво би било полезно като грижа за шевове, хранителни навици, движение, разходки и т.н. Надявам се да съм била полезна, ако ви интересува още нещо съм насреща. Препоръчани теми