Мама чака първото ритниче от СЕПТЕМВРИйското момче или момиче! (Тема 4)

• 45 483
  • 782
  •   1
Отговори
# 135
Аз знам, че с ниска плацента е по-добре да не се прави секс, щом не е отлепена всичко ще бъде наред. Пази се все пак Simple Smile
На мен ми падна хематокрита, еритроцитите и хемоглобина, ще пия желязо. Много ли е нисък хемеглобина според вас 107 е?

# 136
Ох и аз с ниска плацента се оказвам. Досега на прегледите само го отбелязваха и не са казвали, че е проблем. Досега не съм имала притеснения за нея. Миомата спря да расте, ама сега ще я мисля тая плацента.
Кога най-късно може да се вдигне?

# 137
  • au bout du monde
Така и не разбрах защо някои не се съгласяват.
Аз не бих. Не обичам да ми бъркат отдолу. От предишното раждане все още изпитвам ужас. Ако няма проблем ще си спестя проверките.
На 20ти май съм на ФМ и ще видим как ще протече.
Предният преглед беше на 16ти април. Изобщо не го помня бебето😆

# 138
Аз знам, че с ниска плацента е по-добре да не се прави секс, щом не е отлепена всичко ще бъде наред. Пази се все пак Simple Smile
На мен ми падна хематокрита, еритроцитите и хемоглобина, ще пия желязо. Много ли е нисък хемеглобина според вас 107 е?
И моя е паднал от 120 и малко на 109. Не съм била още на лекар, но като гледам по изследванията желязото от последния път не е паднало. Та се чудя, защо пада като не е заради Желязото.

# 139
Моето желязо също е в норма, но хемоглобина ми е под нормата (около 110). Той и по принцип ми е нисък де, още отпреди бременността.
107 не е кой знае колко притеснително. Пият се лекарства. Моят лекар ми изписа Сорбифер. Познайте дали съм се наканила да го купя..

# 140
Назад в темата се включихме няколко дами с ниски плацента. Без секс, почивки, повече седене, лежане.
Аз досега ходя на фм при моята си АГ, но ми се иска да отида някъде на 5д (някоя била ли е вече как са цените)
И кога е времв да се отиде при лекар, който ще искаме да ни изражда (че моята АГ няма такава опция)

# 141
Моето желязо също е в норма, но хемоглобина ми е под нормата (около 110). Той и по принцип ми е нисък де, още отпреди бременността.
107 не е кой знае колко притеснително. Пият се лекарства. Моят лекар ми изписа Сорбифер. Познайте дали съм се наканила да го купя..
На мен ли изписа същото лекарство, но аз го купих, защото в последните дни нямам никаква енергия, като парцал съм, питах доктора дали е от хемоглобина и той каза да.

# 142
Здравейте момичета, струва ми се от доста време не съм писала, но влизам да чета Flowers Cherry Blossom

В петък бях на преглед в 19+3 и всичко изглеждаше наред. Спомена, че плацентата е още ниско, но щяла да се вдигне, няма къде да ходи. Предполагам ще следи и за момента няма притеснение. Другата седмица чакам втора ФМ.

_Bella_Mi_ действай с консултацията за раждане от по-рано и вече лекаря, който си избрала ще те насочи кога пак ще се видите. Някои лекари искат от 7 месец, други чак в 9ти.

# 143
  • КиТ
Аз го пия Сорбифер още от преди два месеца,щото още в началото хемоглобина ми беше 113.Сега като отида ще видим как е Thinking

# 144
И аз от началото (на ЖК) пия желязосъдържащи лекарства, като цяло не особено успешно - по-зле ми беше докато ги пиех, отколкото без тях. Сега ще видим как е със Сорбифер-а, той поне е на хапчета.

# 145
  • София
Добро утро, момичета Relaxed Пробвайте Билкова кръв и Солгар, Gentle Iron. На мен от Малтофер ми ставаше лошо. Също така по 1 или 2 жълтъка на ден, коприва, петмез от фурми. През третия триместър бебчето расте много, и ще си дърпа още повече.

# 146
  • Варна
Здравейте, да се включа за хемоглобина, моя още на първата кръвна картина беше  90 , акушерката ми се скара , че не съм казала че страдам от анемия. Реално аз не страдам , с предната бременност пак бях така, но според нея много от рано ми бил паднал. Е какво да й обяснявам, аз от втория месец се  усещах че губя енергия и предположих , че изследванията ще покажат това. Иначе не-бременна се чувствам супер. Както и да е пия ферофолгама, този месец ще видим как ще е кръвната картина.120 е минимума по принцип, така че около 110 не е чак толкова зле. С предната бременност го бях докарала до 82 🤔😃
Каня се от две седмици да се разходя по магазините за обща информация , специално за количката се притеснявам, искам нещо удобно за нашите тротоари, но и да е бюджетно, тука гледам пускате линкове към хубави колички , но цените им за мен са просто абсурд. Дано успея да обиколя скоро, ако има намаления някъде , пишете момичета, че хич не ги следя.
Ние пък доста време прекарваме на село, имаме си местенце , което тази година бях решила да напълня със зеленчуци и напук на бременността съм все в градината. Лелята на ММ като ме види с мотиката и й става лошо 😆 , аз пък се кефя защото ако се застоя почвам да се тъпча , а имам склонност към качване на кг. Даже ми се скараха , последния месец  отчетохме +5кг . Как го правя незнам.
Та така , в края на месеца ще видим пола окончателно, че все не ми дава АГ 100% отговор и почвам да се ориентирам с покупките и аз.
Дълго стана.

# 147
Fancha уикенда ще има намаление в Хиполенд. 25% на всичко и май започва от петък.

# 148
Да, от петък до неделя е в Хиполенд. Обикновено с Комсед винаги са заедно, но те още нищо не са обявили. Аз вече съм си набелязала някои основни неща...

На мен на 21 ще ми пускат изследвания. Предишните ми бяха супер, но миналата бременност пак беше така ( доктора казваше, че за космонафт ставам 🤣)- така накрая подна почти до 100.

# 149
Fancha. Аз също нямам възможност да купувам скъпа количка и то за 6м реално (имаме си от предното дете лятна).
Но може би към 7ми месец ще гледам - Кикка Боо са мисля бюджетни 😉

Общи условия

Активация на акаунт