Отговори
# 525
# 526
Не мога да упрекна Дамла, защото ако това не е случай за драма, здраве му кажи. Братовчед й е опитал да убие майка й, която в момента се бори за живота си. Да, това далеч не е така, но тя няма как да знае. За нея Недим е човекът, който разруши семейството й, а сега навсичкото отгоре е обвинен, че е наръгал майка й. Няма как да приеме спокойно нещо подобно. Ние знаем що за човек е Шениз, Недим и Джерен също са наясно, но Дамла не познава истинската й същност. Смятам, че всеки на нейно място би реагирал така.

# 527
Съгласна съм обаче тя не се ли замисля за всички онези документи, които Агях хвърли на масата? Въобще ли пък не допуска част от нещата да са верни? И с никой ли не пожела да седне и да обсъди верни или неверни са твърденията на Недим? Поне с брат си да беше обсъдила нещата. Щеше да е интересно той какво ще каже по въпроса. Продължава да си живее в нейния розов свят, в който семейството й е цвете, а всички останали не струват. Да видим кога ще прогледне.

# 528

Почивката на Бахар след сета и на ЗИ:
Озанче това което ми каза ми обеца на ухото.Изпращам ти обичта си!

Благодари на всичките си колеги и на Джерен Карачай най-вече!

# 529
И аз това се чудя, все пак черно на бяло й показаха, че е тровила Недим. Но го има и моментът на отричане. Не иска да повярва в това, че майка й е чудовище. Иска семейството й да се запази такова, каквото е. Не живее с илюзията, че Карачай изобщо някога са били задружни и истинско семейство (да си спомним разговора й с Дживан), но каквито и да са- това са най-близките й хора.
Стана ми мъчно и за Дживан. Сехер винаги много знае кой ще страда и кой не, кое е правилно и кое грешно. Ако толкова се интересуваше от децата си, можеше по-рано да им обърне внимание (най-вече на Джерен) и така доста събития щяха да се избегнат.

Бахар е много сладка, жалко, че се е изпокарала с останалите. Дано да си подобрят отношенията все някога.

Ново от Сера.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 22:18 от Madison.

# 530

Разтапям се от такива фотки!

Колко добър човек си с добро сърце - МОДолунай / Мехмет Озан Долунай/

Чаалар Ертурул когато посети сета на Залим Истанбул.Идрис и Чаалар са много близки приятели.Беркер направи пандемично предаване и в един от епизодите покани и Чаалар беше приятно и двамата са от Измир.

Бахар зад кадър от епизод 22 - ваканцията в Чешме

Една снимка от изпращането на екипа и Джевдет Мерджан

Бахар с един Пух ама малко тъжна като Йори

Ози и Беркер през очите на Бахар Шахин

# 531
  • Свети Влас
Да, Идрис и Чаалар играха заедно във Фазилетките и са си останали приятели. Бахар според мен е реагирала емоционално в този момент.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 00:35 от Габриела Радева

# 532
Токио хвали Хазал и Ози казва,че е усетил болката им в сърцето си.И как хубаво са играли.

Интересно ми е и на мен щом Синем е жива защо ще причини такава болка на Синан?
С какво ще го е заслужил до такава степен,че да превърти да се беси?

Лека нощ!

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 00:48 от x BlackRose x

# 533
Тази вечер съм на тъжна вълна заедно с Джерен.
Разтърсващите моменти в живота й, а за фон- песента от “Листопад”. Сърцето ми се къса като я слушам. Broken Heart

Колко много изстрада това момиче и така и не получи щастлив край..
И друга моя любима песен.

НедДжер. Two Hearts

Желая ви лека нощ! Nature Moon

# 534
И за Дженк пак предстоят изпитания на сърцето му. Няма как поне по веднъж в епизод  Джемре да не му навре в очите, че предпочита Недим.

Обаче ето какво предпочитат в страницата на Теленовели  HeartHeartHeart

Анкетата приключи вчера, и от гласували почти 4 хиляди и 900 души за Озан са цели75%

И тъй като, гледаме в темата  да имаме мнения и от двете страни, поствам топ коментар от фенка на Недим. Да прочетем и някой, който ги разбира тия работи, че с тая наша обсесия....... Joy

П.П Досега никъде, в никоя страница, в която се коментира сериала, не видях някой от харесващите Озан да пише, че не могат да разберат, хората какво намират в Беркер!

Диди, каква е теорията, какво е казал Озан на Бахар? Имало ли е предположения.тогава....може би да се сдобри с останалите и въобще, като гледам как добре са се разбирали, защо въобще се е скарала с някой? Бахар е страхотна, и дори в промото на сериала в Русия е описана като главната героиня. Всички клипове бяха за нея.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 10:45 от gabi999

# 535
Бях писала, че ще дам линк към руски сайт с мнения, които ме заинтересуваха по повод това каква ще е финалната двойка. Материалите са от една и съща авторка и са писани преди излъчването на последните серии.

https://zen.yandex.ru/media/obzorshitsa_turkdizi/5-prichin-poche … 073d13b6110bc4438
https://zen.yandex.kg/media/obzorshitsa_turkdizi/blizitsia-final … 681ae8816561eb076

# 536
Лоша работа е това с обсесията 😂🤘

Старо на Озан винаги ме разсмива

https://mobile.twitter.com/modolunay883/status/1394612300330504192

Вали, не ми се отваря.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 15:17 от x BlackRose x

# 537
Здравейте, момичета! Hug

Габи, относно сторито на Бахар- това е било малко след приключването на сериала и доста преди "скарването". Тогава още са били в добри отношения. И на мен ми е много интересно каква е причината. Бахар следва само Беркер, всички други ги е отпоследвала. Не знам, може нещо да са я издразнили и да ги е махнала, нали си пада малко луда глава. Joy
Попадна ми едно клипче зад кадър, през погледа на Бахар.
https://twitter.com/laylaylompanda/status/1394355159472476163
Колко са усмихнати. Heart Eyes Такива приятелски отношения искам да виждам..

А направи ли ви впечатление, че на поздравителното стори на Бахар към актьорския състав е споменала всички, освен Мине Тугай. Някъде бях чела, че двете още по време на снимките не са се разбирали. Ясно защо толкова добре са изиграли омразата между Джерен и Шениз. Satisfied

И един любим едит на Джерен.

всички чудовища са хора

# 538
Бях писала, че ще дам линк към руски сайт с мнения, които ме заинтересуваха по повод това каква ще е финалната двойка. Материалите са от една и съща авторка и са писани преди излъчването на последните серии.

https://zen.yandex.ru/media/obzorshitsa_turkdizi/5-prichin-poche … 073d13b6110bc4438
https://zen.yandex.kg/media/obzorshitsa_turkdizi/blizitsia-final … 681ae8816561eb076
Мога да се съглася с едно нещо с тази мацка - сценаристите нямаха идея коя е любовната история и, най-вече, какво да правят с Джемре. Не просто до края, но и накрая, в последната сцена, не мога да кажа - вижда се ясно, че Джемре обича Недим.
И още нещо, може и да е имало повече време на Джемре и Недим заедно, но сцените... ами, стоят и треперят или стоят със затворени очи. Тъпо. Ако и двамата чакат някой да ги целуне, си остават нецелунати. Дори иначе активната Джемре, не му се метна на врата като Дамла, а стои и трепери.
За доста от другите неща мога да поспоря.

# 539

Слагам превод на първата статия от линка.

Преглед на турски телевизионен сериал

5 причини, поради които Джемре в Жестокия Истанбул ще остане с Недим, а не Дженк

15 April 2020

Със сигурност тя ще остане  в Жестокия  Истанбул. Създателите се опитват да седят на 2 стола: хвърлят кокали на един фандом, след това се опитват да  поглезят другия. Въпреки,  че знам, че има много фенове на двойката Дженк и Джемре, имам картите в ръцете си: условно доказателство, че последната двойка - вече е ясна преди финала.

Предчувствам, че някои читатели са приготвили камъни, за да ме замерят, защото не предричам щастието на техния любимец. Нека се абстрахираме от историята и сюжета. Да отложим разговора, кой е по-достоен за любов, коя двойка е по - добра - до следващия път. Днес-ще обсъдим само външни, околосериални факти. И фактите от детективската ми агенция откриха следното:

Обожавам мимиките на всички герой в този сериал

Причина 1: описания на героите на промото

Сценаристът на сериала Сърма в началото на проекта сподели описанията на героите: всеки от героите си имаше свое мото. Тези девизи изненадващо се отразяват един на друг :

Дамла: "Истанбул... Магическият град на нашия голям свят."
Дживан: "Истанбул... Големият град на нашия малък свят."
Недим : "Нова надежда, нов живот."
Джемре : "Нов град, ново начало."
Дженк : "има тайна, от която не мога да избягам, която не ме оставя на мира."
Джерен : "има живот, за който мечтая."

Какво е това, ако не е разбивка по двойки? Да, Сега Сирма е на почивка на лаврите с, и други сценаристи досваряват нейната каша. Могат ли новите момчета да изкривят всичко? Доста възможно. Но за да не видите първоначалната идея на Сърма, трябва да затворите очите си много плътно.

Причина 2: Интервюто на Сера

В интервюто, нашата сърцераздирателна говори за любовта с Недим ("тяхната връзка е специална") и нито дума за връзката с Дженк. Ако имаше план или очертания за финал с нашия стилен носител на вериги - тя поне щеше да спомене тези отношения, щеше да каже, че са "важни/интересни", но тя не каза нищо.

Причина 3: официалният канал има повече сцени от Джемре и Недим, отколкото Джемре и Дженка

Докато карантина-създателите дремят, но феновете не: те имат калкулатори и разбрах-шок! Няма да повярвате! Повече съвместни сцени - Недим и Джемре (142) , отколкото Дженк и Джемре(103). И отделно, тези герои също имат повече сцени, отколкото отделно Дженк. И това, въпреки факта, че Недим половината от поредицата е в стола, а Дженк половината от поредицата е женен-кой има по-голям шанс за любовна стрелба, ако тази любов е предназначена да бъде основната тема на поредицата?

Причина 4: Кого свързва музиката?

Няма музикална тема "Джемре и Дженк", но има тема"Джемре - Недим". Продукцията  публикува официален албум саундтраци, можете да проверите сами: няма мелодия "Дженк Джемре". Там освен Джемре Недим, има и Джерен Недим. И като цяло, броят на Недим в заглавията на саундите - веднага е ясно кой се предполага, че е главният герой там.

Този факт вече е достатъчен-Джен не е планиран от самото начало (когато се пишат музикални теми). В този случай може би Джемре като цяло ще остане сама-това е възможно, но любовната музика е лакмусът на сериалите

Нямаше типични сцени на „фиктивен брак“

Първата брачна нощ, неудобство и т.н. - къде са снимките? Във всеки турски сериал, където и да е планирана двойка, те винаги са „палят“, като заснемат подробности за първите моменти: движенията на ръцете и очите, как се държат, когато са сами. Режисьорът настани Джемре и Дженка във ВИП-къщата като брат и сестра: нито една сцена на неловкост от това да бъдеш в една стая за първи път. Джемре оправяше одеялото на него след години съвместен живот

тук не е важна реакцията, а броят на минутите в сцената: един час в съблекалнята, но привкус от Дженк за секунда

Знаете ли в какви случаи местоположението на момиче с момче е заснето толкова подробно? Когато ще я прехвърлят на друг тип, това е спецификата на снимките така че момичето да не изглежда лековато. От страна на Дженк ни показаха треперещи ръце и тъжни очи, но сантименталните кадри на Джемре не бяха наблюдавани. В първите епизоди тя сякаш изпитва вълнение, когато се сблъска с него (кадър по кадър! Все още не обсъждам сюжета, но от началото на брака: в една стая има само майка и син.

От страна на Дженк - показаха ни чувствата му, от страна на Джемре нямаше отговор. Но объркване  пред Недим- винаги заснето

Няма да стигнем далеч, нека отидем до Фазилет: първата целувка на Синан и Хазан не е напразно показана от 30 метра и за 2 секунди. Те искаха да добавят искра към невъзможността за любов между Яъз и Хазан  но ако дадоха едър план от тази целувка, щяха да отклонят зрителя от Хазан  И обърнете внимание, след това, на двойка: не ни беше показано нито едно страстно сближаване, но „приятелски“ пътувания до киното и до строителната площадка

Ох, умеят Авшар Филм  да ни опъват нервите!

Фактът, че феновете на Дженк виждат повече страст в една дадена роза и целувка по носа - отколкото в прекараната нощ - е друг въпрос, сюжетът все още ще бъде бъркотия . Тук искам да насоча вниманието ви към спецификата на снимането: няма сцени на приближаване от това, че сте в тясно пространство. И във всяка друга серия има. Да, дори те имат:  Джемре закопчава копчетатана Недим за около 5 минути - „неудобство“ от близост - буквално ни светят  с червени букви.

Причина 5: самият актьор Озан Долунай

Никога не е правил публикации / изявления, които да са ЗА неговия герой или Джен Джемре.

За кого се кефи Озан,това е Дженк Недим

Да, всички актьори благодарят и обичат своя фандом, но никога от Озан не е имало фраза „за ДженДжем“ или „ДженДжем правила“ или нещо, което разкрива подкрепата му към двойката (а не техните фенове!) Има 2 възможности: или на актьора Озан - за двойката на ДжемДжен  се отказа и той не иска да говори за това, или те имат директива от продуцентите, за коя двойка може да се изказва за коя не.

Джемре, дащо са ти тези двамата, когато имаш Агях?

Всеки даде оценка на своите герои - от Озан - нито дума. „Той е просто срамежлив човек!“ - казвате вие. Ще ви кажа: "Нууу ... там всички са срамежливи." Но тяхната скромност не пречи  да отговорят на въпроси на интервюиращия за няколко проекта. От устата на Озан - аз лично не намерих нито едно оценяващо обсъждане.

Възразявате: Но какво ще кажете за Златната пеперуда?

„Тъй като сте толкова умен и Демре Недим беше планиран от самото начало, тогава защо Джемре Дженк предложиха, а?!“ Разумно, но Пеперудите е ПР  разговор, а не „производство“ и затова ви каня на друга статия.

Актьорите се разбират много добре помежду си, Беркер и Озан дори от няколко години.

Обобщаване

Току-що ви дадох фактите и моите наблюдения, заключенията, които правим сами. Засега това, което виждам, е детайлът на Недим Даемре. Какво ще се случи по-нататък, Бог и Авшар знаят само. Сценаристите могат да обърнат всичко с главата надолу ,дори в края Джемре да бъде с Агях, не предлагам да пророкувам. Няма осъждане на никоя двойка и още повече, че не съм „против“ никой от актьорите. Ще обсъдим нашето мнение и оценка на СЮЖЕТА. Тук - чисто интересни ФАКТИ ОКОЛО СНИМКИТЕ. Най-важното е, че Беркер и Озан имат истинска страст, мир, приятелство и дъвка, тяхното предаване в YouTube е моят свидетел.

Общи условия

Активация на акаунт