На гости на родителите, но спането на хотел

• 10 214
  • 163
  •   1
Отговори
# 60
Щом майката е болна,десетдневно гостуване е излишно,пък и с бебе.
Зетя също надали е заритал да стои при тъстовете .
Отиваш сама за два дни,почистваш колката можеш и се опитваш да се разбереш да се наеме чистачка.
Като не искат,заявяваш,че дете в непочистена къща не водиш и това е.
Твое задължение като дъщеря е да се погрижиш за родителите си,но като те съботират,ще правиш колкото можеш.
Щом майка ти е болна,свикни,че вече в тази къща няма да се ходи за дълго и за удоволствия.

# 61
В дома си всеки както може и търпи.
Моят прах е по-хубав от чуждия прах, нали? Satisfied Авторката сигурно е много гнуслива, щом у родители й е неприятно.

# 62
  • София
Малко са хората, които са с малко дете и ще им е приятно да го водят в дом, непочистван със седмици.

# 63
За мъжете от "старото" поколение по-нагоре - не е така, до човек е, не до ЕГН. Баща ми можеше всичко да си прави сам, при положение, че майка ми, иначе УЖАСЕН характер, беше домакиня за пример и всичко можеше да прави - шиене, плетене, готвене на какви ли не манджи и сладкиши, чистене, пране на ръка за всичко (било я страх от пералнята... ). Но татко ми веднъж не съм го чула да нарежда да МУ сложат ядене, да му изгладят и изперат нещо, да му носят пантофи, да МУ гледат детето. Гледал ме е и се е занимавал с удоволствие, включвал се е активно за всичко, не беше просто присъствие. Отделно, че държеше и повечето разходи вкъщи да ги поема той.

Та, който е искал да е партньор, а не домашен тиранин и си е ценял жената, го е направил и няма да се влияе от глупости, че домакинската работа ще направи истинския мъж "джендър".

Иначе от млади мъже съм слушала/чела възмущения какви били днешните жени, за нищо не ставали, едни яйца не можели да сготвят, не искали да чистят, а мъжът им за какво ги е "взел", за единия секс ли.. Обичат домашния уют, ако жената им го подсигури, но не питат какво коства на една работеща жена сама да го прави. И ако за двама млади и здрави, без ангажименти и грижи не тежи, то с малко дете жената няма да издържи дълго.

Дано намери авторката начин да го стресне и събуди този човек. Направо е срамота при днешната техника и препарати да си оставиш дома кочина, при положение, че всичко се чисти за минути.

Но и годините си казват думата при някои хора, да. И аз водя битки с майка ми - да ѝ пера всичко в пералнята вкъщи и направо да ѝ го нося чисто, да ѝ подменям дрехи, посуда, за да не се занимава тя, да пооправим банята малко, че пак наводнихме съседите. Не ще и това е!

# 64
  • София
Мъжът ти не може ли да ти помогне да изчистите, след като родителите ти са болни.

Не, той явно е само с цел правене на примадона.

# 65
  • София
Само майката е болна, бащата не е. А че се прави на примадон, няма да споря.

# 66
Тоест, бащата, на когото е домът и мръсотията, не се прави на примадона, но зетят, който няма нищо общо с въпросния дом, е примадона, защото не иска да чисти чуждата мръсотия? Все си мислех, че няма какво да ме изуми в тоя форум, ама съм се бъркала жестоко.

# 67
  • Sofia
Честно, не мога да си представя да карам мъжа ми да чисти нечия чужда свинщина, пък била тя и на собствените ми родители. За късмет, явно и той е на моя акъл, защото и през ум не би му минало да ме вкарва в ролята на наемен работник в къщата на свекърите.
Но за пореден път повтарям – хората сме толкова различни...

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 19:34 от Blаck Cat

# 68
Нещата никога не са само черни и бели. Няма защо да се обижда човека, никой не знае какво му е, нито пък дали не полага усилия, но просто да не са достатъчни. При положение, че има начин да им се осигури помощ, просто трябва да ги убедят. Най-вероятно точно подобни етикети, с които ще ги разнасят из града, ги спират.
Иначе и аз шофирам семейната кола, ама не съм на едно ниво с мъжа ми в техническата подръжка, мъча се, но пусто не е само до желание. Ако аз спукам гума и съм сама, ще е различно от когато той спуска гума и е сам. Вероятно сега ще пишат 10 жени, които с една ръка вадят крика, с другата монтират гумата, но аз не съм от тях.
Всеки може да изпадне в затруднение, няма нужда от набиване на канчето, а малко помощ и човещина. То и не всички хора са способни на това, всъщност.

# 69
Да поставя ултиматум, или чистачка или хотел, пък те да си решават.

# 70
Абе трудно си е - със закостенялото мислене, срама от хората и отричането на всичко що е ново и непознато.
Иначе родителите си няма да зарежа и да не стъпвам там, търсят се варианти и това е.
А за мъжа ми - колкото неща е видял покрай нашите и колкото е помагал, то стига...
Сега от него искам единственото да отидем до там и да гледа детето докато чистя. И не да ме е срам от него, напротив благодарна съм му, защото знае че това е важно за мен и че няма кой друг да го свърши всичко това. Ама и на него започна малко да му писва от нехайство и затова търсим варианти - хем да отидем при тях, хем да помогнем с каквото можем.
Това с родителите е болна и доста деликатна тема и не всички семейства са като по филмите - уикендите на пикник, по празниците щастие и песни около трапезата, а в отпуските всички на море Simple Smile

# 71
Защо всички назначиха съпруга на авторката да става домакиня, когато баща й живее там и нищо не го спира да се грижи за собствения си дом? Той няма скрупули да съжали болната си съпруга, не разбрах съпруга на авторката защо е длъжен да съжали тъща си...

Дори авторката не е длъжна да чисти при положение,че отива на гости?! Да, да, роден дом и т.н. поздравления, че си отговорна дъщеря, но майка ти не е сама и баща ти не е болен. Ти си имаш своето семейство и с това малко дете от всички участници, ти имаш най-малко енергия и време да поддържаш две домакинства. При положение,че дори не искат да намерят чистачка, положението им изглежда повече като избор.

# 72
  • Варна
Мило момиче, няма да ви е лесно. Щом са със закостеняло мислене и не искат помощница, фактът че ще идете на хотел много ще ги обиди. Вероятно ще слушаш подмятания доста време.  С какво, обаче ще ви помогне, че ще спите на хотел? Идеята на гостуването е да сте при родителите - ако цял ден детето е в неподходяща обстановка, че щяло да спи вечер в хотела не променя нещата. Пак се получава - два дни мъжът ти с малкото, ти чистиш и едва тогава го водите у вашите. И пак може да се цупят. С възрастта хората стават инертни и всяка промяна в установеното ежедневие ги дразни. Вместо да се зарадват на помощта, може теб да обидят... На всичко отгоре, баща си няма да промениш колкото и да му говориш.
Какво бих направила аз... ще отида сама да видя родителите си, хич няма да влача мъж и дете. Ако нещата са стигнали дотам, баба да види внучето, че  не се знае.... Ще идем на хотел, но за малко.

# 73
  • Най-красивата страна
Аз мисля,че най-важно е бебето да нощува при нормални условия.
Ясно е,че нито бащата на авторката,нито мъжа и ще помогнат в чистенето и ще чисти тя.
Но за бебето ще е по-добре през това време да бъде с баща си в хотел.
Аз лично не бих завела бебето си в кочина,без значение чия е кочината.

# 74
Със сигурност занапред ще стават по-зле нещата. Аз виждам два начина - поставяне ребром на бащата въпроса да чисти и поддържа доколкото може и убеждаване на майката, че трябва да се раздели с някои излишни дрехи и вехтории, та поне се освободи едната стая, която не се ползва. Вариант е и да се ограничи малко ходенето до неизбежното стоене за 2-3 дни на по-дълъг период от време или ходене без детето. Успех в справянето със ситуацията, която ми е много позната с моя близка.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 16:43 от ornelam

Общи условия

Активация на акаунт