Отговори
# 195
Привет!
Когато линковете се публикуват по този начин, се отварят нормално.

Еп.97 бг.суб.

Благодаря за превода и субтитрите! Flowers Bouquet Не знаех, че на български се появява преди руския и за първи път се възползвах. Smile

Защо Севда, която може би е Фатма, настояваше пред Демир да не казва на Зюлейха за връзката си с Юмит. Знаеше за снимките, за плана на Фикрет и беше наясно, че Зюлейха ще научи. Не беше ли това нейният план да я прогони от конака. Като не успя с директно внушение на онази глупост, че Зюлейха отмъщава на Демир, обърна палачинката. Преди да разбере, че Юмит е нейна дъщеря, тя настояваше пред Демир точно обратното - да признае пред Зюлейха.
Зюлейха разбра от Гюлтен, че и Севда знае за Юмит и едва тогава се сети за по - ранните ѝ намеци. На раздяла даже не я прегърна.

Очаквах драма в сцената Зюлейха пита Демир защо не е потърсил сметка на Юмит за клеветата. Той беше неубедителен с повтарянето "ще си платят" - как, по какъв начин, кога. Но най - вече с липсата на отговор - ами ако Фикрет не беше се върнал. Що за отмъстители са тези двамата - единият клевети, другият спасява оклеветения.

Оневиняването на Фикрет с бележката за глоба за превишена скорост беше смешно, защото не го изключва като организато и поръчител, а само като пряк участник в нападението на конака. Както и начинът по който Шермин и Фюсюн докопаха акта за раждане на Юмит - все бели конци на черния фон в последните серии - болница, затвор, катастрофи, убийство, смърт.

Впечатлението за всеобщо оглупяване на главните герои в тази серия беше много силно. Демир от първи сезон и Демир сега нямат нищо общо. Зюлейха, която уличи Бехидже в убийството на Хюнкар; проучи подробности за Сафие; стигна до кръвните групи на Фикрет, Муса и Аднан - сега вярва на всяка дума на Юмит отмъстителката, без директно да пита Демир. Гюлтен, после отново тя, заедно с Четин ясно ѝ казаха какво трбва да направи, отговорите ѝ бяха неадекватни. Допускам, че връщането ѝ ще е комбинирано с молба за развод.
Продажбата на акциите без да се интересува кой ги купува също изглежда много глупаво, особено след думите ѝ пред Юмит - "аз съм господарката на Чукурова". С това си действие тя несъзнателно се присъедини към отмъстителите. Как се извършва подобна операция без знанието на мажоритарния собственик - все пак не говорим за имотите в Истанбул, които се оказаха собственост на Йълмаз, а за холдинг.

Жените сред прислугата не харесаха Джумали, Юзюм попита кой е този, а при появата ѝ в двора, той я изгледа странно, после разбра, че е дъщеря на Гаффур. Как този човек стигна до конака, след като в тъмницата при заравянето на трупа няма как да разпознае Зюлейха. Освен ако не я е виждал многократно преди това.

Снимки и озет за еп. 98

Зад кадър

Цитат
Новости по радио подожгут Чукурова! Один из домов, на который попал пожар, - это дом Фекели! Мюжгян, которая приехала в Адану, уйдя от опеки своих настоящих матери и отца, вернется в Стамбул с благословения и поддержки своего отца Фекели. Но не судьба! Мюжгян оставляет Керема Али, аромат которого она вдыхает у дверей аэропорта не в состоянии насытиться поцелуями, без матери после гибели его отца! Керем Али, который попрощался с матерью на коленях у Лютфие и Фекели и при последнем поцелуе обвил себе шею шарфом, остался сиротой!

Черная новость о разбитом самолете Адана-Стамбул создает в городе атмосферу траура. Вся Адана скорбит о Мюжгян, но, конечно же, Фикрет, который не смог смог ее догнать, чтобы сделать предложение, и Фекели с Лютфие, которые приняли ее как родную дочь, льют горькие слезы! Фекели снова кладет ребенка в могилу!

Как бы Демир ни старался, он не сможет остановить корабль с Зулейхой и его детьми. Более того, он видит Гюльтен, когда его схватила полиция, и злится еще больше. Для Гюльтен дни в особняке закончатся.

Когда Демир пытается добраться до Зулейхи через Шади, он оказывается в Лондоне!

Как бы Севда ни старалась, она не смогла узнать, куда уехала Зулейха! Но их общий секрет вот-вот откроется! Записка с брошенным из окна особняка камнем разрушает мир Севды! С этим камнем все они окажутся в совершенно другой цепочке событий!

Потрясенная новостью о смерти Мюжгян, Шермин все еще не ослабляет внимания к связи между Юмит и Севдой. Она собирает все доказательства с помощью накблюдений, которые проводит в особняке. Но последующие события на время помешают ей использовать свои знания! Бетюль, ее дочь, приехала в Адану с большим сюрпризом! К тому же у них большие планы!

ГОСПОЖА ВЕРНУЛАСЬ!🙏🏻

Санийе, которая длительное время находилась вдали от дома, также возвращается!🏠🙏🏻 Подходят к концу дни под руководством Гаффура👋🏻 К тому же, гнев Санийе еще не миновал! 🤬 Наказание еще не исчерпано!💥 Но то, что будет происходить в поместье, повлияет и на их жизни

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 16:08 от LU4IQ

# 196
Привет Simple Smile
Благодарности на нашите момичета за превода на епизода. Flowers Rose :rose :Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose
Аз не мисля, че ГГ са оглупели в тая серия. Просто мисленето и съветите, когато си страничен на някакъв конфликт са лесни, но когато касаят лично, става труднооо. Дали ще е страх, или гордост, или пък изяждаща съвест... това са си емоции, които превземат здравия разум на човек в екстремни ситуации.
Направи ми впечатление един разговор - на Лютвие и Фикрет след нежеланието на Мюжгян да слуша повече Фикрет. Лютвие твърди, че: "Понякога любовните работи са невъзможни... Под вас има блато. Не можеш да изградиш семейство върху това блато..." И отговорът на Фикрет - "като я гледам всеки ден, как мога да я забравя, лельо?" В този момент Лютвие взе решението да отдалечи Мюжгян в Истанбул, с приказките - "не се знае какво ще ти поднесе животът". А накрая след новината по радиото изстена - "заради мен". Та си мисля, че това не беше многоходов план на Лютвие, тя отдавна искаше да раздели Мюжгян и Фикрет. Не знам за какво блато мислеше, но и бързането да отпрати Мюжгян пред летището издаваше страх, че отнякъде може да се появи Фикрет и да спре Мюжгян. Време е да си я отпращат в Бурса  или от където дойде... Може и да нямаше лоши намерения, но набъркването в живота на близките под формата на опазването им, носи тежки последици... Започвам да мисля вече, че и третият пришълец в Чукурова нищо добро не го чака... Тая земя, колкото и красива да ни я показват, сякаш поглъща пришълците.

# 197
Здравейте Flowers Four Leaf Clover
Благодаря за превода Flowers Cherry Blossom. Тепърва ще гледам двете последни серии с превод.
Катя, да, сега като разбирам от теб есенцията на разговора между Лютфийе и Фикрет, и аз съм на мнение, че Лютфийе явно е искала да раздели Мюжгян и Фикрет. Но, лично аз не мисля, че случилото се с Мюжгян е заради Лютфийе. Никой няма как да знае и предвиди злополуки или инциденти. Мюжгян можеше изобщо да не тръгва точно сега да търси къща, защото Фекели, мисля, че й предложи да вземе един от имотите му, но тя каза, че сама иска да избере къща и да я обзаведе. Можеше после да тръгне с багажи и с колата и Фекели да я придружи. Възможности много. Никой няма как да предвиди, какво може да се случи. За съжаление, лош късмет. Но, логично е Лютфийе да се почувства зле и да се вини, защото е имала конкретни намерения, дори и те да са нямали нищо общо с трагедията. Това, което се чудя е, защо Лютфийе не искаше Мюжгян за Фикрет? Дали от това, което й казаха Шермин и Фюсун или от това, което видя - че Мюжгян изхвърли плюшеното мече, подарък от Аднан и Яман, като така заяви липсата на поддръжка за братството? Или комбинация от двете неща?Thinking

# 198
Здравейте! Animal Bee
Благодаря за озета и снимките, за коментарите! Flowers Bouquet

Фрагман 2 за 98 еп., рус. суб.

https://vk.com/turkiee?w=wall-46308288_201358

За името Фатма от акта за раждане на Айла Юмит виждам две възможности:
Едната, Фатма е рожденото име на Севда, което пък е име артистичен псевдоним.
Другата, според мен - по-вероятна, Фатма е име на измислена майка.  Айла е била взета и скрита от Севда една седмица след раждането, а оттам нататък Севда е изгубила нейните следи. Няма логика детето да е било вписано в документите на Севда като негова майка; ако това беше станало, Севда можеше да издирва детето чрез институции, докато тя го е търсила чрез хора и  лично издирване. По-скоро зад това име стои някаква криминална история, свързана с раждането, чрез която детето е взето от истинската майка и е свързано с някаква Х-майка с име Фатма. Така следите на Айла са били прикрити както реално, така и чрез документите.
Ще видим какво ще разберат двете грации от акта за раждане на Севда, който сега ще търсят. Ако такъв съществува, значи Севда от раждането досега е Севда и това би потвърдило втория вариант. Не може да има акт за раждане на артистичното име на човек.
Ако не съществува такъв акт за раждане, тогава трябва да се търси на името Фатма.
Странно е даже не толкова това, че друг човек може да получи нечий личен документ срещу една торта, колкото това, че акт за раждане може да се получи в град, различен от мястото на раждане.  

# 199
Към озета съм добавила последния абзац - за Сание.

Ваня, благодаря за фрагмана! Flowers Bouquet Накрая на Севда ли са думите " Ще кажа, че аз убих."?
Фикрет вече няма да участва в отмъщението. То приключи - Демир иска да се самоубива, Зюлейха бяга от него, и двамата са нещастни - какво повече. А като се разчуе из Чукурова и за бременността на Юмит, целта на отмъстителите е постигната. Ще има и късни ефекти - от продажбата на акциите.
Катя - за оглупелите. Зюлейха каза на Гюлтен, че тя също има вина за изневярата на Демир. На Мюжган - че знае за Юмит, била е в траур, не са били семейство, простила е на Демир. Дотук добре, даже отлично. И после какво направи. Умната Зюлейха щеше да остане, нищо нямаше да продава, щеше да играе с открити карти с Демир, та ако ще и да не му прости /скоро Wink/. По този начин нямаше да допусне отмъщението да се осъществи. Тя знае кои са отмъстителите, а не успя да види цялата картина и заигра по тяхната свирка, не успя да види целта на онази, която определи като жена с "лошо сърце и лоша душа". Мюжган в прав текст я предупреди за Юмит. И въпреки това Зюлейха видя само части от картината.

Още снимки

Стоп кадрите са от клипче от Ханде - до някакъв строеж на къща

От фенските от гарата Топраккале

Албумче със снимки от Назан

https://www.instagram.com/p/CPWDkSuBGhc/

И песента е от нея

Снимката на светещия Истанбул е от 10 май 2021 г. от Международната космическа станция, докато обикаля на 263 мили над Черно море.

# 200
Здравейте.
Благодаря за фрагмана и снимките. Очертава се интересен епизод. Ако имам време може да гледам и онлайн, но сигурно ще е след 22:30, ще е минал повече от половината епизод. Ще е интересно, какво е накарало Зюлейха да се върне в Чукурова с Демир. Предполагам, че срещата между Юмит и Зюлейха, в която Юмит й признава, че е бременна ще е в края на епизода. Жалко за Мюжгян. Все си мислех, че ще замине заедно със сина си, далеч от Чукурова и ще бъдат щастливи, но явно Керем Али е нужен за действието, което продължава. Аз също смятам, че Зюлейха и Демир ще бъдат добри родители за него, ще расте заедно с брат си Аднан. Мисля си, че Йълмаз също би искал Зюлейха да се грижи за сина му, вместо да го изпратят при баба му и вуйчо му, които нито веднъж не дойдоха да го видят. Но все пак ги има Фекели, Лютвие, а и Фикрет, който ще се озлоби още повече, след смъртта на Мюжгян и няма да има, вече причина да се откаже от отмъщението.

# 201
Здравейте в 98-ия четвъртък! Animal Bee

Пламене, дали с Демир се е върнала или сама; фериботът тръгва, а Демир остава на брега.
И дали вече в Кипър не е  чула за катастрофата. Мисълта за съдбата на Керем Али, според мен, може да е причина да се върне.
Любовта и децата са които движат Зюлейха.

Според написаното на надгробните паметници на Йълмаз и Мюжгян от неговата смърт до нейната са изминали пет месеца:
Йълмаз: 15.12.1978
Мюжгян: 14.5.1979
Три месеца траур след Йълмаз и остават само два месеца за историите: Демир – Юмит, Зюлейха – Демир и всичко свързано с тях. Не стига времето...Wear Watch

# 202
Привет!
Във фрагмана Фикрет се отказва от отмъщението.
Възможно е с тази сцена да свърши серията.

Зюлейха с тази блуза не сме я виждали

# 203
Здравейте Flowers Hibiscus
Благодаря за всичко споделено! Flowers Sunflower
Наистина, много странно за времето, което е изминало между смъртта на Йълмаз и тази на Мюжгян сега. В разговор с Лютфийе, мисля, по повод на Фикрет и някакво обсъждане на ситуацията, Фекели беше казал, че са минали 7 месеца от смъртта на Йълмаз. Изглежда ми невероятно да са минали само 2 месеца от идването на Юмит. Но, те и Лейля и Керем Али вече трябваше да са на повече от годинка и да ходят.
До довечера! Blush

# 204
По надгробните плочи пишат датите на съответната излъчена серия, без да съобразят останалите събития с изминалото време - например Лейла и Керем Али /той порасна в предната серия, а тя си стои на пет месеца Joy/. Нали помните за Хюнкар - родена през 1923 г., родила е Демир на 13. Защото през 1954 г., когато е убит Аднан, Демир е бил в Германия на 18 г. И на 17 да е бил, няма как Хюнкар да е родила нито на 13, нито на 14. В сцените с младите Хюнкар и Фекели тя изглеждаше на 16 - 17 г.

Същото се получава и сега - заради бременността на Юмит. Щом са минали 7 месеца от смъртта на Йълмаз, сега трябва да сме месец юли, а не май и Юмит да е с корем, който не им пасва на сценария - голямата изненада, която ще сервира на Демир и Зюлейха. Не и на зрителите, защото поне тези из форумите предвидихме бременност още като чухме за Юмит, преди да я видим Joy Изводът ми е, че или са се объркали с Фекели и 7-те месеца от смъртта на Йълмаз, или бременността ѝ ще се окаже фалшива.

# 205
Хаштаг на еп.:
YaninaKalmaz  (Не е останало? ГТ)

И още снимки:

Фикрет се отказва от отмъщението, докато разбере, че Юмит е бременна, ако е.
Лучия, синята блуза на Зюлейха не е ли тази, с която тръгна на път, но в колата е седнала и не виждаме копчетата.
Бетюл, меко казано, ме плаши, особено с това „електрическо“ костюмче.
Интересно е, че този рядък цвят, го има като елемент в дреха на Шермин на снимка по-горе.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 18:31 от vanja@

# 206
В тоя тежък епизод, който предстои, само завръщането на Сание ме радва. Това е може би единствената героиня, към която изпитвам безусловна симпатия - естествена в реакциите си на случващото се, със здрав разум. Simple Smile

# 207
# 208
Ваня, аз блузата на Зюлейха я виждам черна Flushed, затова питах, но вероятно светлината променя цвета ѝ.

Ужасих се като видях Юмит до Хамине, само купичка и лъжица липсват, за да е пълна идилията. Какво ли лъже и нея, как се е намърдала Rolling Eyes, къде са другите Rage

От репортажа по АТВ с Хюля преди пет дни.

https://www.instagram.com/p/CPK3XTOgZmT/

Заснели са подобен и с Илайда. На мама Севда децата Grin

От Ханде - "70’s Çukurova"

Това не го разбрах - кой е Ихсан Чаалаян Rolling Eyes

Раздяла с екипа

# 209
Здравейте,
Приятно гледане и коментиране! Flowers Hibiscus
Тежка серия ще бъде. Cry
Бетюл нещо и на мен ми изглежда подозрителна. Иначе е красива, но някак си не я свързвам визуално нито с Шермин, нито със Саббахатин. А, много по-естествено изглежда, ако има добро подбиране на родствениците. Blush
Много добър избор направиха с Ханде, която визуално много добре се "връзва" с Назан. Бетюл е много различна от родителите си и някак си ми стои странно, сега ще я видим.

Общи условия

Активация на акаунт