Мама чака първото ритниче от СЕПТЕМВРИйското момче или момиче! (Тема 4)

• 45 484
  • 782
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, мамчета!

И аз вчера бях на втора ФМ и всичко е наред с бебчето. Аз съм с висока задна плацента. Окончателно ни потвърдиха, че чакаме момиченце. 💕

Разбрах се с лекарката, която съм избрала за раждане да започна да ходя от следващия месец при нея за преглед реално вече всеки месец. Разбира се - платено. Така или иначе плащам и ехографиите по ЗК, така че няма смисъл и на двете места, но до последния 45 дневен ще си ходя и при лекаря по ЗК.

Относно хемоглобина - при бременност скалата е различна и долната граница е 110, така че мамчето със 107 - не е плачевно.. аз бих те посъветвала от медицинска гледна точка да пробваш с храна за момента... но преценката е твоя

Видях освен в Хиполенд и в baby.bg, че има намаление, може да разгледате ☀

Относно болничните и на мен все още не са ми преведени, макар че са заприходени към НОИ на 06.04 🙄

# 151
А някой чул ли е дали ще пускат намаление и в Комсед? Обикновено ги пускат заедно с хиполенд и много се надявах пак да е така, че там продават люлката, която съм харесала.
Иначе се чудя още дали да правя голямо пазаруване петък или само кошара next to me да взема. Всъщност останалите неща за които се колебая дали сега да взимам са бебефон, стерилизатор и помпа, които са ми сигурни покупки по принцип, но все ми се вижда рано...Та на момента ще решавам.

# 152
За количката аз мисля нещо до 600лв. Можем да си позволим и по-скъпа, но ми е излишно и се настроих че няма смисъл. Харесват ми и евтините, поне на картинка. Скрийншотвам и пазя в папка. Още нямам покупки, но харесвам кошарите на едно сайт че, миналата седмица откриха и магазин в София и наличните сглобени кошари са с 25% намаление. Та сигурно от там ще са, че моя е иска вече да сглобява.

# 153
  • Пазарджик

За намаление в Хиполенд разбрах за този уикенд. Иначе и аз много неща харесвам и запазвам линкове, но все ми се струва рано да купувам, не зная, колебая се. Иска ми се и да пообиколя на живо да видя количките и легълцата поне и тогава да поръчвам онлайн ако има намаления.

# 154
  • КиТ
А има ли такава количка,която хем става за зимна и хем за лятото...да не я ползваш само в началото,а и по натам? Или щеш,не щеш си трябва лятна? Ще ми се да има такъв вариант...

# 155
Има комбинирани, направо със столче за кола.
Да попитам някой тук със завишена Ана?

# 156
  • au bout du monde
А има ли такава количка,която хем става за зимна и хем за лятото...да не я ползваш само в началото,а и по натам? Или щеш,не щеш си трябва лятна? Ще ми се да има такъв вариант...

Избираш си лек и компактен вариант с малки гуми,а не някой танк . Гледай да е под 10кг.

Всички имат седнало положение.

Скрит текст:
Maxi cosi - lila SP

Cybex mios

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 15:25 от La Libellule

# 157
Pelene, може и без лятна Blush Всички колички стават и за по-натам - има кош за новородено и отворен със седнало положение. Аз не съм взимала за дъщеря ми, моята количка беше 10кг и се сгъваше до доста прилични размери. Но все пак е доста далече от характеристиите на лятна (5-6кг и наистина компактна), те са си удобни за път и море.

# 158
  • София
Аз имах Mutsy с кош за новородено и кош за след 6+м. Не съм купувала отделно лятна количка, като например Макларън, защото детето проходи много рано, на 10м, и тотално отказваше да стои седнал. Съответно и спряхме да ползваме количка. Но имам приятелки, които си возиха доецата до 2 годишна възраст. Та отново въпрос на дете, и въпрос на  предпочитания на майката Simple Smile

# 159
  • София
Здравейте! Намаления има и в бебешки магазин Никол Бейби. Напоследък ги следя и вчера отидох до новия магазин в София (мислех, че са само онлайн и много се зарадвах като видях физически магазин, хич не съм Ок да купуваме големите покупки изцяло онлайн).
Та лично аз съм се спряла на това легло, което има всичките ми изисквания, които си бях намислила - да има люлеещ се механизъм, да пада решетката (и да не е пластмасова), да има чекмеджета и по поръчка слагат и колелца (да си го долепя до спалнята в началото) и да не е 400-500лв Simple Smile  Момичето ми каза, че с отстъпката в момента излиза към 240-250лв. Отделно ще вземем скрин повивалник от друга фирма, че те нямат точно каквото искам.

https://nicollebaby.com/product/3/

Колкото до количките, аз също не исках да даваме много пари и взехме втора ръка Буба бела за 350лв, която иначе нова е 800-900, а е супер запазена. Определено смятам, че по обявите и групите във фейса могат да се намерят много сносни неща на добри цени.

# 160
Mimi_l, много благодаря, чe сподули за магазина. Аз мислех, че са онлайн и днес сe вайках, че не мога да видя леглата.
Харесала съм няколко подобни
https://nicollebaby.com/product/nuba-belissa/

А относно количката май се спряхме на една трансформираща се именно заради липсата на сто коша и теглото:
https://babylifemalechko.com/Maxi-Cosi-Pushchair-Zelia-2-Essenti … aphite-1210750301
Бубата изглеждат сигурни и здрави ( много ги похвалиха), но са толкова тежки и големи, че се разбуедих :/

# 161
Много хубава количка, @falan1!
Ние сме се спрели на една марка, която я има само в Дундьо - за по-високи хора 😄 (Moon) Добро съотношение качество-цена с всички изисквания, които имаме.
Относно кошарките - във Вис Виталис има много опции на добри цени и то без намаление. Но и аз ще отскоча до Nicole 🤗 Благодаря за информацията!
Момичета, вие мислили ли сте за съхраняване на стволови клетки? Тъй като е доста скъпа възможност, иска ми се да чуя и вашето мнение Simple Smile

# 162
  • София
Ходих и до Вис Виталис и да, там също имат модели, но специално моите си изисквания не ги покриват. Иначе до колкото знам и там се очакват намаления по някое време...? Така и не разбрах кои магазини кога през май/юни ще правят намаленията.
Ходих и до един магазин Бейби хоум в Дружба, ама там леглата бяха по над 1000лв 😄

# 163
О то и ние сме високи и наиттина някои колички трябва да си ги тестваш. Тези Moon изглеждат интересни и сякаш не са много популярни в България.

А относно леглата аз знам, че трябва да се гледа боята, решетките откъм безопасност. Има ли други важни критерии, които не са свързани с външен вид...🤔 хич не са ми ясни още 😁

# 164
Никол е малко магазинче. Има легла, но не всички от сайта им. Имаше и хубави дрешки на много сностни цени.

Общи условия

Активация на акаунт