За и против съжителство с родителите

• 14 388
  • 512
  •   1
Отговори
# 405
Днешните свекърви и тъщи масово вече не гледат внуци (лични наблюдения). "Гледат" ги по скайпа и им се радват от там. За това и много млади жени са неприятно изненадани, че тъщите (та дори и майките) им си гледат кефа и не им помагат. На мен също деликатно ми беше обяснено, че ако родя сама ще си гледам детето, нищо че аз съм била хвърляна на всички възможни забавачки и баби. Та оставете я тая илюзия с работните и помагащи тъщи и свекърви - това поколение в момента е над 80 годишно и ще бъде последно.

# 406
Отплеснахме се Smile

Да напомня - нямам никакво намерение (ако някой ден имам гадже/жена) да живеем при каквито и да е роднини, изключено е (дори и в една къща, било то и на различни етажи). Знам, че в селата и малките градчета на някои места има такава практика и за немалко семейства явно работи (ако се разбират хората, доколкото може), а отстрани изглежда като голямо сплотено мини-общество (чувал съм, че в Италия, например, си падат по този тип съжителство на няколко поколения на едно място, не знам доколко е така). Всеки намира вариант за себе си, светът е шарен.

# 407
Ти намерение може да нямаш, но как смяташ да го осъществиш с жена и дете да не живееш при роднини, след като сам не можеш да се оправяш с разходите? Не си в началото на трудовия си път, че да очакваш някакво повишение на доходите през следващите години. Досега щом няма такива индикации, надали ще има и занапред.

# 408
Еми няма да има жена и дете и проблем няма и..нали и аз това му казвам, да не ги мисли нещата в живота в тая посока...това с жената и детето, не е за всеки, не е нужно, не е и задължително....

# 409
Не е нужно да си разваляте съня с такива въпроси Smile

Никъде не съм казал, че не мога да се оправя с разходите. Казах, че в момента не мога да си купя жилище. Ако се намери някоя жена, която не държи да я издържам и да имам собствено жилище, а е снизходителна да живее под наем или да си купим заедно собствено, без това да ѝ пречи на величайшата особа, може и да се получи.

# 410
Защо да не се получи, то всякакви хора има на този свят.

# 411
Единственият вариант да ти се получи, е да намериш някоя имотна или с много по-високи доходи от теб, което едва ли ще стане. Нали се сещаш, че като тръгне да ражда, ще ѝ спаднат доходите, и ти като не взимаш достатъчно, и тя, ако не взима толкова, че да се върне на работа след първата година и да успява да плаща от своя доход и за детегледачка или частна ясла, и ипотеката, ще стои вкъщи да гледа детето и майчинството няма да ѝ стига и за вноската. Няма как да се разминат нещата без да издържаш жена и дете за известен период, ако жената е на твоето финансово ниво. А ти дори и в сегашното си положение нямаш спестявания. Аз не го виждам да справиш с наем или ипотека и жена в майчинство

# 412
Предишната ми приятелка взимаше почти 2,5 мои заплати. Това не е било повод за проблеми между нас.

Започвам да се чудя как хората с минимални доходи правят семейства/деца.

# 413
За чък-чук може и да няма проблеми, ама като гледам, не те е прибрала в нейната квартира, нито е тръгнала да ражда от теб. Две години е предпочела със съквартирантка да живее, но не и с теб, нито пък ти с нея да предпочиташ, вместо с родителите си. Това са неща, които се случват постоянно. Имат някакви връзчици жените с някой несериозен и нестабилен и като си дадат сметка, че годинките си минават и нито някакви сериозни чувства има, нито някакво желано развитие ще настъпи, прекратяват нещата, особено ако са се запознали с някой по-обещаващ.

# 414
  • София
Предишната ми приятелка взимаше почти 2,5 мои заплати. Това не е било повод за проблеми между нас.

Започвам да се чудя как хората с минимални доходи правят семейства/деца.
Един е проблемът и е съществен - бивша е Laughing

# 415
Ще живеете на семейни начала, ти ще ядеш козунак, защото си си купил, а тя ще обира трохите ?

# 416
Да, ако успееш да убедиш някоя с 2,5 пъти по-висок доход от твоя, да излезете на квартира или да си вземете обща ипотека, и да имате дете, може и да ти се получат финансово нещата. Но сигурно ще прехвърли майчинството втората година на теб, че взимаш малко и ще е икономически най-изгодно.

# 417
Концентрирайте се върху втората част на поста ми. А това с козунака не го разбрах, трупане на мнения или?

# 418
не е трупане на мнения, пука че ми дреме, но май ти това правиш ми се струва, разсъждения такива на 33, човек да се моли темата да е пързалка Smiley

# 419
Тогава само ти си знаеш какво се има предвид с някакъв козунак.

Общи условия

Активация на акаунт