Генетични и имунологични проблеми - тема 18

• 72 089
  • 772
  •   1
Отговори
# 735
Подкрепям напълно горния пост. Прогестеронът е от огромно значение при инвитро. Още повече, че заченалите инвитро сме с подтисната с хормони овулация и нямаме жълто тяло, което да произвежда прогестерон, докато не се оформи плацентата. Аз приемах 2х2 Утрогестан и 3х1 Дуфастон до 14-15 г.с., а до началото на 9ти месец 2х1 Утрогестан. През цялото време биех Клексан в профилактична доза, заради многото приемани лекарства. И въпреки контракции и нелека бременност, износих почти до края на 38 г.с. Не познавам доц. Русев, но аз бих се доверила изцяло на репродуктивния специалист.
аз не бях с подтисната овулация и би трябвало и организмът ми да е произвеждал прогестерон.

# 736
Здравейте момичета.Незнам дали за тук е въпроса,но ще задам.Искам да попитам тези от вас,които са пускали кариотип при доцент Конова,колко време чакаха резултата и къде трябва да се провери.В сайта,където излязоха другите изследвания няма нищо за кариотип нито за мен,нито за моя мъж,а мина почти месец.Останалите изследвания излязоха много бързо,но за кариотип ни предупредиха,че се чака близо месец.В пощите също няма нищо,редно ли е да се обаждам по телефона

# 737
Здравейте, моля за спешен съвет.
Предписан ми е 5ml интралипид, но не разбирам, какво трябва да купя от аптеката: това, което се предлага е ИНТРАЛИПИД 200 g / 1000 ml инфузионна емулсия 500 мл.
5ml, 500 ml - нищо не разбирам… :/
Чувствам се като идиот.

# 738
Да, купувате цялата опаковка. В клиниката си подготвят разтвора. И на мен първоначално ми беше супер странно и бях решила, че нещо не съм разбрала правилно.

# 739
  • Русе
Здравейте момичета.Незнам дали за тук е въпроса,но ще задам.Искам да попитам тези от вас,които са пускали кариотип при доцент Конова,колко време чакаха резултата и къде трябва да се провери.В сайта,където излязоха другите изследвания няма нищо за кариотип нито за мен,нито за моя мъж,а мина почти месец.Останалите изследвания излязоха много бързо,но за кариотип ни предупредиха,че се чака близо месец.В пощите също няма нищо,редно ли е да се обаждам по телефона

Не сме пускали там, но ви предлагам да се обадите на регистратурата,  за информация дали резултатите ще се качат в акаунта ви или по поща или по друг начин. Не мисля, че ще ви откажат.

# 740
Да, купувате цялата опаковка. В клиниката си подготвят разтвора. И на мен първоначално ми беше супер странно и бях решила, че нещо не съм разбрала правилно.
Ох, а няма ли готов разтвор? Имам приятелка, която е медицинска сестра и може да ми сложи системата.

# 741
По принцип тези вливки ги правят в болнично заведение . На мен в Добрич никой не се съгласи да ми ги направи и ходих до Варна.

# 742
да, като цяло употребата на интралипид за такива цели е малко експериментално, Та не всички се съгласяват да го прилагат. Изчетох почти всичко налично като проучвания в медицинските сайтове - няма категорични данни за ползи, но няколко от популярните медицински лица масово го препоръчват. Аз лично съм вливала вече 4 пъти, с ясното съзнание, че хич не е сигурно, че помагат.

# 743
Здравейте, разбрах че има изсредване за НК клетки в матката, потвърдено след биопсия.Може ли с вливка тези нк клетки да влезнат в норма?

# 744
Доколкото знам се правят промивки, но и там теориите са разнопосочни. Вливките са за завишени НК клетки при изследване на кръв, поне на мен така ми казаха..

# 745
Здравейте, разбрах че има изсредване за НК клетки в матката, потвърдено след биопсия.Може ли с вливка тези нк клетки да влезнат в норма?

Здравей!
На мен ме правиха такава биопсия от която се установи че съм с завишени НК клетки.Около 10 ден на цекъла ми правиха промивка и поставиха лекарство като преди трансфера пак ще ми сложат. Simple Smile

# 746
По принцип тези вливки ги правят в болнично заведение . На мен в Добрич никой не се съгласи да ми ги направи и ходих до Варна.

Във Варна, къде правихте вливки? Интралипид ли само вливахте?

Интересува ме повече, дали правят вливка с Октагам, Привиген?

# 747
Ema_E,
Във вторник ми правиха вливка Интралипид в Майчин дом, Варна. Останах с впечатление, че правят и други вливки, затова се обадете и ги разпитайте.
Успех Simple Smile

# 748
И аз правих вливки Интралипид в Майчин дом Варна

# 749
Благодаря за отговора момичета! Успех и на Вас!

Общи условия

Активация на акаунт