На гости на родителите, но спането на хотел

• 10 245
  • 163
  •   1
Отговори
# 75
Аз пък имам много по-добра идея за да не живее бебето в кочината - вместо на хотел защо не вземете квартира за краткосрочно отдаване под наем (минимума е 1 ден)? Защото на хотел с бебе ще имате нужда от печка (да притопляте или готовите за детето) пералня (защото с малко дете е постоянно пране) и хладилник за да съхранявате храната. Такова нещо хотелът няма как до ви осигури, а и в хотел ще ви излезе много по-скъпо, а квартира може да намерите чудесна такава на много по-добра цена. Мисля че това е много по-добър вариант за едно малко дете, просто предварително трябва да разгледате офертите онлайн.

# 76
Аз пък имам много по-добра идея.....
А с родителите ще се видят на ресторант или на разходка някъде навън? Не е добра идея това, не решава въпроса с апартамента, където ще се виждат. А и някакси се дистанцират така. Но иначе, ако трябва да се гледат удобствата и се пренебрегва другото (че ще се събират в разхвърляното, че родителите така или иначе живеят в това разхвърляно и т.н.) - тогава става.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 16:45 от ornelam

# 77
  • София
Аз у нашите не живея вече над 20 години. Когато бях, положението беше приемливо, защото 3-ма души чистехме дружно през уикенда, докато майка ми готви.
Сега е олеле мале, защото нашите са възрастни, жилище от 90 квадрата трудно ще изчистят, а баща ми, който е по-подвижен, винаги е мразил да чисти, мрази да дава пари за битова химия и мърля като за световно (като готви, например).Не на последно място - не иска да се наеме чистачка. Няколко пъти съм му казвала в очите, че на никого няма да му се ходи там в такава обстановка, а нито аз, нито брат ми сме първа младост.

# 78
Като кажете това да наеме или онова направи... Simple Smile Момичето си каза, че градът е малък и че живеят далеч от него, така че нито ходенето само за ден-два е приемлив вариант, нито наемането на жилище за 1 седмица. Откъде в малкия град такива жилища!
Не разбирам и съветите да не ходи да си вижда майката и бащата. Възрастни хора, болести, инсулт... Ако се случи нещо с тях как ще си прости, че не ги е виждала и поддържала връзка с тях, заради нахвърляните дрехи в едната стая!?
Доколкото разбирам основното е да се накара таткото да се запознае с прахосмукачката и да минава с нея цялата къща всяка седмица. Или поне на 2 седмици по веднъж Simple Smile Да мие тенджерите и чиниите, а да не ги трупа в мивката. И да се прибират дрехите, а да не се пазхвърлят навсякъде. Баня и кухня той надали ще замие, а и да замие, резултатът трудно ще се хареса на всяка домакиня. А и авторката щом за половин година си е ходила 2 пъти, значи всеки втори месец им гостува. За месец-два при горното основно поддържане, няма как да стане ЧАК толкова мръсно. Ще позабърше банята и кухнята като отидат, ще минат с една прахосмукачка по-основно и готово. Излишните и неизползвани вече дрехи и вещи могат малко по малко да се разчистват и изхвърлят и без знанието на родителите. Събирате 1-2 торби стари дрехи, тръгвате си и с тях, по пътя ги мятате в боклука. Само внимавайте да не изхвърлите своя багаж, че историята знае и такива случаи Simple Smile
По-малко "споделяне" с мъжа колко било мръсно. Без нейното подсещане или демонстративно лъскане цяла седмица, той може дори и да не разбере...
И една еретична мисъл, но нищо няма да му стане на детето и от малко мръсно за 10на дни Wink

# 79
  • София
Е как "Лъсках, чистих, мих и ви защитих"

# 80
птица, защото не си виждала как хора с проблеми и болни дават назад в преносен смисъл и не може да се влезе в стаята от багаж, натурии и какво ли не. За тях -  те са си свикнали и не им прави впечатление, а и викат: Днес, утре ще оправя, но това утре не идва. Няма как да се оправи като не се изхвърля. А няма как да се изхвърля като те са там, защото те не дават и ще се скарат. Та, ситуацията е сложна и не е толкова лесно.

# 81
Авторката, мислете за проблема както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.
Родителите няма да стават по-млади, напротив. С възрастта все повече ще лъсват всички изменения и липси.
Имате ли брат/сестра, с които можете да обсъдите проблема?
Не е ли по-добре за след време да преместите родителите по-близо до вас, по-голям град - повече лекари, соц. услуги, възможности да ги наобикаляте по-често.
При евентуално преместване в по-малко жилище във вашия град ще може да се освободят от натрупаните натурии, а и ще се поддържа по-лесно. В по-големия град предполагам, че няма да ги е срам да ползват и чужда помощ.
Нещо подобно се случи с моите родители. Остаряха, изпоразболяха се и ги прибрахме при нас в града.
Живеят в самостоятелно жилище и ми е доста по-лесно да ги обслужвам - лекарства, покупки, чистене...

# 82
  • Sofia
Това с родителите е болна и доста деликатна тема и не всички семейства са като по филмите - уикендите на пикник, по празниците щастие и песни около трапезата, а в отпуските всички на море Simple Smile

Ти явно имаш предвид филм на ужасите, мен ако питаш. Wink

# 83
За съжаление е настъпил момент, който не е заглавието на темата.
Седмица на хотел е решение при гостуване..
Но после?  До края на годините си ще живеят в мизерия ли?
Защото ако не пипва ръка все по-зле ще става..И гостуванията все по-нежелани

# 84
Всеки път като гостуваме на мои роднини и тези на мъжа ми... спим на хотел. Нормално е.

Въпросът е, че във Вашият случай ще се обидят.

# 85
...Спим в трапезарията, защото втората спалня е склад за дрехи...
Издействайте по някакъв начин да си направите стаята за вас, по ваш вкус и помолете да не се пипат нещата вътре. Тъкмо и ще поразчистите малко.
Генерална промяна на положението не виждам как ще стане.

# 86
Не разбирам кое му е срамното да се наеме жена да чисти в провинцията. Ние викахме понякога една позната да чисти в апартамента на баба ми.
Хората очакват домакинята сама да скочи и да запретне ръкави да излъска всичко? Но майката на авторката е болна, няма как. Освен това не виждам кое е срамно да имаш финансовата възможност да платиш някой да ти шета. Даже ще го коментират с уважение (не с осъждане) съседите. Grinning Което ме подсеща, те имат ли финансовата възможност? Авторката да помисли дали е от смущение, или не могат да си го позволят. Не помня спомена ли дали са пенсионери. Да им предложи финансова помощ, може да стане. Също така, ако те нямат пари за други нужди, съвсем ще са против да се плаща на домашна помощница.
За чистотата в хотелите аз си имам своите предразсъдъци. Никога не знаеш кой преди теб е ползвал ваната и колко старателно са я измили след това, нито кой (с извинение) е седял по голо дупе на фотьойла, на който ще сложиш да поседи бебето. Joy Но ок, да не мислим като Монк.
Авторката да наблегне пред баща си на това, че я е срам от мъжа й да го води в такъв запуснат апартамент. Ами така де, срам да имат домашна помощница, но никакъв проблем зетят да гледа мизерията.

# 87
Тя авторката каза че се срамува не от съседите, а от чистачката заради мизерията у тях. Явно положението е наистина трагично.

# 88
Колкото повече време минава,по-лошо ще става.Чистачките това им е работата,няма какво да се срамува.Отива два дни по-рано,наема чиктачка и двете се опрятат.Не вярвам като се яви на вратата с чистачка,баща и да я изгони.

# 89
Щом са от малък град родителите, не може и да се наеме кой да е да изчисти, трябва да е дискретна жена,защото е напълно възможно след известно време целия град да обсъжда каква кочина е у родителите и т.н.Има го и този момент в провинцията.Може би майката на авторката и затова да не иска чистачка, страхува се от злобни одумки жената.

Общи условия

Активация на акаунт