Мама чака първото ритниче от СЕПТЕМВРИйското момче или момиче! (Тема 4)

• 45 456
  • 782
  •   1
Отговори
# 120
  • Wonderland
Хихи, и аз го забелязвам,въпреки че пия безкофеиново с мляко. Joy И на мен първите месеци ми се гадеше от кафето и беше абсурд дори да опитвам.
*Cherry*Blossom* , много благодаря за списъка. Hug Наистина доста списъци има, но има в тях и доста излишни неща.
Охх, аз също удържам с покупките,но само заради мъжът ми. Има време,има....ама то ей сега ще минат месеците до септември. А в жегите хич май няма да ми е до ходене,ама с това : " Моля те,скъпа, да изчакаме още малко, нека не избързваме! " ....и нямам сили да споря или да го убеждавам. Нещо съм станала толкова кротка и спокойна Joy
Но пък и аз прочетох назад в темата,че началото на юни пускат намаления, и може би тогава ще се задействам. В айко също има доста неща,които ми хванаха окото -креватче, количка и дрешки. Но ми се иска и физически да отида до поне още два магазина и да направя сравнение.

# 121
*Cherry*Blossom* Честити 30! 🥳

Относно списъците- да, доста излишни неща има. Освен това наистина всичко си е до човек и бебе. За една майка нещо е супер полезно, за друга пък се е оказало излишно. С доста от нещата може да се изчака да се види има ли нужда въобще.
На мен след всеки преглед ми идва музата за пазар (като съм спокойна , че всичко е наред)- после се кротвам.
Вчера бях на ФМ- всичко си е перфектно. Контракциите не са дали отражение на шийката и съм доста спокойна вече. Почти 600гр ни е момичето, развива се чудесно!
Та по този повод спретнах една поръчка вчера 😂

Чакам и аз намаленията за някои неща, ваничка например харесах. Предполагам, че ще са тази или другата седмица. Обикновено са през май, преди 1 юни.

# 122
  • София
Към момичетата от Варна, при кой лекар се следите и гледа ли кръвотока Simple Smile Обмислям да прекарам около месец във Варна и ми трябва лекар, който да ми проследява кръвотока, нещо, което е проблемно при мен.

# 123
И моят младеж е активен след хапване Simple Smile
Вече имам чувството, че сме много големи. Сега отивам на ЖК да го измерят 😁 а мен ме хваща страх от кантара тея дни и ще разредя тегленето 😑

# 124
На мен в списъците нищо не ми се струва излишно, понеже ще ми е за първи път и искам наистина ВСИЧКО 😂😂😂😂 малко и грандоман си падам 😂😂😂
След хапване и вечер като си легна е много активен, сутрин ме събужда пък, нямам нужда от аларма вече. Но след кафето се случват някакви демонстрации на бойни изкуства 😂
Аз се следя при Г. Георгиев в АГ, но изобщо нямам идея как се следи кръвоток, и дали ми го гледа. Може и да е, но като не е видял нищо притеснително и не сме го коментирали. Та, не мога да съм ти полезна, Strawberry Cream

# 125
Здравейте, момичета и от мен. Един въпрос имам за околоплодни те води, вчера на прегледа Аг отчете, че са леко завишени каза че на този етап варират и се взимат в предвид на малко по - късен етап, но аз леко се притесних. Миналата седмица на феталната всичко беше наред и не ги споменаха. Иначе с кръвното и захарта съм ок. Пуках глюкоза и ми измерват кръвното редовно. Ако някоя от вас се е сблъсквала с подобен проблем, на какво може да се дължи и опасно ли е за бебчо. Аг каза че няма проблем, но ще ги наблюдаваме, но на мен не ми излизат от главата разни инфекции и проблеми..

# 126
Здравейте, момичета и от мен. Един въпрос имам за околоплодни те води, вчера на прегледа Аг отчете, че са леко завишени каза че на този етап варират и се взимат в предвид на малко по - късен етап, но аз леко се притесних. Миналата седмица на феталната всичко беше наред и не ги споменаха. Иначе с кръвното и захарта съм ок. Пуках глюкоза и ми измерват кръвното редовно. Ако някоя от вас се е сблъсквала с подобен проблем, на какво може да се дължи и опасно ли е за бебчо. Аг каза че няма проблем, но ще ги наблюдаваме, но на мен не ми излизат от главата разни инфекции и проблеми..

Здравей, за да си най-спокойна може да си пуснеш изследване за TORCH - то е пакет, както и едно обременяване с глюкоза и стерилна утина. Най-често това препоръчват. Ако ще се чувстваш по-спокойна можеш сама да си ги изследваш. Понякога повечето води може и до контракции да доведат, но повечето случаи е нещо нормално и нерелевантно.✌🏻

# 127
Здравейте, момичета! Да ви се похваля преди малко бях на фетална и всичко е наред. Чакаме живот и здраве момченце!

# 128

Здравей, за да си най-спокойна може да си пуснеш изследване за TORCH - то е пакет, както и едно обременяване с глюкоза и стерилна утина. Най-често това препоръчват. Ако ще се чувстваш по-спокойна можеш сама да си ги изследваш. Понякога повечето води може и до контракции да доведат, но повечето случаи е нещо нормално и нерелевантно.✌🏻
Благодаря ти ❤️

# 129
Здравейте! Innocent

И аз днес бях на втора ФМ и всичко е наред с бебчето. Окончателно потвърдиха, че чакаме момиченце. Gift Heart

Също така, върнаха термина ми на 19.09, както си беше според първоначалните изчисления, въпреки че на предната фетална излезе 15.09 според другата лекарка.

# 130
Здравейте, моята втора ФМ е четвъртък. От месец не съм го виждала бебето, сигурно вече е голямо. Вчера се мерих, качила съм около 9-10кг. Имам дупе и крака колкото искаш, вече корема си личи по отчетливо.  Всичко ми е по течението за този месец.
Искам да попитам за леглото, от двете страни с решетки или само отпред е по добре. На втората ФМ органите ли гледат?  Някой със сенна хрема дали е питал АГ дали има някакъв проблем за бебето тези алергени.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 13:34 от Петя Танева 604618

# 131
Петя, всичко гледаше лице, мозък, крайници, сърце, бъбреци, стомах , гръбначен стълб, плацента, кръвоток. Накрая ме попита дали съм съгласна на преглед с вагинален ехограф.Аз се почудих защо ме пита. Той ми каза че влиза в прегледа, но много от бременните не искали, но аз се съгласих. Каза че така ще ми измери шийката и ще ми каже дали имам риск от преждевременно раждане. Така и не разбрах защо някои не се съгласяват.

# 132
Те и на коремен измерват шийката, но явно с вагинален е по-точен.

# 133
Момичета , съжалявам ако повтарям въпрос , задаван преди , но не откривам инфо.Вчера бях на преглед ,всичко е наред , но вече 2 дни усещам придърпване и болка в левия яйчник.Не е постоянна , появява се предимно при ставане , сядане и наместване.Пия магнезий , но от днес започвам но шпа.Има ли някой с подобни оплаквания ? Предполагам,че не са подготвителни контракции защото са при конкретни мои движения.

# 134
И аз днес бях на ФМ. Всичко е наред, само ми казаха, че плацентата е малко ниско. Докторът каза, че е възможно да се вдигне по нататък. Иначе досега не съм имала кървене, каза ми, че когато плацентата е ниско е възможно да има кървене. Надявам се до края да се вдигне. Най-накрая научихме пола, въпреки, че отново имаше две предположения 😂. Първите думи на доктора бяха “Знаете ли че е момче?” , прегледа продължи и по едно време чух “ А, сменяме пола, момиче е!” 😂 . Идеше ми да подскоча от кеф, не че щях да го върна, ако беше момче, но сега ще сме 2 на 2 вкъщи. Синът ми беше малко разочарован 😃. Моля, ако има някой с ниска плацента, споделете какво ви казаха.

Общи условия

Активация на акаунт