За и против съжителство с родителите

• 14 382
  • 512
  •   1
Отговори
# 435

Стрино, в мнозинството от случаите съм поемал финансово нещата, точно защото съм кавалер, въпреки разликата в заплащането. Като казвам, че не мога да описвам в детайли тук над 2-годишна връзка, не е защото крия нещо, така че не е нужна духовитост Wink
Поемал си, защото живееш при майка си. Ако не живееше там, ще те видя какво ще поемеш. 
Разбирам, че не ти е приятно да осъзнаеш, че не е нормално още да си при мама и тате, че си инертен, неамбициозен да подобриш финансовото си положение и реално си неконкурентен на " пазара " на свободните, но вместо да подскачаш като ощипана мома тук, вземи се стегни малко и действай по някакъв начин да се случва нещо в тоя твой живот. А жена ще има ли, няма ли, това не е важно, важното е човек да се стреми към нещо по-добро заради самия себе си. И на всичката тая хубост се оказва, че си и емоционално студен и вторачен в лоши неща. Джакпот просто.

# 436
От моя не пасваше това например, че съм по-дебелокож и не много чувствителен. Не пасваше пиперливият понякога хумор. Не пасваше факта, че мога да гледам или да се интересувам от негативни неща, когато човек трябва да бяга от дявол от тамян от тях, за да не си "замърсява" съзнанието и да предизвиква лоши случки в живота си. И още други...

Стрино, в мнозинството от случаите съм поемал финансово нещата, точно защото съм кавалер, въпреки разликата в заплащането. Като казвам, че не мога да описвам в детайли тук над 2-годишна връзка, не е защото крия нещо, така че не е нужна духовитост Wink
Не, моля ти се, никой не се разделя с друг, защото след година-две открил, че е прекалено дебелокож и нечувствителен и не му харесва чувството за хумор. Звучи абсурдно. Допускам, че тези неща, които ги конкретизираш, са главните причини според теб, а са доста маловажни за една връзка, макар че имат значение за началния етап на привличане, дали да си направиш труда да видиш по-важните неща. Та тя или те е излъгала, или се самозалъгваш, че това са някакви вероятно причини за раздяла във връзка, която иначе си върви добре и е стабилна.

# 437
На който не му харесват изложените от мен данни, може да си измисли каквито пожелае. Имате пълната свобода, ако от това ще се почувствате добре : )

едит: на втората среща се заговорихме за професии и финанси и изрично споменах, че обожавам работата си и нямам намерение да я сменям за момента (цифри също дадох), така че съм бил максимално коректен

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 12:10 от unknown2021

# 438
  • София
Какво е това чувство за хумор дето след 2 години е започнало да пречи?
Не, нищо общо няма раздялата с живеенето при мама, кофти работата и липсата на каквато и да било амбиция. Нека си останем приятели 😀

# 439
Интересно ми е, какъв доход трябва да има в днешно време един млад мъж в София, за да има шанс за семейство с 1 дете? При условие, че няма жилище и ще бъдат под наем?

# 440
Не, моля ти се, никой не се разделя с друг, защото след година-две открил, че е прекалено дебелокож и нечувствителен и не му харесва чувството за хумор. Звучи абсурдно.
Пък на мен съвсем точно ми звучи. Освен ако и партньорката не е дебелокожа, няма как да стои с някой дето седи , гледа в една точка и единственият им контакт е ако той изрече някоя дебела шега по неин адрес. Младежът щом още си живее с мама и татко явно е свикнал да го обгрижват, а не той да обгрижва други. Направо да си търси някоя мадама със собствен апартамент и хоумофис, тамън тя ще е твърде заета за му търси чувствителност, пък и за него ще е по-лесно, ако не му хареса пак да се върне при родителите си както е свикнал досега.

# 441
Не, моля ти се, никой не се разделя с друг, защото след година-две открил, че е прекалено дебелокож и нечувствителен и не му харесва чувството за хумор. Звучи абсурдно.
Пък на мен съвсем точно ми звучи. Освен ако и партньорката не е дебелокожа, няма как да стои с някой дето седи , гледа в една точка и единственият им контакт е ако той изрече някоя дебела шега по неин адрес. Младежът щом още си живее с мама и татко явно е свикнал да го обгрижват, а не той да обгрижва други. Направо да си търси някоя мадама със собствен апартамент и хоумофис, тамън тя ще е твърде заета за му търси чувствителност, пък и за него ще е по-лесно, ако не му хареса пак да се върне при родителите си както е свикнал досега.

Точно така беше. Чудех се аз кой ни наблюдава постоянно как си прекарваме времето, а то бил/и потребител/и от форума.

# 442
Така. Това, че едно твърдение е факт, нещо, което технически е вярно, не го превръща в някакъв основен мотив за взимане на решения. Винаги леко се изненадвам как в началото за основен проблем дават някои някакви незначителни неща, които после се оказват не черешката на тортата, а направо някаква микроскопична частица от последната капка, която преляла чашата. Бил мължът албанец, а че бил женен за друга, с една сюрия деца, живеещ с цялата рода, бил агресивен... О, това са някакви дребни подробности, струва ли си да ги споменаваме изобщо. Не бил подарявал цветя, а че не си поглежда децата, пие като свиня и не може да се задържи на работа от пиене, пука ли му на някого? Само да беше подарил някое цвете за 8 март, и нещата щяха да са много по-розови.

Имал гадно чувство за хумор, не бил чувствителен... Е, сигурно е вярно, ама ако важните неща са наред, хората си го преместват от единия крачол в другия за такива дреболии.

# 443
Помня как и аз зарязах бившия си дето живееше при майка си и не искаше да се изнася от там. Наложи се да си изсмуквам от пръстите какви ли не тъпи причини, за да не го нараня прекалено.

# 444
Спомените са хубаво нещо. Добре, че аз съм предлагал неколкократно съвместно съжителство, иначе щях да си помисля, че знаеш за какво става дума. Слава богу, не е така.

# 445
Започвам да се чудя как хората с минимални доходи правят семейства/деца.
С мерак! Важното е душата да е широка там. При други друго. Ако си вземеш жена с готови, отгледани деца ще спестиш по тоя параграф.

# 446
Помня как и аз зарязах бившия си дето живееше при майка си и не искаше да се изнася от там. Наложи се да си изсмуквам от пръстите какви ли не тъпи причини, за да не го нараня прекалено.
Ходи обясни на някой мъж, че това е редовният номер на жените при раздяла, за да не кажат грубата истина и да засегнат мъжкото достойнство.

Ако си вземеш жена с готови, отгледани деца ще спестиш по тоя параграф.
" Той беше толкова мързелив, че взе бременна жена".

# 447
  • София
Интересно защо не се е съгласила Wink

# 448
За мен не е интересно, тъй като причината е станала достояние. На някого ако му е, може да я попита.

# 449
  • София
Вярно започнаха дисекциите какво точно казал, та и как го казал.
Опитни жени, а сякаш не знаете, че някои неща дразнят с течение на времето. Уж това не е кой знае какво, онова не е - и в един момент се чудиш за кво си с тоя човек. Неслучайно казват, че 7-та година от брака (или връзката) е критична.
Автора донякъде го разбирам, попаднал е на някоя нежна душа, за която една лека майна ( не към нея, а по принцип) е върха на грубостта.

Общи условия

Активация на акаунт