Акушерски кабинет Зебра

• 14 251
  • 85
  •   1
Отговори
# 75
[quote author
    =Confessor link=topic=1329790.msg49968679#msg49968679 date=1752525978]
    Ако някой знае някъде да чакат повече, да каже. Но по това, което съм чела, повечето и толкова не чакат... Това с натискането на корема е някаква много отчаяна мярка, когато не се получава, и ако наистина е било твърде рано и са били притиснати да действат, изглежда оправдано в някаква степен. А в доста болници си го правят редовно все още. Astonished И пак, по-добре от секцио...
    Аз затова се надявам да не ми преместят термина напред, защото бебето върви голямо, за да си имам повече време преди да започнат да ме притискат. Rolling Eyes
    За тези, които са се следяли при външен АГ, искаха ли ви да се прехвърляте накрая, или някак съчетавахте нещата? В последните седмици ходили ли сте на преглед и при следящия, или само при зебрите?
    [/quote]
    Не съм се прехвърляла, ходих при следващия ми бременността докато не разбра, че няма да раждам при него. (Около 2 седмици преди термина) При зебрите само на тонове всяка седмица и никакви прегледи след единствения ми в 36та. Аз и не съм искала, все пак всяка седмица ме преглеждаше друг лекар. Наистина никъде лекарите не чакат, подтикват жените за секцио с глупости като, тесен таз, увита пъпна връв, бебето е много голямо, не е слязло достатъчно ниско.. Нали чета по групите причините за "планирано секцио". А ако случайно някоя иска естествено на място я убеждават, че се налага да я срежат и си измислят причини, после казват " спешно секцио "

# 76
    Здравейте, как се ориентирахте при кого да се следите и родите - д-р Мазнейкова или д-р Кобаков?
    Също, виждам, че прегледите им са по 15 Минути. Това не е ли малко за преглед?
    Първа бременност ми е и всичко ми е объркано, благодаря предварително за отговорите и насоките!

# 77
    Здравейте, как се ориентирахте при кого да се следите и родите - д-р Мазнейкова или д-р Кобаков?
    Първа бременност ми е и всичко ми е объркано, благодаря предварително за отговорите и насоките!
    Няма значение при кого, при мен Мазнейкова дойде след като родих да ми махне останалата плацента и да ме прегледа дали всичко е наред. По време на раждането бяхме аз мъжа ми и една акушерка. Това са професионалисти, които знаят какво правят. Акушерките там са повече от лекари.

# 78
    Благодаря за мнението, но моята бременност не се води нискорискова, затова трябва да се следя при лекар, препоръка от самите Зебри.

Момичетата, които са следили цялата си бременност, как избрахте и какви са ви впечатленията? 15те минути за преглед достатъчни ли са?

# 79
    Благодаря за мнението, но моята бременност не се води нискорискова, затова трябва да се следя при лекар, препоръка от самите Зебри.

Момичетата, които са следили цялата си бременност, как избрахте и какви са ви впечатленията? 15те минути за преглед достатъчни ли са?

Аз се следях на няколко места, по-сигурно ми беше така. При др Кобаков защото исках да раждам със Зебрите, да познавам доктора, просто ми се струваше по-добра идея да съм при мъж, а и съм предубедена към дъщерята на собствениците на болницата. А и исках да се следя и по ЗК, а той работеше и по ЗК.
    За мен лично прегледите не бяха достатъчно подробни, разбираемо е предвид натоварения му график. Неведнъж съм чакала по 1ч и повече.

# 80
    На всичките ми предни прегледи 15 мин са били мираж - тази, която ме следи, ме претупваше за 5-6 минути. Grinning
    Голяма консултация имате от Зебрите - с тях са по час почти консултациите. При самите лекари прегледа е кратък сравнително, но винаги са ми отговаряли на въпросите.
    Аз родих при д-р Кобаков и само хубаво мога да кажа за него.
    Също съм много доволна от следродилните грижи - 3 пъти ходих първите 40 дни на преглед и всеки един път ми обърна много внимание и го вписа като следродилна консултация без дори да ми вземе пари.

По време на самото раждане с вас се занимават основно Зебрите, но лекаря е на линия. Така че ако има усложнение и разбира се, вече накрая като наближи окончателното изгонване на плода, встъпва и си върши работата. При мен човека дойде рано сутринта в неделя, така се случи. Беше на линия за самото раждане накрая, родих плацентата, заши ме. През по-голямата част от раждането бях с Ира и Йоанна - там думи нямам колко съм благодарна за отношението и вниманието, и търпението.

# 81
    Брей, час при Зебрите... Или много са подобрили услугата, или много са Ви харесали.

# 82
    Брей, час при Зебрите... Или много са подобрили услугата, или много са Ви харесали.
    Ами час съм имала 2 от консултациите (първата и тази с документите). Иначе по около 40 мин бяха ежемесечните, аз не очаквам повече, а и то нямаше какво да питам толкова. Курсът им също е доста подробен и то отпадат много въпроси.

# 83
    Знам, Гугъл, не беше нападка към теб. 2 деца имам, второто раждано при тях. Мен лично доста ме претупваха.

# 84
    Знам, Гугъл, не беше нападка към теб. 2 деца имам, второто раждано при тях. Мен лично доста ме претупваха.
    Може би зависи и колко натоварен период се е паднал. Аз родих февруари и останах с впечатление, че не беше лудница от бебета и раждания точно по това време.

# 85
    Много благодаря за отговорите! И аз клоня повече към Кобаков, не знам защо, вътрешно усещане.
    Също се чудех дали има смисъл да се следя на още едно място, но не знам дали има смисъл 😅
    Моят репродуктивен специалист ми препоръча съвсем други лекари за следене и раждане, но аз от години съм си харесала Зебрите и искам да опитам да родя естествено с тях.. пък вече накрая ще се види естествено или секцио. Наистина благодаря за включванията! 🌞🤍

Общи условия

Активация на акаунт