Мама чака първото ритниче от СЕПТЕМВРИйското момче или момиче! (Тема 4)

• 45 445
  • 782
  •   1
Отговори
# 90
В коя седмица сте?  Моята преди 3 седмици беше 38 мм и казаха, че е добре(тогава бях 17 седмица) . Колко всъщност е нормалната дължина Rolling Eyes

# 91
Моята се движи около 4 см и казват, че е добре.
Май под 3.5 е опасно вече и се взимат мерки, но вярвам, че всеки лекар взима предвид и индивидуални особености и просто едно число не е единствения фактор :/

# 92
# 93
Здравей те мили мами, бях ме на 2ра фетална всичко е наред само бебчо беше по-голям от нормално и пуснахме глюкоза - излезе в норма.
Ходихме и на разпознаване по магазините и сме в голяма чуденка.
Спряхме се на няколко колички и не знаем какво да правим.
Каво мислите за cam taski

# 94
Мами, видях че в емаг има огромно намаление на електрически помпи на конкретна марка: https://www.emag.bg/elektricheskata-pompa-za-kyrma-bebumi-yh-800 … -60/pd/DNGB92MBM/.

Някакви мнения, струва ли си и всичко ли си има в комплекта. Нищо не разбирам от тези неща.
Мен лично не съмнява такова голямо намаление. Аз ще си купя ръчната на Авент, за синът ми се цедих 10м.и останах много доволна.

# 95
  • au bout du monde
Здравей те мили мами, бях ме на 2ра фетална всичко е наред само бебчо беше по-голям от нормално и пуснахме глюкоза - излезе в норма.

Приятелка я има и е доволна.

# 96
Здравей! Гледахме я и се спряхме на нея.

# 97
  • Варна
Здравейте ,момичета. След като вчера писах за течението което съм получила , още днес помолих АГ да ме прегледа , оказа се , че шийката на матката ми се е скъсила в момента е 34см ( бях на фетална морфология преди 2 седмици и всичко беше наред)  , отново ще започна да приемам утрогестан , също и алеракт. Забрани ни половите контакти и иска да се видим отново след 2 седмици, тъй като имам тромбофилия и доста мутации , а сега и това стискаме палци да изкарам минимум до 27 седмица . Има ли други със скъсена шийка и какви са препоръките на лекаря Ви ?

Здравей, мога ли да питам как се мери шийката? Никога не съм коментирала такова нещо с проследяващите и се чудя дали са ми я мерили. 🙂

# 98
Ами на мен ми е премери с вагинален ехограф , въпреки че не знам до колко е препоръчително. На ФМ ми е измериха с коремен. След 14 дни отново съм на преглед да я измерят след терапията. Към вече раждалите мами , бихте ли ми казали какво представляват тоновете на бебето , след няколко дни ще ходя на тонове при АГ , който ме следи по ЗК. Ако имам контракции ще излезе ли на тоновете ?
Здравейте ,момичета. След като вчера писах за течението което съм получила , още днес помолих АГ да ме прегледа , оказа се , че шийката на матката ми се е скъсила в момента е 34см ( бях на фетална морфология преди 2 седмици и всичко беше наред)  , отново ще започна да приемам утрогестан , също и алеракт. Забрани ни половите контакти и иска да се видим отново след 2 седмици, тъй като имам тромбофилия и доста мутации , а сега и това стискаме палци да изкарам минимум до 27 седмица . Има ли други със скъсена шийка и какви са препоръките на лекаря Ви ?

Здравей, мога ли да питам как се мери шийката? Никога не съм коментирала такова нещо с проследяващите и се чудя дали са ми я мерили. 🙂

# 99
Контракциите се виждат на тонове.

На мен засега са ми мерили шийката с ехограф като гледа през корема.

# 100
При мен досега измерването на шийката винаги е ставало с вагинален ехограф.

Имам въпрос относно болничните, евентуално ако някой има идея. В болничен съм от 1.04, като до 14.04 беше 1 болничен за 14 дни и оттогава удължавам с по 30 дни. Нямам превод от НОИ (получих си от работодател първите 3 дни от април само). Оригиналите са предадени на работодател по най-бързия начин и се надявам, че и те експедитивно са ги придвижили към НОИ. Разбрах, че болничните се превеждат в първия вторник и четвъртък на месеца, които сега в май бяха почивни дни. Някой има ли идея кога да очаквам превод (дано не е чак в юни)? Предстои идните дни да мина през НОИ за ПИК код, просто до момента не съм имала възможност да отида покрай престоя в Токуда и празниците.

# 101
Тоновете на бебето мерят сърдечната честота на бебето, а не контракции Simple Smile
Просто по време на раждане ( и контракции) и други усложнения се налага да се следят.
http://www.kenguru.bg/zapis%2B+zapis+ili+zashto+se+pravi+zapis+n … JirMpWLQtiLcZmfYp

# 102
Тоновете на бебето мерят сърдечната честота на бебето, а не контракции Simple Smile
Просто по време на раждане ( и контракции) и други усложнения се налага да се следят.
http://www.kenguru.bg/zapis%2B+zapis+ili+zashto+se+pravi+zapis+n … JirMpWLQtiLcZmfYp
Дори в споделената статия пише, че се отчитат И контракциите.

На мен шийката са ми я мерили само с коремен на ФМ. На жк не съм сигурна, не ми е казвала, но и тя не коментира много. Накрая в листовете от прегледа си гледам размери и т.н. но не виждам дължина на шийка...
В понеделник съм на фм и нямам търпение....

# 103
При мен досега измерването на шийката винаги е ставало с вагинален ехограф.

Имам въпрос относно болничните, евентуално ако някой има идея. В болничен съм от 1.04, като до 14.04 беше 1 болничен за 14 дни и оттогава удължавам с по 30 дни. Нямам превод от НОИ (получих си от работодател първите 3 дни от април само). Оригиналите са предадени на работодател по най-бързия начин и се надявам, че и те експедитивно са ги придвижили към НОИ. Разбрах, че болничните се превеждат в първия вторник и четвъртък на месеца, които сега в май бяха почивни дни. Някой има ли идея кога да очаквам превод (дано не е чак в юни)? Предстои идните дни да мина през НОИ за ПИК код, просто до момента не съм имала възможност да отида покрай престоя в Токуда и празниците.
Здравей, днес превеждат болничните за април. Ако работодателя ти ги е подал трябва да получиш общ превод за дните от Април и за двата болнични.
Аз получих превод преди 30 мин.

# 104
Болничните ги превеждат втората или четвъртата седмица на месеца, моят 30-дневен обхваща принципно по част от два месеца, и винаги парите ги превеждат няколко дни след като изтече текущия болничен. Или около 10-то число, или около 25-то. На мен за половината месец април, когато приключи предния ми болничен, ми ги преведоха още в края на април.

Общи условия

Активация на акаунт